30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:49

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Politie Dubai houdt kopstuk Curaçaose bende aan

In 2016 werd Q. gearresteerd en uitgeleverd door Jamaica, maar zijn raadsvrouw, Inez Weski, wist hem weer vrij te krijgen.

De politie van Dubai heeft een kopstuk van de Nederlands-Curaçaose bende No Limit Soldiers (NLS) aangehouden. Het gaat om de 37-jarige Curaçaose Shurendy Q.

De aanhouding werd verricht door een speciale politie-eenheid in Dubai op verzoek van het Openbaar Ministerie van Sint Maarten.

Q. wordt verdacht van het opdracht geven tot diverse liquidaties, ontvoering, het leiding geven aan een criminele organisatie en witwassen. De feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het koninkrijk en daarbuiten.

- Advertentie -

Q. wordt al jaren gezocht door justitie op Curaçao en Sint-Maarten. Justitie beschouwt hem als één van de drie leiders van de NLS, de bende die in 2013 de populaire politicus Helmin Wiels vermoordde. De daders daarvan zijn opgepakt en zitten gevangenisstraffen uit van 26 jaar tot levenslang.

De bende opereert vooral op Curaçao, Sta. Domingo en Sint-Maarten, maar leden wijken regelmatig uit naar Nederland als de grond ze te heet onder de voeten wordt. In 2016 werd Q. gearresteerd en uitgeleverd door Jamaica, maar zijn raadsvrouw, Inez Weski, wist hem weer vrij te krijgen.

Samenwerking

Na zijn vrijlating is Q. volgens justitie gewoon doorgegaan met zijn criminele activiteiten. Er werd een speciaal rechercheteam met mensen uit verschillende landen gevormd om hem op te sporen. Deze intensieve internationale politiesamenwerking heeft vandaag geleid tot de aanhouding in Dubai.

“Met de aanhouding van Shurendy Q. is een belangrijke stap gezet in het onderzoek”, zegt het OM in een persverklaring. Hiermee is de oplossing van verschillende liquidaties een stap dichterbij gekomen, waarmee gerechtigheid wordt bereikt voor de slachtoffers en hun nabestaanden.”

- Advertisement -

Na de aanhouding van Q. in Dubai zijn diverse locaties doorzocht, onder meer in Curaçao en Nederland. Het onderzoek zal de komende tijd worden voortgezet, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus het OM.

Het autoriteiten van Curaçao zullen nu om zijn uitlevering vragen. Die procedure kan enige tijd duren, omdat het Koninkrijk geen uitleveringsverdrag met Dubai heeft.

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. ….”Zou zomaar lid van het Parlement kunnen zijn”….
  Of op de lijst van de MAN kunnen staan.
  Na Cooper als lijst”bekker”, is niets criminels hen vreemd

 2. Wat een klein land groot in kan zijn. Als we de onthaal zien die Schotte bij het verlaten van de gevangenis kreeg met live beelden van Direct TV en TeleCuracao, moet je in dit land vooral niet aan de wet houden lijkt het.

 3. Brian en Trui:
  Wat heldhaftig van jullie zeg. Hier op KKC comentaar leveren.
  Waarom ga je dat niet in Koraal Specht doen? Kaya Kitoki of zo. Hardop schreeuwen dan NLS-leden de doodstraf verdienen.
  Kunnen we nog lachen……

 4. Weski is 1 van de bewijzen dat advocaten gewoon net zo crimineel zijn.

  En dan blijven jammeren dat de mensenrechten van hun client is geschonden. En betaald krijgen ze van maffiageld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -