28 C
Willemstad
• zaterdag 13 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | ‘Samen één Koninkrijk’ haalt 769.000 euro op

Persbureau Curacao

‘Samen één Koninkrijk’ haalt 769.000 euro op

Jandino’s initiatief Samen één Koninkrijk om geld in te zamelen voor de inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten, heeft in inmiddels ruim €769.000 opgebracht en loopt nog verder op.

Met de ingezamelde donaties zullen voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking, die momenteel zwaar getroffen wordt door de gevolgen van de coronacrisis.

Olympisch atleet Churandy Martina stond vandaag de hele dag in de Doneer Drive Thru waar mensen fysiek een donatie langs konden brengen. Najib Amhali trok de wijk in om samen met Jandino’s kinderen koekjes te verkopen.

Jandino ontving gasten als Dirk Kuyt, Giovanca, staatssecretaris Knops en Jeroen Pauw. Er waren optredens van oa Edsilia Rombley, Shirma Rouse, Tania Kross, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Candy Dulfer veilde privé saxofoonlessen en burgemeester Aboutaleb bood ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam.

Tijdens de show werd een ‘eindbedrag’ van €672.000 onthuld, bij plaatsing van dit bericht was dit bedrag al opgelopen tot ruim een ton meer.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

9 reacties

 1. Gut, gut wat een redenaties. Door de de 800.000 euro kan iemand anders betaald worden. Een kleuterklas redenatie.
  Laat ik het anders stellen. Blijft er niets aan de strijkstok hangen bij de bestuursleden van al die voedselbank stchtingen?

 2. @knoek-koe “@Dislect, anders wordt het een studieverlof voor stafmanager Chanel Mc William.

  Of wordt het weer doorgedoneerd aan Ajax?”

  Het is te weinig om een Ajax des mee te maken (maar dat is nog nooit een beletsel geweest)

  Maar mijn betoog is het dat als er nu direct steun aan de voedselbank gegeven wordt, dat de regering het zelfde bedrag niet hoeft te geven. Waardoor er geld overblijft voor Chanel MC W. Dus, zij het met een omweg Chanel MC W kan nu betaald worden door dat er geen donatie aan de voedselbank gedaan hoefde te worden.

 3. “qInwoners hoeven volgens regeringsvertegenwoordiger Anthony Begina niet bang te zijn dat ze de komende maanden niet kunnen eten op Curaçao.”
  Ik neem aan dat in de tv actie deze spot regelmatig op de buis is gekomen? Het is namelijk, in ons bestel, niet de eerste de beste die het zei; hier sprak een gevolmachte minister die ook nog eens lid is van de advies commissie (onze raad van state). Iemand die spreekt namens de regering en volledig op de hoogte is van de sociale en economische situatie van de eiland bewoners.
  Maar ik heb de tv actie niet gezien. Dus ik neem aan dat Berging door het stof is gegaan en mee gebedeld heeft?

 4. “En ja, helemaal eens, die € 800K moet vér uit de buurt blijven van onze politici”.

  @Dislect, anders wordt het een studieverlof voor stafmanager Chanel Mc William.

  Of wordt het weer doorgedoneerd aan Ajax? Of wordt het een bonus voor Vanessa, vastgesteld en goedgekeurd door: Jawel, Gijsbertha..

  Allemaal conform de Gijsbertha norm uiteraard.

 5. “En ja, helemaal eens, die € 800K moet vér uit de buurt blijven van onze politici”.
  Ja natuurlijk, maar als het naar de voedselbank gaat, heeft die een maand geen steun nodig en kunnen we dit geld ergens anders voor gebruiken. Welk doel: take your pick, als je het kan laten verdwijnen of politiek opportune is. Maakt niet uit. Geld dat binnen komt en voor de bewoners gebruikt wordt maakt het evenredige aan fondsen vrij. Dus elke hulp, hoe goed ook bedoeld of gemanaged komt altijd ten goede van onze elite.

  Het klinkt hard, maar deze hulp zorgt ervoor dat de Mundi niet merkt dat de elite sch..t aan hun heeft. En vergroot dus de kans dat het zo blijft als het is.
  Dit is hulp in het afglijden naar Haïti.

 6. ……”Gul gegeven Knoekoe?
  Nog geen 5 cent per inwoner!”…..

  LOL @Maurice, ja hallo!
  Ok, gaan we de 5 cent per capita even relativeren.

  De 5 cent, per capita, gedoneerd aan bevolking die de donerende nl burger stelselmatig verguisd, beledigd en uitmaakt voor racist wordt dan toch noemenswaardig.

  Zeker als je bedenkt dat de leuñiders van die bevolking nog geen cent hebben gegeven.

  En ja, helemaal eens, die € 800K moet vér uit de buurt blijven van onze politici

 7. Gul gegeven Knoekoe?

  Nog geen 5 cent per inwoner!

  En ik had nog geen cent gegeven, weet hebbende van Jacinta Constantia in de Staten, Stella van Rijn in Forti en de loonstrookjes va Franklin Sluis en Philip Martis.

 8. Jandino, heeft zijn best gedaan, pluimpje voor hem. Ook zijn plicht, om wat voor zijn paisanos te doen, nu hij miljonair is!

  Ook een super PR stunt voor hemzelf uiteraard, zeker na de tenenkrommende Voetbalgala presentatie.

  Maar, ere wie ere toekomt: De Nederlandse burger heeft gul gegeven, en verdient een grote pluim.
  toch maar even 800K euro opgehoest midden in de misère van de Corona crisis.

  Jandina ook een pluim, voor het vragen, inzamelen en hopelijk 100% doorgeven van de inzameling aan de juiste personen i.c. de slachtoffers.

  En niet naar toko’s van ministers en dure juristen

 9. De twee breed bek kikkers hebben hun best gedaan, nu nog afwachten wie er van deze in gekomen centen mee gaan snoepen ?, aangezien er ook aan dit project kosten zijn verbonden, ben benieuwd! hoeveel pakketten er van gekocht kunnen worden van die 800.000,00 naf . 800.000,00 gedeeld over 80.000,00 manen, vrouwen en kinderen is in mijn ogen fl 10,00 per pakket, schiet niet echt op, maar ja een gegeven paard van Jandino mag je niet in zijn bek kijken. Hoop dat er nog wat makambas zijn die kijken of ze nog ergens wat geld hebben liggen voor het arme volk wat er ook niks aan kan doen deze corona bende, maar volk aankomende verkiezingen wel op letten op wie je kiest.??

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...