mobile

desktop

NOS | Kruisgesprek NOS over vliegveld Sint Maarten

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over het stopzetten van coronasteun door Knops op Sint-Maarten. Nederland en...

Column Youp | Popster op Urk

Is die Haga nog bij elkaar? Of is zijn kompaan Smolders inmiddels ook al voor zichzelf begonnen? En had Thierry nou wel of geen corona? En was...

Column Kunneman | Bijl

Juridische column mr. Frank Kunneman Een boete van meer dan een half miljard euro is niet meer extreem hoog als een bank zijn compliance onvoldoende op orde heeft....

Column Hessels | Van red tape naar red carpet

Door Armand Hessels Ruim 25 jaar geleden uitte de directeur van een belangrijke overheidsentiteit tegen mij zijn frustratie over de enorme bureaucratie die investeerders moesten ondergaan om nieuwe...

Column Den Cayente | Say his name

Column Arien Rasmijn De openbare bijeenkomst eerder deze week waarin uitleg werd gegeven over het forensisch rapport over Refineria di Aruba was, zoals te verwachten viel, boven alles...

PBC | Kan iemand op het strand Fort Amsterdam even corrigeren?

Redactioneel Commentaar | Dick Drayer De stranden van Curaçao zijn sinds vandaag weer toegankelijk voor het publiek. Dat waren ze eigenlijk al vanaf het begin van de Coronacrisis,...
- Advertisement -spot_img

Fotocollage bij herdenking MH17

HomeMediaFotocollage bij herdenking MH17

Knuffels en kaartjes op de herdenkingsplek op Schiphol | ANP.
Knuffels en kaartjes op de herdenkingsplek op Schiphol | ANP.

De herdenking van de slachtoffers van vlucht MH17, volgende week maandagmiddag, wordt bijgewoond door 1600 nabestaanden. Zij worden bijgestaan door 150 familierechercheurs en een groot aantal begeleiders van Slachtofferhulp.

De voorbereidingen voor de Nationale Herdenking van de slachtoffers van vlucht MH17 op 10 november in de RAI in Amsterdam zijn zo goed als klaar, zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Er zijn ook meer details van de herdenking bekendgemaakt.

Fotocollage van de slachtoffers
Er komen twee lange wanden  te staan met de namen van alle slachtoffers. Nabestaanden en genodigden kunnen daar een bloem achterlaten zodat een erehaag ontstaat.

Aan het einde van de ceremonie wordt een collage geprojecteerd van foto’s van de slachtoffers. De nabestaanden hebben die foto’s ingezonden.

Het was al bekend dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn bij de plechtigheid. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wonen de herdenking bij. Staatshoofden van andere landen zijn niet aanwezig, is nu bekend geworden.

NOS zendt de ceremonie uit
Dertig nabestaanden noemen de namen van de 298 slachtoffers op. Vier nabestaanden voeren het woord van wie één een gedicht voordraagt. Namens de regering spreekt premier Rutte. Ook wordt een minuut stilte gehouden.

De herdenking is alleen voor genodigden. Het officiële programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. De NOS zendt de herdenkingsbijeenkomst rechtstreeks uit op radio en televisie (Radio 1 en NPO 1) en op nos.nl.

Alle hoofdgebouwen van de Rijksoverheid hebben maandag de vlag halfstok. Gemeenten en provincies wordt gevraagd dat ook te doen.

Op 17 juli stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer in Oekraïne op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord waren 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Zij kwamen allemaal om het leven. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties