30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 17:38

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNOS | Curaçao neemt strengere coronamaatregelen na stijging aantal besmettingen

NOS | Curaçao neemt strengere coronamaatregelen na stijging aantal besmettingen

Reden voor de nieuwe maatregelen is het aantal besmettingen dat oploopt | ANP

De regering op Curaçao heeft strengere coronamaatregelen aangekondigd. De al bestaande avondklok die om 23.00 uur ingaat, wordt vanaf vandaag vervroegd naar 21.00 uur.

Voor volwassenen is het nu verplicht om in de supermarkt een mondkapje te dragen. De draagplicht geldt ook voor andere winkels, openbaar vervoer, en bij uitvaarten.

Reden voor de nieuwe maatregelen is het aantal besmettingen dat sinds een week hard oploopt; van twintig per dag naar gemiddeld veertig mensen die positief getest zijn. Onder hen is ook veel medisch personeel van het Curaçao Medisch Centrum (CMC), het Advent-ziekenhuis en andere zorginstellingen.

Het operatieprogramma in het CMC is inmiddels stilgelegd. Alleen acute operaties gaan door. Een kwart van alle bedden staat leeg, omdat er niet voldoende personeel is. Er is aan Nederland versterking gevraagd en vanuit Sint-Eustatius en Bonaire is afgelopen weekend verplegend personeel aangekomen.
Regels niet opgevolgd

Volgens medische bronnen komt de verhoging doordat mensen bij het uitgaan niet voldoende afstand bewaren en geen mondkapjes dragen. De besmettingen zouden vooral bij feestjes begonnen zijn.

De branchevereniging Curaçao Restaurant Association heeft geschrokken gereageerd op de avondklok die twee uur eerder ingaat. Horeca moet nu om 20.00 uur dicht.

In een verklaring zegt de belangenvereniging van de horeca dat de maatregel kan leiden tot faillissementen in de sector. Curaçao kent geen speciale regeling om restaurants tegemoet te komen in de vaste lasten die doorgaan, ondanks de weinige klandizie.

Het aantal besmettingen op Curaçao mag dan hoger liggen dan een week ervoor, in vergelijking met Nederland gaat het nog steeds om relatief kleine aantallen.

Voor Curaçao geldt code geel en het kabinet heeft het eiland uitgezonderd van het advies om niet naar het buitenland te reizen.

Bron: NOS

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties