27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 23:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Strenge maatregelen Curaçao: restaurants 20.00 uur dicht, beperkingen op strand

Strenge maatregelen Curaçao: restaurants 20.00 uur dicht, beperkingen op strand | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De regering op Curaçao heeft zondag strengere coronamaatregelen aangekondigd. Op zondag is het aantal actieve coronabesmettingen gestegen tot 410. Onder hen zijn veel werknemers in het ziekenhuis CMC.

Dat heeft gevolgen voor de reguliere zorg, zo gaan alle niet-dringende operaties momenteel niet door. Volgens de directie van het CMC is er hulp gevraagd aan Nederland. Afgelopen zaterdag kwam er al verplegend personeel uit Saba en Sint Eustatius om het Curaçaose ziekenhuis te helpen.

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath zijn het aantal besmettingen en de situatie in het ziekenhuis twee belangrijke indicatoren om nieuwe maatregelen te nemen. Rhuggenaath zei zondag in een speciaal ingelaste boodschap aan de bevolking dat de situatie op het eiland uit de hand is gelopen.

Daarom gelden vanaf maandag nieuwe, strengere maatregelen, zoals een avondklok van 21.00 tot 04.30 uur; de avondklok geldt momenteel vanaf 23.00 uur. Als gevolg daarvan moeten alle winkels en restaurants om 20.00 uur dicht. Verder stelt de regering het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen boven 18 jaar oud in winkels, bij begrafenissen en in het openbaar vervoer. Verder zal er meer aandacht worden besteed aan veiligheid op de werkvloer, niet alleen in contact met klanten. Maar ook tussen collega’s onderling.

Strand en toeristen

- Advertentie -

Vanaf maandag zijn samenkomsten van meer dan vier personen verboden, ook op het strand. Daarnaast deed Rhuggenaath de oproep aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. „Als er geen reden is om naar buiten te gaan. Blijf thuis.” Aan werkgevers wordt gevraagd werknemers thuis te laten werken als dat mogelijk is. Ook wordt iedereen opgeroepen om ouderen te beschermen. „Doe er alles aan om te zorgen dat ze niet besmet raken”, aldus Rhuggenaath.

Curaçao blijft voorlopig open voor toeristen. Mensen uit lagere risicogebieden (zoals Nederland) moeten een negatieve PCR-test overleggen, mensen uit hogere risicolanden moeten veertien dagen in quarantaine.

Bijna twee weken geleden gaf premier Mark Rutte op zijn coronapersconferentie een „dringend” negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot half januari, maar hij zei ook dat het Caraïbische deel van het koninkrijk buiten dat advies valt. Sindsdien ontvingen reisorganisaties Corendon en TUI duidelijk meer boekingen voor reizen naar Curaçao. Het eiland heeft al sinds juli een speciaal coronabeleid voor toerisme. Zo geldt een maximaal aantal toeristen van 20.000 per maand. De lokale GGD neemt om de paar dagen telefonisch contact op met toeristen om eventuele gezondheidsklachten te monitoren.

Weet u meer? Of viert u vakantie op het eiland? Dan horen we het graag! Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952 – ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Restaurants

- Advertisement -

Als de Curaçaose overheid niet over de brug komt met aanvullende financiële steun voor de restaurants op het eiland, zullen er veel faillissementen volgen. Dat heeft de brancheorganisatie voor Curaçaose restaurants, CRA, zondag laten weten in een verklaring.

Volgens de brancheorganisatie is het voor restaurants onmogelijk genoeg omzet te draaien met de nieuwe avondklok. Bovendien hebben ze al een moeilijke periode achter de rug vanwege eerdere coronamaatregelen in de afgelopen maanden. De eetgelegenheden hebben volgens CRA tot nu toe weinig tot geen besmettingen gehad. Ook hebben ze zich over het algemeen erg goed aan de regels gehouden. Dan is het volgens de organisatie extra zuur dat de sector zo hard getroffen wordt.

Volgens CRA lijken thuisbijeenkomsten de grote boosdoeners als het gaat om besmettingen en niet de horeca. Om faillissementen te voorkomen, vragen ze om een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), zoals die al bestaat in Nederland.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Dat zijn de gevolgen van het niet ‘opvolgen’ van eerder gestelde regels!
    Vaak genoeg heb ik aangegeven dat men get bij de supermarkets niet zo nauw neemt met de regels.
    Vooral bij VdT te Jan Thiel doet men maar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -