NOS | Verdachte bekent op Bas van Wijk te hebben geschoten

Bloemen bij de plek waar het zaterdag gebeurde | ANP

Eén van de vier verdachten die vastzitten voor het schietincident waarbij Bas van Wijk om het leven kwam, heeft bekend dat hij op Van Wijk heeft geschoten. Dat zegt het Openbaar Ministerie.

De bekentenis kwam naar voren in een verhoor. Er zitten vier mannen vast voor betrokkenheid bij het schietincident bij recreatiegebied De Oeverlanden bij Amsterdam. Zij blijven allemaal twee weken langer vastzitten.

De 24-jarige Van Wijk werd zaterdag doodgeschoten op een strandje in het park. Mogelijk sprak hij iemand aan die een duur horloge van een vriend wilde stelen. Woensdag werden vijf verdachten in de leeftijd van 18 tot 26 opgepakt voor de fatale schietpartij. Een van hen is weer vrijgelaten.

Bron: NOS

7 Reacties op “NOS | Verdachte bekent op Bas van Wijk te hebben geschoten

 1. Dat je naar een druk strand meestal vol kinderen met een pistool op zak gaat wijst al op een abnormaal gedrag.

 2. Inderdaad @ZON.
  Wiels is moord.
  Bas is (gekwalificeerde) doodslag.

 3. @ Aso
  Met als verschil bij Wiels de voorbedachte rade, die is bij Van Wijk niet aanwezig.

 4. ASO . en niemand komt meer vrij als gevolg van een administratieve fout. Die wordt gewoon gecorrigeerd. Onervarenheid, naïviteit, etc als excuus zijn fabeltjes. De officier en justitie gaan er keihard in. Let maar op.
  Hoe lang kreeg de moordenaar van Helmin Wiels ? Zelfde geval, afgeknald op het strand. Levenslang. No parole.

 5. ASO. Roberto, dit zie je niet goed. Feit is dat deze dader in koelen bloeden, op klaarlichte dag tussen publiek, bij volle bewustzijn een brute moord heeft gepleegd met diefstal als motief. Ernstiger dan dit kan in het NL rechtssysteem bijna niet. En ook de maatschappij en rechtsorde zijn ernstig geschokt, dat weegt heel zwaar mee. Als oud-strafrechtadvocaat schat ik de uitspraak in op 16 tot 20 jaar met TBS en dwangverpleging. En het zou me niet verbazen als hij levenslang krijgt. Justitie reageert steeds harder op deze excessen en ook de maatschappij vraagt om vergelding.
  De komende tientallen jaren ziet hij het daglicht alleen nog tijdens het luchten…

 6. Vaak wordt het idd gekleineerd omdat “moeilijke jeugd”, “psychose”, etc. Maar ik denk dan bij mezelf, hoe gek je ook bent of hoe moeilijk je het ook hebt, de trekker overhalen terwijl je op iemand richt is niet niks. En als het wel zo is dat het je niks doet, dan zou de vraag net zo goed moeten zijn of degelijk persoon wel veilig de samenleving in kan gaan.

 7. Familieleden, vrienden en kennissen mogen en hoeven niet veel te verwachten van de rechterlijke beslissing. De rechter zal van zijn/hun(moordenaar)(s) onervarenheid, zijn/hun lage intellectuele niveau, zijn/hun gebrek aan voldoende basiskennis en zijn/hun naïviteit gebruik maken. Misschien zelfs een “moeilijke” jeugd meegemaakt. Of, wacht even, misschien zal het OM een administratief “foutje bedankt” kunnen maken en komt de crimineel, de doodslager, de moordenaar van Bas lachend vrij. Zo niet, tja, krijgt hij door de geleden corona- stress hooguit vijf à zes jaar in een luxe afdeling, en als klap op de vuurpijl zal een andere rechter (met een afwijking) misschien ook kunnen zeggen dat hij vrijgesproken dient te worden aangezien er geen enkel bewijs is geleverd dat hij de moordenaar van Bas is. Ja mensen, het leven van een hond in Nederland is veel meer waard dan het leven van een mens. Zucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *