NoticiaCla | Paul Croes overweegt aftreden als minister

Minister Paul Croes en zijn raadsvrouwe Marije Vaders | NoticiaCla

ORANJESTAD – Minister Paul Croes heeft zaterdag, drie maanden nadat het openbaar ministerie hem officieel heeft aangemerkt als verdachte in het strafrechtelijk onderzoek Ibis, de stilte rond zijn zaak verbroken.

Hij opende de door hem georganiseerde persconferentie met te zeggen dat de gang van zaken een moeilijke odyssee is, voor zijn familie, vrienden en collega’s. Veel over de zaak zelf kwam niet naar voren, simpelweg omdat het OM hem en zijn advocaat geen informatie geeft. Wel werd duidelijk dat Croes overweegt af te treden als minister, nu de zaak langer duurt dan hij had gedacht. Aan de andere kant gaf hij aan met ingang van vandaag (zaterdag) actief met zijn campagne voor de komende verkiezingen te starten.

EMOTIONELE GIJZELING

Croes beschouwt wat er met hem is gebeurd als een emotionele gijzeling van hem en zijn familie. Ook vindt hij het onrechtvaardig hoe het OM de regering in de ban heeft. “We zijn nog maar millimeters verder dan 28 maart,” zei Croes, aangevende dat er sindsdien niets nieuws naar voren is gekomen. Zij advocate, Marije Vaders verklaarde dat zij pas na een kort geding nauwelijks 15 pagina’s aan documentatie hebben gekregen van het OM, maar dat niets daarvan relevant was voor de zaak zelf. Croes zelf zei zich bewust te zijn dat dit alles koren op de molen van leden van de oppositie is en dat zij hier hun voordeel mee doen. “Ik betreur het dat zij zelf voor rechter spelen,” aldus Croes.

AFTREDEN ALS MINISTER

De bewindsman had verwacht dat het onderzoek sneller zou worden afgerond. Om die reden had hij besloten zich tijdelijk terug te trekken, en het OM de ruimte te geven in alle rust het onderzoek uit te kunnen voeren. Op de vraag van NoticiaCla waarom hij niet meteen is afgetreden als minister, gaf Croes aan dat hij daarmee schuld zou hebben bekend. Wetende dat hij onschuldig is, heeft hij toen die stap niet willen nemen. “Als je onterecht ergens van wordt beschuldigd, is het moeilijk om ontslag te nemen, want dat geeft aan dat je schuldig kan zijn. Maar ik denk er nu toch over na of ik moet aftreden of niet.” De gedachte komt van hem zelf, zei Croes tegen dit portaal, maar het besluit wordt de komende weken genomen binnen de AVP-partij.

Croes vindt niet dat zijn situatie hetzelfde is van de politicus Cack Abraham, die afgelopen vrijdag zijn ontslag heeft ingediend als gedeputeerd van Bonaire, ook al heeft ook Abraham in een brief gesteld dat hij onschuldig is. Ook advocate Marije Vaders stelde dat daar sprake is van een heel andere situatie: Abraham kreeg wel de beschikking over documenten, zat enkele dagen in voorlopige hechtenis en vocht met succes zijn zaak voor de rechter aan. Nu is hij hangende zijn zaak op vrije voeten. Dit alles is niet met Croes gebeurd en daarom zijn de zaken niet vergelijkbaar. Croes gaf nog aan dat ieder persoon anders handelt en dat hij een andere beslissing heeft genomen dan Abraham.

Bron: NoticiaCla

2 Reacties op “NoticiaCla | Paul Croes overweegt aftreden als minister

  1. Pfffffffffff

    Met meiske Vaders naast je, weet je al direct dat het stinkt, en dat je geen sterke zaak hebt. Ons allerliefste maffiamaatje Vaders

  2. Abraham Mossel

    Waarom liegen en bedriegen deze figuren ” ministers/gedeputeerde/ parlementsleden/ et ctra, toch altijd in opdracht van hun advocaten, elke keer het zelfde pathologische doorzichtige en leugenachtige, gezang/liedje, je kan er de klok mee gelijk zetten en de grootste leugen is nog elke keer dat het schorum verklaard er over te denken of gedacht te hebben om af te treden van hun functie, nouw vergeet dat maar, dat doen zij nog in geen honderd(100) jaar, aangezien dan voor hun verdere leven werkeloos zijn, ze kunnen niks anders en hebben vaak een schooling van pietje Bell of een Gerrit de Raaf, de mislukte eerste minister president van Curacrim 10-10-10 t/m 2012. Ooh zie ik daar die Marije Vaders ook weer zitten! mis alleen Peppie & Kokkie nog, maar die mogen geloof ik niet meer mee doen na de ene miskleun na de andere gerechtelijke miskleun, zij zijn op zijn joods gezegt, uitgekakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *