RTL | Nieuwe maatregelen op Curaçao: avondklok en verplichte mondkapjes

Curaçao blijft voorlopig open voor toeristen | Foto: Getty

De regering op Curaçao heeft strengere coronamaatregelen aangekondigd omdat het aantal coronabesmettingen flink is gestegen. Gisteren is het aantal actieve coronabesmettingen gestegen tot 410. Onder hen zijn veel werknemers van het ziekenhuis CMC.

Dat heeft gevolgen voor de reguliere zorg op Curaçao, zo gaan alle niet-dringende operaties nu niet door. Volgens de directie van het CMC is er hulp gevraagd aan Nederland. Afgelopen zaterdag kwam er al verplegend personeel uit Saba en Sint Eustatius om het ziekenhuis te helpen.

Avondklok en mondkapje

Vanaf vandaag gelden daarom nieuwe maatregelen. Er is een avondklok ingesteld van 21.00 tot 04.30 uur. Als gevolg daarvan moeten alle winkels en restaurants om 20.00 uur dicht. Verder stelt de regering het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen boven 18 jaar oud in winkels, bij begrafenissen en in het openbaar vervoer.

Verder zal er meer aandacht worden besteed aan veiligheid op de werkvloer, niet alleen in contact met klanten. Maar ook tussen collega’s onderling. Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath is de situatie uit de hand gelopen.

‘Blijf thuis’

Vanaf vandaag zijn ook samenkomsten van meer dan vier personen verboden, ook op het strand. Daarnaast deed Rhuggenaath de oproep aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. “Als er geen reden is om naar buiten te gaan. Blijf thuis.”

Aan werkgevers wordt gevraagd werknemers thuis te laten werken als dat mogelijk is. Ook wordt iedereen opgeroepen om ouderen te beschermen. “Doe er alles aan om te zorgen dat ze niet besmet raken”, aldus Rhuggenaath.

Toerisme

Curaçao blijft voorlopig open voor toeristen. Mensen uit lagere risicogebieden (zoals Nederland) moeten een negatieve PCR-test overleggen, mensen uit hogere risicolanden moeten veertien dagen in quarantaine.

Bijna twee weken geleden gaf premier Mark Rutte op zijn coronapersconferentie een ‘dringend’ negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot half januari, maar hij zei ook dat het Caraïbische deel van het koninkrijk buiten dat advies valt. Sindsdien ontvingen reisorganisaties Corendon en TUI meer boekingen voor reizen naar Curaçao.

Bron: RTL Nieuws 

5 Reacties op “RTL | Nieuwe maatregelen op Curaçao: avondklok en verplichte mondkapjes

 1. Supposedly the Hospital is the one place that uses the strictest of measures to keep down the number of infections. And yet some fools think the general population is going to do better? Or are all the “protective” measures imposed on the population really just an excuse for the “leaders” to hope they can stay in power? Those measures are certainly NOT based on science OR data.

  I had thought that the government finally understood that there is a limit to what the population will endure, regardless of the consequences. I guess I was mistaken and I overestimated their ability to understand what’s going on among the slaves, er… citizens.

  If fear, and fear alone, makes the rules, then everyone pays the price. Fear running rampant inside and outside government has the ability (unlike COVID) to kill everyone.

  I won’t suggest that the completely unreliable tests along with the desire for power are driving the fear even higher, because that would be pointing fingers.

 2. @Knoek-koe. Er gaat een gerucht dat deze mensen de mondkapjes en handgel gratis gaan uitdelen aan de bevolking.

 3. Er gaat een gerucht dat een aantal aphothekers, (ex)ministers en een specialist waarvan je het bloed inmiddels kunt drinken, in de mondkapjes en handgel business zitten.
  De verkoop van de mondkapjes liep wat achter, zou dat de reden zijn van deze maatregel?

 4. Eerst wordt er ‘enorm gelobbyd’ om de toeristen uit Nederland hier naartoe te krijgen en vervolgens gooit de regering de horeca op slot. Waar is men nu mee bezig? Als er nu aangetoond was dat de besmettingen vooral na 21:00 in de horeca plaatsvinden dan zou ik dat kunnen begrijpen. Maar de meeste besmettingen vinden volgens Izzy plaats op het werk en in de familiesfeer. Nu ga je mensen juist thuis opsluiten waar het grootste deel van de besmettingen plaatsvindt. En mensen die uit eten gaan moeten nu allemaal tegelijk om 18:00 in plaats van verspreid over de avond…

 5. Zet het maar meteen op code zwart de komende drie weken. Wat is er gebeurd met “crush the curve”? En als je geen symptomen vertoont dan ben je ook niet besmettelijk?Zo zien jullie maar dat die gerstenbloed telkens maar wat lult naar gelang de omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *