Telegraaf | Levenslang voor moord Wiels blijft in stand

Helmin Wiels

Helmin Wiels

De Hoge Raad op Curaçao heeft besloten dat de levenslange straf voor Elvis K. voor de moord op politicus Helmin Wiels uit Curaçao in stand blijft.
Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij was leider van de toen grootste politieke partij, Pueblo Soberano (Souverein Volk). In 2014 werd Elvis K. veroordeeld voor een levenslange gevangenisstraf voor deze moord en twee andere moorden. Die straf blijft ongewijzigd, zo oordeelde de Hoge Raad dinsdag.

De opdrachtgevers zijn nog niet vervolgd. In juni dit jaar werd in Nederland wel een verdachte opgepakt op verzoek van justitie op het Carïbische eiland. De identiteit van de verdachte is vooralsnog geheim.

Tijdens het onderzoek naar de moord op de populaire politicus Wiels stierven al twee andere verdachten.

Elvis K. was voorman van de beruchte straatbende No Limited Soldiers, die op voet van oorlog stond met de rivaliserende straatbende Buena Vista. Deze vete leidde in de zomer van 2014 nog tot een wildwest-schietpartij op vliegveld Hato van Curaçao, waarbij twee doden vielen.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Levenslang voor moord Wiels blijft in stand

  1. Roadrunner

    “De Hoge Raad op Curaçao heeft besloten ..”, ik wist niet dat wij hier ook een Hoge Raad hebben… Onwetendheid van de Telegraaf; er is binnen het Koninkrijk der Nederlanden maar 1 hoge raad en dat is de Hoge Raad in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *