NoticiaCla | Zestig dagen gevangenhouding voor omkoping minister Croes

AVP minister Paul Croes met rechts partijgenoot Mike Eman AVP | NoticiaCla

ORANJESTAD – In navolging van het persbericht van 16 mei 2017 bericht het Openbaar Ministerie Aruba als volgt. In het strafrechtelijk onderzoek Ibis – waarin onder meer minister Paul Croes wordt verdacht van ambtelijke corruptie, misbruik van functie, mensensmokkel en witwassen – is naast de tussenpersoon J.F. inmiddels ook de tussenpersoon F.D.S. aangehouden op verdenking van actieve ambtelijke omkoping.

Tussenpersonen als J.F. en F.D.S. worden ook wel tramitadores genoemd en maken er hun beroep of bedrijf van om tegen betaling voor vreemdelingen te bemiddelen bij de aanvraag van verblijfsvergunningen.

Beiden worden ervan verdacht onder meer minister Paul Croes te hebben betaald in ruil voor door de minister ondertekende ontheffingen van de arbeidsmarkttoets. De rechter-commissaris bij het Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba heeft vorige week geoordeeld dat er voldoende ernstige bezwaren bestaan dat beiden zich aan ambtelijke omkoping van Croes schuldig hebben gemaakt.

De rechter-commissaris heeft, gelet op het belang van het strafrechtelijk onderzoek, op vordering van de officier van justitie besloten de gevangenhouding van J.F. te bevelen voor de duur van 60 dagen.

Daarnaast is de bewaring van F.D.S. bevolen voor de duur van 16 dagen. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat het de komende periode ook in de zaak van F.D.S. de gevangenhouding zal vorderen.

Beide verdachten bevinden zich nog in alle beperkingen. Het onderzoek IBIS wordt voortgezet en de komende periode zullen meerdere aanhoudingen volgen.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *