29 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

ParadiseFM | Charles Cooper: “regering had nooit mogen tekenen voor lening ziekenhuis”

Cooper: “Volgens de sectordirecteur had Gijsbertha nooit mogen tekenen voor de lening van 200 miljoen voor het nieuwe ziekenhuis omdat de financiële onderbouwing niet goed was en de lening ook niet gunstig voor de overheid” | Extra

Ministers Rhuggenaath, Gijsbertha, Camelia-Römer en Jesus-Leito hebben het land in grote problemen gebracht door een lening begin vorige maand goed te keuren zonder machtiging van de gouverneur. Dat zei parlementariër Charles Cooper gisteren.

Het gaat om een lening van 200 miljoen gulden voor het nieuwe ziekenhuis die de regering goedkeurde voordat de gouverneur haar akkoord had gegeven. Dat is tegen alle regels in. En daarmee zit Curaçao met een groot problem opgezadeld, aldus Cooper die gisteren de brief openbaarde die de gouverneur heeft gestuurd aan minister-president Rhuggenaath over de situatie en waarin ze schrijft dat de actie van de regering haar zeer bevreemdt.

Volgens parlementariër Charles Cooper heeft minister van Financiën Kenneth Gijsbertha een dringend advies van de sectordirecteur Financiën van zijn eigen ministerie in de wind geslagen.

Volgens de sectordirecteur had Gijsbertha nooit mogen tekenen voor de lening van 200 miljoen voor het nieuwe ziekenhuis omdat de financiële onderbouwing niet goed was en de lening ook niet gunstig voor de overheid.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

  1. Als een politicus zich in het verleden ingelaten heeft met dezelfde soort daglicht schuwende politieke zaakjes, neemt de gemeenschap deze politicus niet meer zo serieus als deze politicus op zijn beurt daglichtschuwende activiteiten van de opponent oprakelt.

  2. Wat een ongelooflijke viespeuk, Cooper. Net als zovelen die jarenlang in verchillende regeringen hebben gezeten en zich verrijkt heeft ten koste van zijn eigen mensen. Shameful, deze kwal.

  3. Charles Cooper is een door en door corrupte klootzak, maar onze wanpresterende coalitie rijkt hem gewoon de munitie aan om zich af te laten schieten.

  4. Niks aan de hand nu gouverneur het afgewezen heeft, de aangifte gaat gewoon prullenbak in. Het zijn ‘ stelletje oproer kraaiers. Mfk kdnt , de bak in met dit tuig.

  5. Mfk michelin weet alles zo goed. Omkoper, overloper, belasting ontduiker, wil graag mp worden. Eigen partij opzetten lukte niet, 35 stemmen van families of zo. Parasiet moest op ‘t pluche.

  6. Goed of fout had ook op een andere manier oogelost kunnen worden, maja eigenbelang gaat voor algemeen belang of niet heer Cooper h..r van de politiek. Denk dat Team Bestrijding Ondermijning eens de kliek van MFK en KdNT moet aanpakken.

  7. Cooper is een fout figuur maar hier heeft hij gelijk: de lening was een onderonsje tussen de regering en consultants betrian en Gilbert Martina en niet in het belang van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -