AlgemeenDagblad | Curaçaose minister: Actie Jandino ‘buitengewoon goed’

Jandino © ANP

De minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, Giselle McWilliam, is heel tevreden over de tv-actie van de op Curaçao geboren Jandino Asporaat. In een speciale uitzending op NPO1 haalde hij gisteravond  770.000 euro op voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

,,Ik ben super trots dat een Curaçaoënaar in deze moeilijke tijd de inwoners van het Koninkrijk dichter bij elkaar heeft gebracht”, aldus McWilliam. Het opgehaalde bedrag noemt ze ‘buitengewoon goed’. Daarbij verwijst ze, ter vergelijking, naar de lagere opbrengst van de actie Serious Request, waar vorige maand ruim drie ton werd opgehaald voor het Rode Kruis.

Jandino bedacht de actie voor de Antillen zelf en presenteerde op 25 april al het benefiet #sameneenkoninkrijk. Volgens de komiek voltrekt zich ‘in het Caribisch deel van ons koninkrijk een stille ramp’. In de tv-uitzending van gi leverden verschillende gasten een bijdrage. Zo konden mensen bieden op privé saxofoonlessen van Candy Dulfer en bood burgemeester Ahmed Aboutaleb ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam. Ook deden onder meer Dirk Kuijt, Jeroen Pauw, Edsilia Rombley, Churandy Martina, Najib Amhali en Trijntje Oosterhuis mee.

Met de ingezamelde donaties worden voedselpakketten samengesteld en verdeeld over de bevolking.

Bron: AlgemeenDagblad

17 Reacties op “AlgemeenDagblad | Curaçaose minister: Actie Jandino ‘buitengewoon goed’

 1. Tja, Je bent een omhoog gevallen operatiezuster of niet

  @William (e.a): graag ophouden met het plaatsen van emoticons. Ik krijg hierdoor onnodige meldingen. We zijn aan het uitzoeken dat emoticons niet geplaatst kunnen worden, maar tot die tijd, graag geen emoticons.

  Bedankt,

  Commentpolis

 2. Freedomwriter

  Wie gaat die voedselpakket samenstellen en wie beheert het geld? Lijkt me weer zeer vaag geformuleerd en een open uitnodiging voor de bekende aasgieren met hun Consultancy hier op Curacao.

 3. Knoek-koe

  …..”De hoofde van nepotisme, vertroebeling en zelf verrijking weigeren, in verband met de privacy, in te gaan op zulke vragen. En als u dit nog harder roept, verzoeken de hoofde van nepotisme, vertroebeling en zelf verrijking dat u verandwoording aflegt aan de rechter. Hoe kunt u zo’n schending hardop eisen!”……

  Ja idd @Curaçao Revisited. Gijsbertha wil mensen voor het openbaren van de salarissen laten arresteren. Zodat ze lekker door kunnen roven…..

  Hasselmeyer wilde ook niet openbaren wat hij aan bonussen had ontvangen..kon t Licht niet verdragen

  Hij moet zichzelf maar eens laten arresteren, hij, en die hele corrupte MAN kliek, die voor al hun kinderen en familieleden dikke overbetaalde banen hebben geregeld.

  Alle andere partijen trouwens ook.

 4. “Uit hoofde van transparant en doorzichtig bestuur wil ik graag iegen in welke salaristrede Chanel Thijssen is ingeschaal”.
  @knoek-koe
  De hoofde van nepotisme, vertroebeling en zelf verrijking weigeren, in verband met de privacy, in te gaan op zulke vragen. En als u dit nog harder roept, verzoeken de hoofde van nepotisme, vertroebeling en zelf verrijking dat u verandwoording aflegt aan de rechter. Hoe kunt u zo’n schending hardop eisen!

 5. Abraham Mossel

  Als Mc Willems de weg gever nu eerst eens begint met de afspraak met Ajax om de eerste vijf jaar de shirt reclame ( Curcrim ) van 3 miljoen per jaar ,vrij te stelen doet ze nog wat goeds, heb gehoord dat Ajax er geen probleem mee zou hebben, maar het moet wel door Mc Willems gevraagd worden, maar daar heeft ze te veel Air voor om het niet te doen.

 6. Deze “feel good story” over voedselbox pakketten voor Curaçao is “Buitengewoon goed”. Als men dit verhaal had proberen te verkopen voor de crisistijd had men zich doodgelachen.

  @ericlapas:

  “Dit is geen structurele oplossing, Ruggenaath heeft nog steeds geen enkele bezuiniging doorgevoerd, alles staat bij hem nog in de pijplijn.”

  De financiële steun aan de zes Caribische eilanden Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius om de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen kan oplopen tot een miljard euro.

  Gelijk heb je, long-term planning voor structurele oplossing ontgaat aan de kermisgasten in gobierno die 1,942,961,829 gulden voor een bevolking van 319,000 verspreid over de eilanden over lange zouden kunnen ontvangen. Zoals al bewezen is in het verleden, fondsen bestemd voor oplossingen, bevolking, economie verdwijnen in eigen zak.

 7. Knoek-koe

  Uit hoofde van transparant en doorzichtig bestuur wil ik graag iegen in welke salaristrede Chanel Thijssen is ingeschaal

 8. Curacao revisited

  knops was gisteren echt scherp: mensen direct helpen (en niet via allerlei tussenpersonen) en corruptie en zelfverrijking keihard aanpakken. Heb de indruk dat Jeroen Pauw te verliefd geworden is op het eiland en alle misstanden vanuit zijn villa over het hoofd ziet

 9. Stem op Je en hij belooft de zelfde actie maandelijks…
  Maar het moet wekelijks als heel Caraïbisch Nederland er van moet eten. Dit is NOOD HULP en geen structurele oplossing. Met een structurele oplossing moet haast gemaakt worden. Het verhogen van belasting is ook geen oplossing. Waarom denk ik dat er geen structurele oplossing gaat komen door deze regering? Waarom denk ik dat het blijft bij loze beloftes in de hoop een paar hand-outs te krijgen? Om dan te stellen dat ze met succes door een van de zwaarste periodes uit de staatkundige geschiedenis van Curaçao zijn gekomen? Nog een jaartje en dan kan er een nieuwe periode beginnen. Met een hogere schulden last. Met nog slechtere vooruitzichten.

 10. Niet werken, maar “Wat KRIJGEN wij” ? Stem op deze nieuwe partij bij de volgende verkiezingen!

 11. Knoek-koe

  Misschien moet Jandino maar Minister worden, Minister van hilarische zaken.
  In ieder geval hebben de Makamba donateurs meer voor de Curaçaose bevolking gedaan dan alle Ministers bij elkaar.

  Alle ministers, mini – sters , die de staatskas alleen maar lichter hebben gemaakt de afgelopen maanden, hun salaris werd lekker doorbetaald.

 12. Ze is heel tevreden wb de actie van Jandino. Nou ja. Masha Masha Danki moet het eigenlijk zijn.

 13. ericlapas

  “Met de ingezamelde donaties worden voedselpakketten samengesteld en verdeeld over de bevolking.” Wat doen we volgende maand? Weer een actie? Dit is geen structurele oplossing, Ruggenaath heeft nog steeds geen enkele bezuiniging doorgevoerd, alles staat bij hem nog in de pijplijn.

  De minister van Financiën is zelfs boos want Nederland eist dat hij op salarissen van zijn dochter en vrienden moet korten.

 14. Knoek-koe

  Typische dank je wel Minister..

  Mac William moet haar mond een beetje houden. Ze heeft zelf tot de dag van vandaag nog niets ingeleverd, instede heeft ze haar expertiseloze dochter “manager” gemaakt op kosten van de belasting betaler…

  Graaiers zijn het.

 15. Fred, Mc William heeft al gedoneerd.

  Aan Chanel Thijssen.

 16. Fred Schiedam

  McWilliams had ook kunnen doneren……

 17. De Rechtsstaat

  Deze minister van MEO begrijpt echt geen snars van.

  Mensen hebben gedoneerd n.a.v. ellendige beelden van Aruba, St. Maarten en Curaçao.

  Gewoon medelijden met het gewone volk.

  En nu komt deze emotionele mevrouw het hebben over de actie en wie het om gaat kan haar kennelijk niks schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *