NOS | Eis 18 jaar in grootste misbruikschandaal Curaçao

Dick Drayer

De Rains of Blessingkerk van ‘apostel’ Orlando Balentina | Persbureau Curacao

Een 54-jarige pastor op Curaçao moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft achttien jaar de cel in. Ook mag hij 20 jaar geen kerk meer leiden. De pastor zou op grote schaal kerkgangers hebben misbruikt. Zijn jongste slachtoffer was 11 jaar oud. Het misbruik begon in 2003.

Het gaat om de grootste ontuchtzaak die Curaçao volgens het OM ooit gekend heeft. Eind 2015, meer dan een jaar geleden was er één meisje zo dapper om aangifte te doen tegen de pastor en leider van de Rains of Blessingskerk.

Daarna stroomden de aangiftes binnen. Ook vanuit Nederland, waar dependances van de kerk in Tilburg, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam staan. Meer dan twintig zaken kwamen aan het licht. Tien daarvan belandden woensdag op zitting. Ook de slachtoffers waren daarbij aanwezig. Hun verklaringen werden voorgelezen.

Duivelsuitdrijving

De pastor verkrachtte de meisjes onder de noemer van duiveluitdrijving. Hij maakte ze bang door te zeggen dat ze bezeten waren van demonen die hij in hun lichaam had gestopt. Hij zou die wakker maken als ze ook maar iets van het misbruik zouden zeggen.

Orlando B. drogeerde zijn slachtoffers en gebruikte veel geweld. Sommige meisjes kwamen bij terwijl ze met bloed besmeurd waren. Een van de slachtoffers raakte vijf keer zwanger, waarna hij haar naar de dokter bracht en betaalde voor de abortussen. Na het misbruik gaf hij geld aan de meisjes om een morning-afterpil te kopen. De pastor beroept zich op zijn zwijgrecht.

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Eis 18 jaar in grootste misbruikschandaal Curaçao

  1. Fred Schiedam

    Sluiten die zooi!

  2. joop savaneta

    Ophangen die smeerlap. Wie zich aan kinderen vergrijpt heeft geen recht op een verder leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *