PFM | Schotte spreekt in zaak Babel

Schotte verklaart onschuldig te zijn | Antillaans Dagblad

Oud-premier Gerrit Schotte (MFK) sprak gisteren voor het eerst uitvoerig over de zaak Babel, waarin hij onder andere verdacht wordt van ambtelijke omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

Dit schrijft het Antilliaans Dagblad. Schotte verklaart onschuldig te zijn. De ex-premier wist van de vervalste facturen en heeft tegen Francesco Corallo gezegd dat hij er niets mee te maken wilde hebben. Het bewijs hiervoor heeft hij niet. In tegenstelling tot de behandeling van de zaak in Eerste Aanleg, vertelde de voormalige premier van Curaçao nu wel over zijn innige band met casinobaas Francesco Corallo (die zelf door de Italiaanse justitie wordt verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte).

Hij liet weten dat de man ‘die hij ooit als een vriend had beschouwd’ zonder zijn medeweten vervalste facturen had opgemaakt om zichzelf in Italië in te dekken. Corallo doneerde 210.000 dollar aan Schotte toen hij zijn eigen partij, de MFK, oprichtte.

Dit was ook de aanleiding voor de vervalste facturen omdat het in Italië verboden is om politieke partijen te financieren en Corallo bang was om vervolgd te worden. Schotte verklaart hierbij geen enkele rol te hebben gespeeld en zich ook niet door Corallo heeft laten omkopen. Vandaag gaat de zaak verder.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *