28 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | Gezin gered op zeiljacht

Persbureau Curacao


De kustwacht heeft een zeiljacht gered op zee. Het vaartuig bevond zich in de uithoek van het gebied waar de Kustwacht opereert, op ongeveer 300 mijl ten noorden van Aruba.

Het zeiljacht met aan boord een Oostenrijkse kapitein en zijn gezin waren onderweg naar St. Vincent en kregen problemen met het roer. De kapitein kon het probleem niet zelf repareren en stuurde een noodsignaal via satelliet naar het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht voor hulp.

Die stuurde het kustwachtvliegtuig, de Dash 8 naar de locatie om de drie personen aan boord te assisteren. Op de heenreis nam die contact op met C/S Roosevelt, een containerschip dat in de buurt van het zeiljacht voer met het verzoek om te assisteren bij deze reddingsactie.

Het gezin aan boord van het zeiljacht stemde in, voor hun veiligheid, om het vaartuig te verlaten en aan boord van het containerschip te stappen. Na overleg werd Curaçao als beste optie gekozen om deze personen op te vangen en voer C/S Roosevelt richting het eiland om ze af te zetten.

Bij aankomst van het containerschip nabij Curaçao is een Metal Shark door de Kustwacht naar het containerschip gestuurd om het gezin veilig van boord te halen.

Alle voorzorgmaatregelen in verband met COVID-19 om deze personen aan land te laten komen zijn in acht genomen.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het is best een bijzonder verhaal. Roer vastzetten. Drijf anker en fok/ groot Zijl gebruiken om het drukpunt te verplaatsen was geen optie? Oké ik was er niet en kan dus niet objectief beoordelen. En het zijn mijn centen niet. Yachtjes mensen gaan vaak wel met onvoldoende kennis, voorbereiding en training naar zee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...