27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 20:23

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Curaçao neemt strengere coronamaatregelen na stijging aantal besmettingen

Reden voor de nieuwe maatregelen is het aantal besmettingen dat oploopt | ANP

De regering op Curaçao heeft strengere coronamaatregelen aangekondigd. De al bestaande avondklok die om 23.00 uur ingaat, wordt vanaf vandaag vervroegd naar 21.00 uur.

Voor volwassenen is het nu verplicht om in de supermarkt een mondkapje te dragen. De draagplicht geldt ook voor andere winkels, openbaar vervoer, en bij uitvaarten.

Reden voor de nieuwe maatregelen is het aantal besmettingen dat sinds een week hard oploopt; van twintig per dag naar gemiddeld veertig mensen die positief getest zijn. Onder hen is ook veel medisch personeel van het Curaçao Medisch Centrum (CMC), het Advent-ziekenhuis en andere zorginstellingen.

Het operatieprogramma in het CMC is inmiddels stilgelegd. Alleen acute operaties gaan door. Een kwart van alle bedden staat leeg, omdat er niet voldoende personeel is. Er is aan Nederland versterking gevraagd en vanuit Sint-Eustatius en Bonaire is afgelopen weekend verplegend personeel aangekomen.
Regels niet opgevolgd

- Advertentie -

Volgens medische bronnen komt de verhoging doordat mensen bij het uitgaan niet voldoende afstand bewaren en geen mondkapjes dragen. De besmettingen zouden vooral bij feestjes begonnen zijn.

De branchevereniging Curaçao Restaurant Association heeft geschrokken gereageerd op de avondklok die twee uur eerder ingaat. Horeca moet nu om 20.00 uur dicht.

In een verklaring zegt de belangenvereniging van de horeca dat de maatregel kan leiden tot faillissementen in de sector. Curaçao kent geen speciale regeling om restaurants tegemoet te komen in de vaste lasten die doorgaan, ondanks de weinige klandizie.

Het aantal besmettingen op Curaçao mag dan hoger liggen dan een week ervoor, in vergelijking met Nederland gaat het nog steeds om relatief kleine aantallen.

- Advertisement -

Voor Curaçao geldt code geel en het kabinet heeft het eiland uitgezonderd van het advies om niet naar het buitenland te reizen.

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -