NoticiaCla | Bermudez wil dit jaar nog 40 miljoen van FMSA

Aldus financienminister van Aruba Angel Bermudez | NoticiaCla

ORANJESTAD – De opbrengsten van de verkoop van de aandelen van de FMSA (de Fuels Marketing & Supply Aruba) en van de settlement agreement met Valero (samen goed voor 67 miljoen florin) heeft de overheid nog niet ontvangen.

Minister van Financiën, Angel Bermudez heeft aan NoticiaCla bevestigd dat deze gelden ‘gestationeerd zijn’ bij de Refineria di Aruba (RDA). Destijds is besloten het bedrijf FMSA voor 40 miljoen florin aan de raffinaderij te verkopen, maar de overheid heeft het geld nog niet ontvangen. “Het geld is er. Het is door Valero aan de RDA betaald. De RDA moet de aandelen nu registreren en daarvan is men op de hoogte. Ik zie dit niet als een probleem,” aldus Bermudez.

Samen met de 27 miljoen van de settlement, moet de overheid dus nog 40 miljoen aan opbrengsten van de verkoop van de aandelen van de FMSA ontvangen. Dit kan op 30 december plaatsvinden, mits de aandelen zijn verkocht.

WAAROM OP DEZE MANIER?

Volgens de bewindsman is voor deze aanpak gekozen, omdat er tijdens de onderhandelingen verschillende scenario’s waren die het meest gunstig waren voor Aruba. “Dit is een onderdeel van een totaalpakket, waarbij de raffinaderij is overgedragen, inclusief alle invoerrechten en accijnzen.” Daar hoorde ook de overdracht van de aandelen van de FMSA bij. “De overheid wilde vanaf het begin kunnen beschikken over de fondsen, om na te gaan waar ze naar gealloceerd kunnen worden,” besloot Bermudez zijn verklaring aan NoticiCla.com.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *