31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NS | Elisa Carter ontving 1,5 miljoen euro voor voorbereidend werk ziekenhuis Wanica

HomeNieuwsNS | Elisa Carter ontving 1,5 miljoen euro voor voorbereidend werk ziekenhuis...
Elisa Carter ontving 1,5 miljoen euro voor voorbereidend werk ziekenhuis Wanica
Elisa Carter ontving 1,5 miljoen euro voor voorbereidend werk ziekenhuis Wanica

De jurist Sharmila Kalidien- Mansaram zegt uit bronnen te hebben vernomen dat Elisa Carter voor haar voorbereidend werk voor de bouw van het ziekenhuis in Wanica 1,5 miljoen euro van de staat Suriname heeft ontvangen. Het is onze redactie na diverse pogingen nog niet gelukt om deze informatie te verifiëren.

Kalidien vindt het bedrag aan de hoge kant. Van het ziekenhuis ontbreekt elk spoor. De jurist en politica vraagt zich af of er geen onderzoek moet komen.

“Wat zij(Red: Elisa Carter) precies verricht heeft is enorm onduidelijk en het bedrag lijkt dan ook buitenproportioneel te zijn. Inmiddels horen wij dus niets van die mevrouw en ook niets over de bouw van het ziekenhuis van Wanica waar wij ons toch wel op verheugd hadden. De vraag is of er geen onderzoek moet komen naar alle gelden die in verband worden gebracht met de bouw van dit ziekenhuis. Of zal dit de het zoveelste corruptieschandaal worden onder de regering Bouterse en het zoveelste beloofde project dat een fata morgana is gebleken”, vraagt Kalidien zich af.

In november 2013 werd Carter, een Nederlandse ex- bestuurslid van het EMC, ingevlogen om als projectleider te fungeren. Ze werd volgens Kalidien gebombardeerd tot trekker van het Wanica ziekenhuisproject. In november 2013 gaf Carter haar bevindingen door aan de president.

Kalidien vraagt zich af waarom deze mevrouw uit Nederland moest worden gehaald, alsof Suriname geen deskundigen in huis heeft om projecten te trekken. Over mevrouw Carter heeft volgens Kalidien het Financieel Dagblad van Nederland aangegeven dat zij beschuldigd is geworden van zelfverrijking en vriendjespolitiek toen zij bestuurslid was van het EMC.

Er is een onderzoek tegen haar gedaan, maar het ziekenhuis zelf zou de lippen stijf op elkaar houden over de uitkomst van dat onderzoek. Carter zou toen hebben aangegeven dat men niets heeft gevonden tegen haar. Volgens de beschuldigingen zou zij een bepaald bedrijf steeds in de arm hebben genomen om werken te verrichten en zou dat bedrijf 9% gestort hebben op haar rekening.

In november 2013 is door Suriname en China een leningsovereenkomst getekend van US 4,8 miljoen dollar als aanvullende financiering voor het Wanica-ziekenhuis. Dit geld was aanvullend op het bedrag dat China al eerder voor dit doel had geschonken. Met deze renteloze lening van 4.8 miljoen US dollar komt het totale bedrag aan renteloze leningen voor dit ziekenhuis op ongeveer 23 miljoen US dollar.

Kalidien vraagt zich verder af als er geen onderzoek ook moet komen in dit kader. Dit, omdat er nog steeds geen aanvang gemaakt kan worden met de bouw van het ziekenhuis. President Desi Bouterse zei het vorig jaar op Domburg dat op 25 november 2013 gestart zou worden met de bouw van het ziekenhuis in het district Wanica, te Vredenburg serie B.(Edunet)

Bron: Nieuws-Suriname

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. En dit ook nog. Curacao is een christelijk eiland. Ik vraag me af wat de Curaçaose bevolking denkt van een persoon die niet in het Christendom gelooft. Niet schrikken, het zijn niet mijn woorden. Mevrouw vertelt in een interview dat zij in Sjamanistische rituelen en Winti gelooft! Want zegt ze, waar ik vandaan kom is het heel gewoon. en af en toe doet ze ook haar wintirituelen. ik heb er geen probleem mee, als onze politici en professionelen maar niet besmet worden met haar geloof, want het zal een hel worden als onze politici en professionelen zich ook met Brua en dat soort rituelen gaan bezighouden. De Yui Korsou kennende zullen ze het niet pruimen. Maar ik zou heel graag de reactie’s van mijn paisano’s willen horen als ze dit weten. lees onderstaande tekst maar.

  WINTI
  Ze is niet gelovig, al werd ze methodistisch gedoopt en gaat haar moeder nog steeds naar de kerk. Vroeger ging zij mee, maar toen ze zelf kon bepalen wat ze deed, is ze ermee gestopt: “Ik heb de essentie van het christendom nooit begrepen. Ik vond het een gruwelijk verhaal dat Jezus gemarteld is en voor ons aan het kruis gestorven is. Als kind was ik daar helemaal van ondersteboven.”

  “Er is voor mij wel iets dat boven de mensheid staat. Als mensen zeggen: ‘Dat is God,’ dan is het zo. Maar ik geloof in spiritualiteit: wat er in mij en in andere mensen zit. Dat drijft mij. Er is ‘iets’ boven ons dat het gras doet groeien en alles regelt wat er in de natuur gebeurt. Het heeft te maken met aura’s en met beleving. Welke betekenis geef ik aan het feit dat de zon soms op mijn huid mag schijnen en dat ik kan genieten van een storm? Dat is wetenschappelijk niet altijd te verklaren.”

  Er zijn dingen die buiten haar om kunnen gebeuren: “Ik ben geïnteresseerd in sjamanistische rituelen. Anderaardse belevingen. Waar ik vandaan kom, is dat heel gewoon, daar let je op dit soort dingen. Soms voel je aankomen wat er straks gaat gebeuren. Dan zit de gebeurtenis al eerder in je lichaam. Dat is winti: een eigen cultuur. Als je een onderdeel van je leven niet goed hebt afgesloten, kun je een ritueel uitvoeren. Daardoor krijg je de ruimte om dingen af te maken en een plek te geven in je leven.”

  Ze weet dat haar benadering soms wringt. En ze heeft ervaren dat andersdenkenden hier niet vanzelfsprekend welkom worden geheten: ‘In Nederland word je niet met open armen ontvangen.’

  http://www.skipr.nl/artikelen/id336-carter-als-de-cijfers-niet-kloppen-ga-ik-moeilijk-doen.html

 2. Curacao is de afvalbak van Nederland. We kregen al Irma Lips, nu ook Elisa Carter.

  Leren we het dan nooit?

 3. je hoeft alleeen maar naar de foto te kijken met die haaientandjes.
  je ziet meteen dat ze niet deugd.
  Dus ja, dan krijg je een politieke benoeming met een vet salaris.
  Dat is Curacao…leer er maar mee leven..

 4. Ik kan maar een reden geven voor deze baantjes uitgeverij. Constantia had die Turkse/directeur oplichter Os dorp ziekenhuis in beeld gebracht en nu deze buitenstaander weer in beeld, en waarom omdat ze zo corrupt zijn als de neten maar wel met meer kennis als de ministers zelf, dus betalen en bepalen zonder tegen spraak en dat is nou net het verhaal daar hoef je niet zo’n drs diploma voor gehaald te hebben op de nep school van Gerrit de Raaf. fraudelyne en de busschauffeur uit Venezuela.om dit te begrijpen lijkt mij of niet dan Whittezwartwerker IA ia brulde de ezel toen hij zicht aan een steen ……..& $$$$$$$ vergreep?.

 5. Er zijn grote twijfels over deze dame dus niet benoemen eerst onderzoek doen naar haar werkverleden en wacht ook een ventielen onderzoek af uit Suriname.

 6. Elisa Carter is de curacaose Fraudelijntje Wiels.
  En Ben Whiteman weet ze op te sporen (zie stukje van Arthur Donker):

  Maar dr. Whiteman gaat haar voordragen en wil haar (naar men zegt) een vergoeding geven van Nafl. 35.000 per maand, natuurlijk komen er een paar secundaire dingetjes bij, zoals kersbonus, auto, want ze kan moeilijk met een AC busje overal komen, en niet te vergeten een credit card om naar conferenties te gaan in Thailand, Hong Kong, Dubai en Australië, misschien ook nog huisje (met pool) en de kids moeten ook naar de International School natuurlijk.

  Kijk als Gerrit al een privé fotograaf uit Nederland kon aannemen tegen een dijk van een salaris en mammie ook een baan moest geven en de kindertjes ook naar speelschooltjes moest sturen dan kan Benny dit ook doen, het moet gewoonweg kunnen!

  Die bennie weet ze wel te kiezen eerst weet hij een fraudeur te vinden voor de functie van geneeskundig inspecteur (Gersji Rodrigues Pereira ) nu deze dame….
  hij geeft de vette salarissen aan mensen die doen wat hij zegt…
  het is een man van het volk (laat me niet lachen) hij is gewoon een man (lees marionet) van de maffia.
  Triest voor Curacao

 7. Wat voor medische opleiding heeft ze en was er wel een vacature geplaatst in de kranten?
  Men doet alsof er geen Curacaoenaars met goede diploma’s er zijn. Ken genoeg Curacaoenaars die zo ziekenhuis directeur kunnen worden. Curaçao begint steeds meer een soort van dumpplek te worden voor mensen die op Curacaenaars neerkijken. Whiteman valt vies tegen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties