DolfijnFM | Vooralsnog geen derde tranche voor Curaçao

Met tweede en derde tranche voorwaarden

Curacao krijgt tot 1 september uitstel om alsnog aan de voorwaarden van de eerdere leningen te voldoen | ANP

Er komt vooralsnog geen derde tranche met geld vanuit Nederland voor het eiland. Curaçao en Sint Maarten hebben nog niet aan de voorwaarden van de tweede tranche aan coronaleningen voldaan en zijn daarom voor nu uitgesloten van een derde coronalening.

Dat is vandaag besloten in de Rijksminsterraad, schrijft staatssecretaris Knops in een brief aan de Tweede Kamer. Curacao krijgt tot 1 september uitstel om alsnog aan de voorwaarden van de eerdere leningen te voldoen.

Wel wil Nederland met het kabinet verder praten over het voorwaardenpakket voor een derde tranche. Dat doen ze niet met Sint Maarten. Zij moeten eerst aan de voorwaarden voor de tweede tranche voldoen.

Bron: DolfijnFM

Naschrift KKC

Tweede tranche

De Rijksministerraad 2e tranche coronavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier (PDF).

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

Derde tranche

Onder de samenvatting Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten 3e tranche. Met hervormingen toezicht en handhaving financiele (trust met gok) sector gehighlighted. Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

Toezicht Financiele sector

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D1 p.9

D.1 Er wordt een integrale doorlichting van de financiële sector uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D2 en D5 p.10

D.2 Er wordt een integrale doorlichting van het stelsel van toezicht (wet- en regelgeving, toezichtbeleid) op de financiële markten uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

D.5 De governance van de CBCS wordt versterkt, conform internationale best practices waaronder door het scheiden van verschillende taken binnen de CBCS. Plan van aanpak aanpassing corporate governance is uiterlijk op 15 september 2020 gereed.

Versterken Rechtstaat

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H2 p.15

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19 p.17

H.19 Curaçao komt met een getrapt plan voor de modernisering en hervorming van het aanbod van online-kansspelen. Dit plan bevat tevens een realistisch tijdpad met bijbehorende mijlpalen. De modernisering en hervorming omvat ten minste: 1. Wet- en regelgeving die voorziet in een onafhankelijke toezichthouder op online kansspelen. Zij verstrekt ook licenties en handhaaft indien nodig, waarbij als uiterste interventie de licentie kan worden ingetrokken. 2. Waarborgen dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen. Tijdpad: Vóór 1 januari 2021: plan voor onderdeel 1 gereed. Vóór 1 juli 2021: plan voor onderdeel 2 gereed. Bijzonderheden: Onderlinge samenhang bezien met H.2.

Aanvullende informatie

Klik hier voor aanvullende documenten op de website van de Tweede Kamer.

2020 07 xx – Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten coronaviruslening 3e tranche by Knipselkrant Curacao on Scribd

13 Reacties op “DolfijnFM | Vooralsnog geen derde tranche voor Curaçao

 1. Rhugge kijkt met een gezicht alsof hij zijn laatste spaarcentjes heeft versnoept. Mama, mag ik nog een ijsje???

 2. Dieptriest ook dat misdadigers criminelen dieven fraudeurs elke maa d op de payroll staan. Lange staat van (dienst) bij bijna elk lid kdnt mfk ps. Dat moet Nederland toch ook weten.

 3. @ericlapas:

  “Blijkbaar kiest deze regering om de andere kant op te kijken terwijl steeds meer moeders s’avonds laat de straat op gaan om wat te verdienen.”

  Korsow a para bira San Dom ? Wanneer het slecht gaat krijg je dit soort situaties.

  -Korsow a para bira San Dom
  -Korsow a para bira Haiti
  -Korsow a para bira Venezuela

  Als de derde tranche door de mand valt … dan is het niet onrealistisch om bedelende kinderen te zien op Hato.

 4. “Wat het oog niet ziet, wat het hart niet deert”, zeggen ze in het Nederlands maar hier is het een kwestie van de andere kant opkijken.

  Op de meeste parkeerplaatsen van supermarkten en horeca gelegendheden zien we steeds meer gebruikte condooms liggen.

  Dit betekent niet dat Corona ons allemaal geiler heeft gemaakt maar dat steeds meer vrouwen zich prostitueren en vaak de parkeerplaats als afwerk plaats gebuikt.

  Blijkbaar kiest deze regering om de andere kant op te kijken terwijl steeds meer moeders s’avonds laat de straat op gaan om wat te verdienen.

  Dit kan als gevolg hebben dat we over een tijd een andere epidemie erbij hebben, nl, HIV besmetting maar het is niet erg zolang wij onze autonomie niet inlevert en alles conform onze wetten gaat.

 5. Zolang er torenhoge salarissen betaald worden bij de overheidsdiensten, die uiteraard door de bevolking opgebracht moeten worden, zal Nederland zich houden aan de gestelde voorwaarden.
  Voorbeeld? Bij de SVB werken (2019) 293 medewerkers.
  Salaris + sociale lasten gemiddeld Fl. 126.775!!!!!
  Totale loonkosten in 2019 volgens het jaarverslag fl. 37.144.999
  Tel uit je winst.
  Sinds 2013 is de leeftijd verhoogd van 60 naar 65 jaar om in aanmerking te komen voor AOV uitkering. De premies zijn vanaf 2013 verhoogd. Waar blijven de meerontvangsten?
  AOV uitkering is in 7 jaar voor geen cent verhoogd, terwijl de kosten van levensonderhoud wel gestegen zijn. Worden de premies die afgedragen moeten worden door het bedrijfsleven niet geïnd?
  Wat zegt de rekenkamer hierover? Stilzwijgen?

 6. Het is een kleine groep, die nu niets tekort komt, waarvan het belang zwaarder weegt als het belang van de burgers. Alles moet voor hun belang wijken, ze willen niet inleveren en zeker geen toezicht.
  Toezicht betekent dat het verdien model in elkaar stort.
  En toezicht betekent dat frauduleus handelen in het verleden ook naar buiten kan komen waardoor ze gestript kunnen worden van hun macht en financiën. Zij vechten voor hun bestaansrecht. En er kan niets veranderen tot dat zij er mee accoord gaan. En dus
  Zegt de regering nee
  De vakbonden zeggen nee
  De raad van advies zegt nee
  Ze dienen de zelfde baas.
  Die baas is duidelijk niet de bevolking.

 7. Arm arm eiland…
  Enkele miljonairs en zelfs miljardairs houden het gewone volk gevangen!!

 8. Misschien moet hij nu met de pet rond .
  De tijden van overvloed zijn voorbij .
  Trek die buikriem maar strak , strak .
  Ik zie ik zie wat niemand ziet .

 9. De Rechtsstaat

  Om te huilen, dezen, zijn geen knip voor de neus waard.

  Weer de spreekwoordelijke plaat op de neus.

  Dank je wel mevrouw Mozes.

  Van de regen in de drup komen, zeg.

 10. “Curacao krijgt tot 1 september uitstel om alsnog aan de voorwaarden van de eerdere leningen te voldoen.”

  Story of Gobierno & Sons B.V. : halen nooit deadlines en resultaten als het hun verantwoordelijkheden dragen betreft.

  Het zijn spijbelaars die extra tijd krijgen to get their act together.

  Petje af voor de Nederlandse regering die zich ervan bewust is dat geld gooien in een bottomless pit of corruption and nepotism, nooit en te nimmer ten goede zal komen van the well-being and future of the island.

 11. Het is dieptriest dat er een “verkeerde groep” is die op Curacao de prijs moet betalen voor de stompzinnige houding hier. Dit is niet alleen Covid, dit is al tientallen jaren niet met geld om kunnen gaan en domweg weigeren de structuur naar een betere huishouding te accepteren.
  Goed gedaan Knops! En een vette nul voor Curacao. Wie niet horen wil moet dan maar voelen. Het moet afgelopen zijn met het spilziek gedrag van de ydk.

 12. Met dank aan de fatsoenlijke regering Rhuggenaath. Hopi bon. btw, hoe staat het met de red tape commissie? ingesteld per juni 2018, tot dusver NIETS aan red carpet gezien. Hopi bon.

 13. Piet Heniger

  Goed besluit. En nu vooral voet bij stuk houden. Respecteer als NL dat Curacao het op zijn eigen wijze allemaal wil regelen zonder ook maar ergens verantwoordelijk voor te zijn. Zolang dat zulks het geval is geen derde tranche beschikbaar stellen.
  Alle respectvolle Curacaose bestuurders en adviseurs overladen met diepe warme gevoelens van respect. Geef ze echter geen geld zolang ze niet respectvol naar je pijpen dansen.
  Vraag de Curacaose regering of deze hun gevraagde en ongevraagde adviesorganen deelgenoot willen maken van je diepe warme gevoel van respectvoor hun (overigens onbruikbare) adviezen. Voedselvoorziening en medische zorg veilig stellen. Dat moet NL zelf regelen niet overlaten aan Curacaose roodgilden. De openbare orde veiligstellen door het sturen van extra militairen. Rhuggenaath kan dat, uiteraard met alle respect, niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *