NU | Oud-premier Curaçao ziet zichzelf als slachtoffer van politiek proces

Het gerechtshof doet uitspraak op 21 juli | Persbureau Curacao

Voormalig minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft woensdag aan het eind van het hoger beroep van zijn strafzaak gezegd dat hij het slachtoffer is van een politiek gemotiveerd proces.

“Alle zaken zijn uit hun context getrokken.” Het enige dat hij naar eigen zeggen heeft gedaan, is geld en donaties ophalen voor zijn partij, MFK. Volgens hem “verwachtte niemand daar ooit iets voor terug”.

Het OM beschuldigt hem van ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. De rechtbank achtte in eerste aanleg ook bewezen dat Schotte geld heeft aangenomen van Francesco Corallo, een Italiaanse zakenman die op Sint Maarten woont.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist in het hoger beroep opnieuw drie jaar cel en intrekking van zijn passieve kiesrecht. In 2016 heeft hij die straf al opgelegd gekregen door de rechtbank, waartegen hij beroep aantekende bij het gerechtshof.
Levenspartner

De levenspartner van Schotte, Cicely van der Dijs, hoorde negen maanden cel en negen maanden voorwaardelijk tegen zich eisen, de straf die zij in eerste aanleg door de rechtbank al kreeg opgelegd.

Van der Dijs zei het tegenover het hof het “moeilijk te vinden om te zien dat mijn man die zich zo inzet voor Curaçao wordt weggezet als een crimineel”.

Het gerechtshof doet uitspraak op 21 juli.

Bron: ANP/Nu.nl

3 Reacties op “NU | Oud-premier Curaçao ziet zichzelf als slachtoffer van politiek proces

  1. Abraham Mossel

    De drie Hofrechters hoeven alleen maar de naam Gerrit Schoten, ex mp curacrim in te tikken op Google, wat zij trouwens op zekker al hebben gedaan, en ze weten precies wat voor vlees ( baager) zij in de kuip hebben, lang nadenken over hun vonis zal niet langer duren dan 5 minuten. Als de rechters alleen al lezen wat deze schooier het laatste half jaar heeft willen flikken dan komen zij tot de conclusie dat hij helemaal niet voor het volk aan het werk is, alleen voor zich zelf en zijn familie en maffia vriendjes. direct in de boeien slaan die haatzaaier.

  2. Daan Banaan

    Als je met vuur speelt moet je op de blaren zitten. Natuurlijk word je een marionet als je met een maffiabaas in zee gaat. Natuurlijk pleeg je fraude als je de geldstromen verborgen probeert te houden. Ik kan er nog wel het een en ander aan toevoegen, maar dat valt op dit moment nog buiten de rechtsgang.

  3. Van der dijs hou toch op,je man inzetten voor Curacao?hahaaaaaaaaa
    hoe durf je,jullie waren goed aan het zorgen voor jezelf en wanneer er verkiezingen in aantocht zijn gaan jullie de arme wijken in,links en rechts wat toestoppen.jullie verloten auto’s voor 5 gulden wat niemand wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *