Curacao.nu | Curaçaose militie blijft politie ondersteunen

Persbureau Curacao

De CURMIL gaat naast misdaadpreventie en misdaadbestrijding ook de avondklok helpen handhaven | Persbureau Curacao

De Curaçaose militairen (CURMIL) gaan, ook na het beëindigen van de ‘kentekenplaat van de dag’, de politie ondersteunen om de veiligheid op Curaçao te blijven waarborgen.

Dit is nu niet meer direct in het kader van de beheersingsmaatregelen tegen Corona, maar is toegespitst op misdaadpreventie en misdaadbestrijding.

De opzet en acties zijn te vergelijken met de ’Ta basta awor’-campagnes die in het verleden reeds zijn uitgevoerd door de verschillende veiligheidspartners.

De CURMIL gaat naast misdaadpreventie en misdaadbestrijding ook de avondklok helpen handhaven. Woordvoerder van de politie, Imro Zwerver, verzoekt een ieder dan ook strikt om de aanwijzingen van de Curaçaose militairen op te volgen.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Curaçaose militie blijft politie ondersteunen

 1. Joseph S

  Tja @ William, het loopt bij mijn weten geen storm bij CMC of el Tributo dus laat mensen toch gewoon hun geld uitgeven en plezier maken.
  Angst is een slechte raadgever en door de avondklok juist op te heffen creeër je meteen meer spreidig van de bezoekers.
  Maatregelen zijn destijds genomen ter voorkoming van grote uitbraak, dat is reeds gelukt: chapeau!

  Nu snel opheffen deze BS die slechts dient ter vermindering druk op politie apparaat.
  Naar mijn weten behoren we een democratie te zijn hier op deze geliefde.klip en geen politiestaat geleid door een aantal volledig incapabele nepotisten…

 2. Tja @Joseph S, we weten niet wat er achter de deuren zit. Er zouden zomaar meer gevallen naar buiten komen rollen, vooral omdat er niet ‘gemeten’ wordt.
  Meten is weten herinner je je nog?
  Zolang ik bij de Heineken hoek nog bosjes mensen zie staan die overal lak aan hebben, vind ik het persoonlijk onverantwoord!
  Avondklok? Voorlopig doorpakken.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. Joseph S

  Mooie initiatieven die genomen worden met jongens bij Amil of Curmil hoe ze ook mogen heten tegenwoordig.
  In plaats van Koraal Specht kunnen jeugdige delinquenten beter dit soort trajecten ingaan en discipline en werkervaring opdoen…

  Maar dit terzijde…
  Hoe lang blijft deze avondklok nog van kracht en wat is de meerwaarde ervan? Controle inderdaad maar we gaan hopelijk toch op zeer korte termijn deze opheffen mag ik hopen met één actieve besmetting op eiland…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *