29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NOS | Verenigde Arabische Emiraten arresteren oud-advocaat Khashoggi

HomeLandenInternationaalNOS | Verenigde Arabische Emiraten arresteren oud-advocaat Khashoggi

Mensenrechtenorganisatie Democracy for the Arab World Now (DAWN) maakt zich grote zorgen over de Amerikaanse mensenrechtenactivist Asim Ghafoor. Hij is in de Verenigde Arabische Emiraten opgepakt en bij verstek veroordeeld tot drie jaar celstraf.

Ghafoor is veroordeeld voor belastingontduiking en witwassen. Naast zijn celstraf moet hij ook een boete betalen van omgerekend ruim 800.000 euro.

De Amerikaan was onderweg naar een bruiloft in Istanbul en moest een tussenstop maken op het vliegveld van Dubai. Hij werd daar gearresteerd. Onderweg in de politieauto stuurde hij nog een foto naar DAWN, dat sindsdien geen contact meer met hem heeft gehad.

Ghafoor is bestuurslid van DAWN en is de voormalig advocaat van Jamal Khashoggi, die in 2018 werd vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul. DAWN noemt zijn veroordeling “politiek gemotiveerd” en zegt zich zorgen te maken over Ghafoors gezondheid. Volgens de organisatie worden vaker buitenlanders die kritisch zijn over de Verenigde Arabische Emiraten onder het mom van schulden die niet betaald zijn, opgepakt.

Oud-advocaat Khashoggi

Khashoggi schreef onder meer voor The Washington Post en was een bekende criticus van het regime in Saudi-Arabië. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman achter de moord op de journalist, maar de kroonprins heeft dat altijd ontkend.

Een Amerikaanse regeringswoordvoerder zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat Ghafoors arrestatie iets te maken heeft met Khashoggi, meldt CNN.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Ze zeggen niet voor niets, “Politics make strange bedfellows”. Deze mensenrechten advocaat kan nu dat Biden juist met een charmeoffensief bezig is om meer olie uit Arabische landen te krijgen niet op steun van de VS rekenen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties