30 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Commotie bij megapier

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Commotie bij megapier

Taxichauffeurs verrast door ‘bubbelbeleid’ cruiseschip

Antilliaans Dagblad

Willemstad – De passagiers van cruiseschip Aida Perla hebben gisteren urenlang moeten wachten op hun vooraf geboekte tour over het eiland. Taxichauffeurs hadden de uitgang van de megapier geblokkeerd omdat zij niet op de hoogte waren gebracht van het bubbelbeleid van de maatschappij.

 

11.300 van de 1.400 cruisepassagiers hadden vooraf een rondrit bij een lokaal touringcarbedrijf geboekt en betaald. Het merendeel had daartoe besloten vanwege het beleid van het cruiseschip om alleen mensen van boord te laten waarvan bekend is met wie zij waar naartoe gaan. Mocht iemand besmet raken dan is de rest van de bubbel snel te traceren. De 100 overige passagiers mochten aanvankelijk niet van boord. Dit in verband met de vele coronabesmettingen op Curaçao.

Dat werd allemaal pas duidelijk nadat de taxichauffeurs op de vroege zondagochtend, zoals gebruikelijk, hun voertuig voor de ingang van de megapier hadden geparkeerd, met het idee die dag wat geld te verdienen met een rondritje over het eiland. Daarvan bleek dus geen sprake, tot grote woede van de aanwezige chauffeurs, die daarop besloten de uitrit van de megapier te blokkeren.

Minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) wist tegen 13.30 uur de gemoederen tot bedaren te brengen en gaf direct toe dat er sprake was van een gebrek aan communicatie. Zo was te zien in een liverapportage van Direct Media op Facebook. Volgens Cijntje is havenautoriteit Curaçao Ports Authority (CPA) normaal gesproken op de hoogte van het covidbeleid van een cruisemaatschappij, maar had de kapitein van dit schip pas na aankomst besloten tot het strenge bubbel-systeem.

,,Zij hebben de spelregels na aankomst veranderd. Dat kan niet”, zei Cijntje, met naast hem CPA-directeur Humberto de Castro, tegen de aanwezige taxichauffeurs. ,,De communicatie moet vanaf nu echt veel beter. Dit zal niet nog eens gebeuren. Daar zal CPA zorg voor dragen.”

Cijntje stak deels de hand in eigen boezem. ,,Van onze kant moeten we beter communiceren. Maar dat betekent ook dat er respect moet zijn voor de mensen die ons eiland bezoeken.” Want de MEO-minister weet ook dat de actie van de taxichauffeurs geen goed signaal is naar de buitenwereld ‘voor een klein eiland dat van toerisme afhankelijk is’.

Hij vraagt zich wel af of het systeem met prepaidboekingen het beste is voor Curaçao. ,,We moeten dit beter regelen, maar daarvoor moet ik wel de ruimte krijgen.” Na de toezeggingen van Cijntje dat de resterende honderd passagiers toch van boord mochten voor een bezoekje aan het stadscentrum of een ritje met een taxi, maakten de chauffeurs plaats en konden de touringcars de weg op.

Eerder blokkeerden enkele tientallen taxichauffeurs de entree van de megapier door voor de poort te gaan zitten. Zij zongen samen het volkslied in afwachting van de minister. Taxichauffeuse Jeannaief Pietersz zegt tegen verslaggevers dat zij die ochtend bij aankomst werd verrast met de boodschap dat er geen ritjes inzaten.

,,Ik ben hier voor niets naartoe gereden op de zondagochtend om te horen te krijgen dat het te maken heeft met de coronabesmettingen. Terwijl wij praktisch allemaal gevaccineerd zijn en iedere dag onze temperatuur opnemen om naar binnen te mogen bij de megapier.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

  1. en vanuit de cruisemaatschappij kan ik het uit het oogpunt van veiligheid ook wel begrijpen: als je van te voren een touring organisatie regelt en er gaat iets mis, heb je altijd een aanspreekpunt. Bij taxi’s ben je overgeleverd aan de chauffeur in kwestie en zoals al eerder aangegeven is de branche hier niet bepaald gereguleerd. In het beste geval zoals beflapas ben je veel geld kwijt, in het slechtste geval (dat overkwam een vriend van mij) stap je in een verkeerde auto en wordt je overvallen. En wat Brian aangeeft is helemaal terecht: taxi chauffeurs vragen absurde tarieven voor de service die zij leveren

  2. Kan me nog herinneren dat ik twee vriendinnen uit Oekraïne hier op bezoek had, heb toen een taxi voor een dagdeel gereserveerd om door het eiland te toeren, de rekening 350Naf. Ik had daarna geen geld meer om de dames te betalen.

  3. Dit soort acties krijgt je , doordat men steeds in het verleden leeft .
    Toeristen gaan vaak met een toeringbus in verband met teks en uitleg over het eiland of land
    Een taxi dient voor snel van punt A naar punt B te verplaatsen .
    Toeristen in taxi rond rijden dateert van vroeger , maar het kan nog steeds .
    Ik zou zeggen ga gewoon met de tijd mee , en trouwens nooit gehoord van concurentie .
    Is deze actie legaal ?

  4. Geweldig zo een actie; wat zouden de toeristen onthouden van het bezoek aan ons eiland? Hoogstwaarschijnlijk dat je het nooit meer moet doen.

  5. 11.300 van de 1.400 cruisepassagiers hadden vooraf een rondrit bij een lokaal touringcarbedrijf geboekt en betaald.

    Hadden ze dubbel geboekt?

    met het idee die dag wat geld te verdienen

    Niet wat geld verdienen maar grof geld verdienen

  6. Taber Tours is in handen van machtige lokale investeerders (finansiadó di partidonan) die een grote vinger in de pap hebben. Dit geldt ook voor Hato, airport ….

    De taxichauffeurs zien de kapitein als de vijand, de oorzaak van het probleem en de toeristen werden voor een paar uur aan boord gegijzeld.

    De argumenten van minister Ruisandro Cijntje snijden geen hout.

    Daarbij is de kwaliteitstandaard en aanbod van de taxichauffeurs niet bepaald hoog.

  7. “Dat werd allemaal pas duidelijk nadat de taxichauffeurs op de vroege zondagochtend, zoals gebruikelijk, hun voertuig voor de ingang van de megapier hadden geparkeerd, met het idee die dag wat geld te verdienen met een rondritje over het eiland. ”

    een goede samenvatting hoe wij toerisme interpreteren: een toerist is iemand met een zak geld op zak, en het doel is om zoveel mogelijk geld uit de toerist te kloppen. Dat de toerist wellicht behoefte heeft aan andere services (goede busverbindingen, toeristen informatie, wandelroutes) dat maakt ons niet uit. Waar zijn Chata en CTB in deze kwestie? Zij pretenderen toch dat Curacao toerisme moet ontwikkelen?
    Wat Cijntje ook totaal niet begrijpt is dat deze 1400 cruispasagiers ook familie, vrienden en social media hebben waarmee zij hun ervaringen delen zodat de totale impact vele malen groter is

  8. Als ik een cruise boek dan verwacht ik van de cruisemaatschappij dat ze mijn trip veilig organiseert, en mijn excursies tevoren tiptop heeft geregeld. Juist om niet in de handen van dit soort lieden te vallen. Ik kan me goed voorstellen dat deze cruise een volgende keer Curacao graag overslaat.

  9. Als ik naar die figuren kijk die daar zitten, kan ik me heel goed voorstellen dat de rederij veilig, punctueel en comfortabel vervoer regelt voor haar passagiers.

    Om daar met een soort Pik Pisas, Manuel, Lamoney als chauffeur te moeten touren, lijkt me nou ook geen lolletje.

    Ooit de grove fout gemaakt om een taxi te nemen.
    We waren nog niet aan het rijden of er kwam een grote foambak met een sate batata te voorschijn, die naast hem op de bank stond te meuren.

    Al kwekkend zat de beste kerel daar achter het stuur zijn “boka te batieren’ alsof het een lust was, met stukken satevlees tussen zijn tanden sliste hij af en toe wat naar de andere passagier, arme amerikaan moet gedacht hebben: “WTF’.

    Daarna, je raad het al, ging de cell Phone, waarna hij nonstop heeft getelefoneerd waarbij af en toe een vork met brok batata ku sous tussen zijn nog kouwende volle mond werd gepropt, terwijl hij met volle mond er lustig op los klepte AAN de celular..

    Niets geen communicatie, leuk verhaaltje of vriendelijke uitwisseling.
    Ga maar lekker met de tourbus, hoor je nog wat zinnigs over het eiland.

    Maar niet bij de taxi’s, die zijn als de ministers PIk payaso van algemene zaken en de geHol(ocoust)machtigd minister Manuel. Humorloos

  10. Het is potdorie asociaal dat een taxi chauffeur beslist dat een cruise passagier met de taxi van hem of haar moet rijden ipv met een touringcar bus. Vergunningen intrekken van dit asociale volk dat zich taxi chauffeur noemt.

  11. de klant/tourist mag toch zelf bepalen waar hij zijn geld aan uit geeft? en dat de cruise maatschappij zijn beleid aanpast tijdens een pandemie is geen verrassing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties