NoticiaCla | Minister Sevinger: Overheid erkent fout bij terrein Bubali Plas

Benny Sevinger erkent dat er fouten zijn gemaakt

Benny Sevinger erkent dat er fouten zijn gemaakt

ORANJESTAD – Een regering kan niet een andere regering en Aruba verbinden met een Ruimtelijk Ontwikkelingsplan (ROP). Daarom dat de overheid nu bezig is het ROP te wijzigen.  Het ROP is bovendien een beleidsplan en geen wet en kan een nieuwe regering niet in zijn functioneren hinderen. Minister van  infrastructuur Benny Sevinger erkent tegenover NoticiaCla.com dat er fouten zijn gemaakt bij het uitgeven van erfpacht in gebieden die volgens het huidige ROP nog groen zijn. Hij voegt er aan toe dat dit niet had moeten gebeuren, maar dat men nu bezig is de fout te herstellen door het ROP te wijzigen, zodat de gedupeerden alsnog hun terreinen krijgen zoals was afgesproken.

OVERHEID WIJZIGT ROP
De bewindsman doelt hierbij op de terreinen rond de Bubali Plas, waar recentelijk een rechtszaak over diende en die volgens het ROP een groene bestemming hebben. Het ROP is door de vorige regering vastgesteld en is geldig tot 2019. Omdat de huidige regering een andere mening over deze kwestie heeft, is men akkoord gegaan met het uitgeven van opties op enkele percelen, die volgens de ROP een groene bestemming hebben. Om de situatie te corrigeren is men bezig het ROP te wijzigen. Dit is echter een langdurig proces en de wijziging is nog niet gerealiseerd. In de rechtbank heeft de landsadvocaat, Johan Sjiem Fat beloofd dat dit binnen enkele maanden zou gebeuren. Daarom heeft hij de projectontwikkelaar die recentelijk de overheid voor de rechter had gedaagd om wat geduld gevraagd, zodat de overheid de kans heeft om het ROP te wijzigen. Waarschijnlijk zal voor het einde van het jaar de wijziging rond zijn.

BUBALI PLAS DOOR OVERHEID GEMAAKT
Sevinger heeft aan NoticiaCla.com toegelicht dat het ROP wordt gewijzigd omdat het terrein waar de rechtszaak over ging geen groene bestemming heeft, hoewel de vorige regering het wel als zodanig in het ROP heeft opgenomen. Als de DOW niet met het waterzuiveringsproject te Bubali was begonnen, dan was het natuurgebied nooit ontstaan, stelt Sevinger, die daarom van mening is dat het natuurgebied door mensen is gemaakt: “Dit (project) heeft voor vegetatie gezorgd. De vegetatie zorgde voor vissen en de vissen zorgden dat er vogels kwamen en het is een groen gebied geworden waar we allemaal blij mee zijn.” Zonder het DOW-project (dat 5000m2 terrein bestrijkt), zou het gebied zich nooit zo hebben ontwikkeld en zouden er nu geen problemen zijn, aldus de minister, die het gebied beter geschikt vindt voor economische ontwikkeling gezien de ligging bij de toeristische corridor. Volgens de bewindsman is 60% van Aruba al aangewezen als groen gebied en is dat voldoende. Toch zal hij ook bij wijziging van het ROP enkele delen te Bubali ‘groen’ laten.  Als de wijziging van het ROP klaar is, zullen de bedrijven die de overheid voor de rechter hadden gedaagd het toegezegde terrein alsnog krijgen, aldus de minister.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Minister Sevinger: Overheid erkent fout bij terrein Bubali Plas

  1. Renée van Aller

    Beleid gaat boven de landsverordening in de Arubaanse rechtstaat. Dat is niets nieuws. Dat overkomt elke regering. Dit is misschien de eerste keer dat het wordt toegegeven. Waarschijnlijk alleen maar omdat de rechter het consequent en terecht veroordeelde. Over het algemeen zijn regeringen, noch bewindslieden ooit fout. Ook niet in Aruba. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *