27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 08:06

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Strenge maatregelen Curaçao: restaurants 20.00 uur dicht, beperkingen op strand

HomeMediaTelegraaf | Strenge maatregelen Curaçao: restaurants 20.00 uur dicht, beperkingen op strand

Strenge maatregelen Curaçao: restaurants 20.00 uur dicht, beperkingen op strand | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De regering op Curaçao heeft zondag strengere coronamaatregelen aangekondigd. Op zondag is het aantal actieve coronabesmettingen gestegen tot 410. Onder hen zijn veel werknemers in het ziekenhuis CMC.

Dat heeft gevolgen voor de reguliere zorg, zo gaan alle niet-dringende operaties momenteel niet door. Volgens de directie van het CMC is er hulp gevraagd aan Nederland. Afgelopen zaterdag kwam er al verplegend personeel uit Saba en Sint Eustatius om het Curaçaose ziekenhuis te helpen.

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath zijn het aantal besmettingen en de situatie in het ziekenhuis twee belangrijke indicatoren om nieuwe maatregelen te nemen. Rhuggenaath zei zondag in een speciaal ingelaste boodschap aan de bevolking dat de situatie op het eiland uit de hand is gelopen.

Daarom gelden vanaf maandag nieuwe, strengere maatregelen, zoals een avondklok van 21.00 tot 04.30 uur; de avondklok geldt momenteel vanaf 23.00 uur. Als gevolg daarvan moeten alle winkels en restaurants om 20.00 uur dicht. Verder stelt de regering het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen boven 18 jaar oud in winkels, bij begrafenissen en in het openbaar vervoer. Verder zal er meer aandacht worden besteed aan veiligheid op de werkvloer, niet alleen in contact met klanten. Maar ook tussen collega’s onderling.

Strand en toeristen

Vanaf maandag zijn samenkomsten van meer dan vier personen verboden, ook op het strand. Daarnaast deed Rhuggenaath de oproep aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. „Als er geen reden is om naar buiten te gaan. Blijf thuis.” Aan werkgevers wordt gevraagd werknemers thuis te laten werken als dat mogelijk is. Ook wordt iedereen opgeroepen om ouderen te beschermen. „Doe er alles aan om te zorgen dat ze niet besmet raken”, aldus Rhuggenaath.

Curaçao blijft voorlopig open voor toeristen. Mensen uit lagere risicogebieden (zoals Nederland) moeten een negatieve PCR-test overleggen, mensen uit hogere risicolanden moeten veertien dagen in quarantaine.

Bijna twee weken geleden gaf premier Mark Rutte op zijn coronapersconferentie een „dringend” negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot half januari, maar hij zei ook dat het Caraïbische deel van het koninkrijk buiten dat advies valt. Sindsdien ontvingen reisorganisaties Corendon en TUI duidelijk meer boekingen voor reizen naar Curaçao. Het eiland heeft al sinds juli een speciaal coronabeleid voor toerisme. Zo geldt een maximaal aantal toeristen van 20.000 per maand. De lokale GGD neemt om de paar dagen telefonisch contact op met toeristen om eventuele gezondheidsklachten te monitoren.

Weet u meer? Of viert u vakantie op het eiland? Dan horen we het graag! Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952 – ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Restaurants

Als de Curaçaose overheid niet over de brug komt met aanvullende financiële steun voor de restaurants op het eiland, zullen er veel faillissementen volgen. Dat heeft de brancheorganisatie voor Curaçaose restaurants, CRA, zondag laten weten in een verklaring.

Volgens de brancheorganisatie is het voor restaurants onmogelijk genoeg omzet te draaien met de nieuwe avondklok. Bovendien hebben ze al een moeilijke periode achter de rug vanwege eerdere coronamaatregelen in de afgelopen maanden. De eetgelegenheden hebben volgens CRA tot nu toe weinig tot geen besmettingen gehad. Ook hebben ze zich over het algemeen erg goed aan de regels gehouden. Dan is het volgens de organisatie extra zuur dat de sector zo hard getroffen wordt.

Volgens CRA lijken thuisbijeenkomsten de grote boosdoeners als het gaat om besmettingen en niet de horeca. Om faillissementen te voorkomen, vragen ze om een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), zoals die al bestaat in Nederland.

Bron: Telegraaf

2 reacties

  1. Dat zijn de gevolgen van het niet ‘opvolgen’ van eerder gestelde regels!
    Vaak genoeg heb ik aangegeven dat men get bij de supermarkets niet zo nauw neemt met de regels.
    Vooral bij VdT te Jan Thiel doet men maar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties