PBC | Politie Dubai houdt kopstuk NLS aan om liquidaties

Persbureau Curacao

No Limit Soldiers (NLS) bendeleiders Shurendy Tyson Adelson Quant en Urvin ‘Nuto’ Wawoe

WILLEMSTAD – De politie in Dubai heeft vandaag de Curaçaoënaar Shurendy Quant aangehouden. Hij is een van de kopstukken van de NLS, de Curaçaos/Nederlandse bende die de moord op Helmin Wiels in 2013 uitvoerde.

De aanhouding werd verricht door een speciale politie-eenheid op verzoek van het Openbaar Ministerie van Sint Maarten.

Quant wordt verdacht van het opdracht geven tot diverse liquidaties, ontvoering, het leiding geven aan een criminele organisatie en witwassen.

De feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het Koninkrijk en daarbuiten. Het OM op Curaçao gaat nu om zijn uitlevering vragen,

Gezocht

Quant wordt al geruime tijd gezocht door justitie. Een jaar geleden werd door een gezamenlijk rechercheteam een onderzoek naar hem gestart. Dit speciaal geformeerde rechercheteam bestond uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST).

Het staat onder leiding van het OM Sint Maarten en van het OM Curaçao. Deze intensieve internationale politiesamenwerking met diverse opsporingsdiensten wereldwijd heeft vandaag geleid tot zijn aanhouding in Dubai

Quant wordt verdacht van het opdracht geven tot diverse liquidaties, ontvoering, het leiding geven aan een criminele organisatie en witwassen. De feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het Koninkrijk en daarbuiten.

Hoewel Quant niet woonachtig was op Curaçao of Sint Maarten, bleef zijn invloed onverminderd groot in deze landen. Dit vanwege zijn vermoedelijk wereldwijde criminele netwerk. Het OM op Curaçao gaat nu om zijn uitlevering vragen.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Politie Dubai houdt kopstuk NLS aan om liquidaties

 1. Volkstribunaal met als vooraf vastgestelde uitkomst: doodstraf. En alle helpers mogen aan dezelfde galg.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Mijn hemel wat is die Bram van ons toch een olijke, UITERST originele, hoogbegaafde , zeer menslievende vrouw zeg. En een mensenkennis dat ze heeft……
  Geweldig.

 3. Abraham Mossel

  Als deze supper boef aan curacrim word uitgeleverd krijgt hij op zeker net zo als Gerrit de Raaf een welkoms onthaal toen die uit het gevang kwam. En Gerrit de Raaf zal op zeker deze ras boef met bellen en toeters ontvangen op Hato door Gerrit met de bijbel in de hand.

 4. Hij zal nog wel een cursus Dubai vriendelijkheid krijgen van de politie daar.

 5. joop savaneta

  Gewoon de doodstraf invoeren voor misdadigers van dit kaliber.

 6. Een Curaçaoënaar met internationale allure!

 7. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 8. En die wil je terug hebben in de lekke gevangenissen die we hier hebben? Iedereeen weet wel betere definitieve oplossingen.

 9. Criminaliteit blijft ons beste exportprodukt, van Amsterdam tot Dubai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *