NOS | Jandino haalt 800.000 euro op voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten


Acteur en comedian Jandino heeft met de tv-actie Samen een Koninkrijk ruim 800.000 euro opgehaald. Dat geld is bedoeld voor inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten die door de corona-crisis in de problemen zijn gekomen.

Curaçao, Aruba en Sint Maarten zijn eilanden in de Caraïbische Zee. Dat gebied ligt in de buurt van Zuid-Amerika. De eilanden maken deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden.

Door de maatregelen tegen het corona-virus is er veel armoede en honger op de eilanden. De grenzen zijn dicht en dat is een groot probleem voor de inwoners. Veel van hen verdienen namelijk geld door toeristen. Omdat die nu niet kunnen komen, zijn veel mensen op de eilanden hun baan kwijt.

Sommige mensen op de eilanden hebben daardoor geen geld om eten te kopen. Voor die mensen zijn er voedselpakketten. Het opgehaalde geld van actie Samen een Koninkrijk wordt gebruikt om dat soort pakketten te kopen.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | Jandino haalt 800.000 euro op voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten

  1. Abraham Mossel

    Ze hebben goed werk geleverd de Breed Bek Kikkers, nu nog een eerlijke verdeling en klaar is kees.

  2. Triest, met alle goede bedoelingen, maar het is rekken van een onhoudbare situatie. En wat, mogelijk, het ergste is dat, zij het tijdelijk, het idee kan ontstaan dat er geen problemen zijn. Dit geeft lucht omdat de directe nood geleegd wordt. En is in lijn met de gangbare politiek. Een probleem is pas een probleem als het accuut is. En een nood oplossing is een oplossing. En pas als het probleem weer accuut wordt gaan we weer kijken. Intussen is een groot deel van de druk weg want het electoraat heeft te eten. En dus buissnes as usual voor onze graaiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *