Curacao.nu | Meander eerste basisschool volledig open na lockdown

Persbureau Curacao

Afgelopen donderdag heeft de school controle gehad van het inspectieteam en een goedkeuring ontvangen van Ministerie van Onderwijs Wetenschap, Cultuur en Sport

De Meander opent maandag 11 mei als één van de eerste scholen op Curaçao volledig haar deuren. De hele school is schoongemaakt en ontsmet.

Afgelopen donderdag heeft de school een controle gehad van het inspectieteam en een goedkeuring ontvangen van het Ministerie van Onderwijs Wetenschap, Cultuur en Sport.

De Meander is voorbereid op het nieuwe normaal. Zo zijn er looproutes aangegeven voor de leerlingen en nieuwe roosters gemaakt voor de gescheiden pauzes.

Het onderwijspersoneel desinfecteert op vaste tijden, meerdere malen per dag, de materialen, deurklinken en toiletten, naast de reguliere schoonmaak.

Tijdens de haal- en brengmomenten, zullen de ouders buiten de hekken van de school moeten blijven. Ouders en verzorgers mogen voorlopig niet het schoolplein op.

Dit zijn enkele regels die De Meander hanteert om maandag open te mogen.

Afgelopen donderdag heeft de school een controle gehad van het inspectieteam en een goedkeuring ontvangen van het Ministerie van Onderwijs Wetenschap, Cultuur en Sport.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Meander eerste basisschool volledig open na lockdown

 1. @ericlapas

  Er staat nog veel meer op de website. Ik noem slechts die van de eerste vier leerkrachten:

  Ik werk graag bij de Meander, omdat ik graag het beste uit elk kind wil halen.
  Ik werk graag bij de Meander, omdat het een hele fijne school is. De sfeer is open en informeel, de kinderen zijn enthousiast en krijgen de ruimte zich op hun eigen manier te ontwikkelen. Het kind staat centraal!
  Het allerleukste om met de kinderen te doen, is ze verder helpen in hun ontwikkeling. Juist dat ene zetje te geven dat ze nodig hebben of juist die ene ingang te zoeken waardoor ze kunnen groeien. Daarnaast vind ik het heel leuk om creatief met kinderen bezig te zijn!

  Ik ben de juf van groep 1/2, maar ook de remedial teacher. Ik help kinderen die sommige dingen nog een beetje lastig vinden.
  Ik werk graag bij de Meander, omdat het de leukste en gezelligste school van Curaçao is.
  Het allerleukste om met de kinderen te doen, vind ik knuffelen en op schooluitje gaan.

  Ik werk graag bij de Meander, omdat ik het een leuke school vind met heel veel lieve kinderen. Ik heb lieve collega’s. Er heerst een goede sfeer en we hebben een hele goede directrice waar ik veel van leer.
  Het allerleukste om met de kinderen te doen, vind ik de praatjes met de kinderen, spelleltjes doen en helpen bij hun ontwikkeling.

  Ik werk graag bij de Meander, omdat we een heel fijn, goed samenwerkend team zijn. De sfeer op onze school is heel knus en vertrouwd. We hebben heel persoonlijk contact met de ouders en gaan van ieder kindje individueel uit. Daardoor kunnen we de ontwikkeling van de kinderen goed begeleiden. Daarnaast hebben we de mogelijkheid en vrijheid ons onderwijs te geven in een natuurlijke sfeer en omgeving.
  Het allerleukste om met de kinderen te doen, vind ik om in hun belevingswereld te duiken, bijvoorbeeld met een handpop. Fantastisch om te zien hoe kinderen echt in een verhaal zitten en van daaruit spelenderwijs heel veel leren. Gek doen is ook favoriet, zowel voor de kinderen als voor mijzelf

 2. ericlapas

  Op de website van deze school staat een beschrijving van elke docent hoe ze het liefst hun tijd doorbrengen, hier een opsomming;

  “dagje strand, drijven in de zee, buiten zijn, Lekker zwemmen, duiken en van het weer genieten, geniet van het eiland, lekker naar het strand, ergens een hapje eten of een sportieve activiteit doen, geniet van duiken, gitaar spelen, zingen, schilderen. snorkelen, in hangmat chillen, gezellige beachdag met vrienden en familie, activiteiten in de natuur ondernemen (zwemmen, hiken), heeeeeerlijk te genieten van een dagje strand en te drijven in de zee, dansen onder de sterren, sporten en met name zeilen”.

  Nergens staat lesgeven, kinderen beter maken, motiveren en kinderen goed voorbereiden om goede burgers te worden.

 3. leerkracht

  De Schroederschool gaat morgen ook weer volledig open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *