29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

NOS | Vertrek kisten Charkov aangrijpend

HomeMediaNOS | Vertrek kisten Charkov aangrijpend
De kisten worden in Charkov naar het vliegtuig gedragen | ANP.
De kisten worden in Charkov naar het vliegtuig gedragen | ANP.

Op de luchthaven van de Oost-Oekraïense stad Charkov is vlak voor het transport van stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17 een korte ceremonie gehouden.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken was daarbij aanwezig, samen met het hoofd van de Nederlandse repatriëringsmissie en de Nederlandse ambassadeur in Oekraïne.

Koenders sprak van een “indrukwekkende en aangrijpende” plechtigheid. “Ik hoop dat de terugkeer van deze stoffelijke resten de nabestaanden wat troost biedt“, voegde hij eraan toe.

Erewacht
Het was een simpele ceremonie met een erewacht, maar zonder muziek en vlaggen. Na een minuut stilte werden de vijf kisten in het transportvliegtuig gedragen.

Koenders bedankte na afloop de erewacht en de dragers van de kisten. Hij zei dat hij in Oekraïne had ervaren dat de bevolking meeleeft met de families van de slachtoffers.

Voorafgaand aan de plechtigheid bracht Koenders samen met de gouverneur van het district Charkov een bezoek aan het terrein waar de Nederlandse missie al het materiaal dat van de rampplek komt, beoordeelt. “Deze mensen verrichten ontzettend belangrijk werk“, aldus de minister.

Hilversum
Rond 16.00 uur wordt het vliegtuig op vliegbasis Eindhoven verwacht. Van daaruit worden de kisten naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht, waar forensische experts de resten proberen te identificeren.

Nabestaanden kunnen de ceremonie op vliegbasis Eindhoven bijwonen. Namens het kabinet zijn de ministers Plasterk en Opstelten daarbij. De aankomst van de vlucht en de ceremonie op de vliegbasis worden rechtstreeks uitgezonden op NPO Nieuws.

Het laatste transport met stoffelijke resten van de MH17-ramp arriveerde op 4 augustus in Eindhoven.

Automobilisten
Rijkswaterstaat en de politie treffen maatregelen voor een vlotte en waardige doorgang van de rouwstoet. Automobilisten moeten op de A2 en de A27 tussen Eindhoven en Hilversum aan het eind van de middag rekening houden met extra reistijd. Tijdens het passeren van de rouwstoet wordt het andere verkeer kort stilgezet.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet te stoppen op de rij- en vluchtstroken en ook niet langs de snelweg te gaan staan. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Veilig
De afgelopen week was het veilig genoeg op de rampplek om onderzoek te doen. Daarbij hebben leden van de Nederlandse repatriëringsmissie zowel stoffelijke resten als persoonlijke bezittingen gevonden.

Onderzoekers treffen inmiddels ook voorbereidingen voor de berging van de wrakstukken van het toestel van Malaysia Airlines.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties