30 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Eigenaar Zanzibar gearresteerd wegens obstructie controle

HomeNieuwsGezondheidNu.cw | Eigenaar Zanzibar gearresteerd wegens obstructie controle

Zanzibar-mede-eigenaar Bert Evers is gisteren door de politie meegenomen. Volgens de politie en de inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) werkte hij niet mee aan de controle door het multidisciplinair team.

Ook zou hij zich onbeschoft hebben gedragen en daardoor de autoriteiten hebben verstoord bij het uitvoeren van hun werk.

Daarnaast werd de strandclub gesloten vanwege samenscholing van cliënten en het niet houden aan de sociale afstand-richtlijnen. Verder hield de meerderheid van het personeel zich niet aan de slogan ‘Geef een hapje met een mondkapje’. De politie deelde in totaal drie boetes uit vanwege deze nalatigheid.

In een verklaring op Facebook zegt het team van Zanzibar geschrokken te zijn van het geweld dat tegen Evers is gebruikt. “Ondanks de verslagenheid maakt hij het goed. We willen onze excuses aanbieden aan de op dat moment aanwezige gasten en de manier waarop de avond tot zo’n abrupt einde heeft moeten komen. Wij betreuren de manier aanpak van de instanties ten zeerste en hadden dit graag anders gezien.”

Het multidisciplinair team bezocht naast Zanzibar gisteren nog drie horecagelegenheden. Bij Dutch Treat Pietermaai, Roast Cannibal Rum Shop en Mundo Bizarro bleek alles in orde te zijn. Zanzibar is inmiddels weer open voor publiek.

Bron: Nu.cw

25 reacties

 1. De politie weet precies wie ze wel en niet “durven” aanpakken!
  LOL, het is niet de eerste x dat Zanzibar wordt aangepakt.
  Vorige x was er een Minister van EO, die daar met busje en cameraploeg en een hoop sensatie naar toe ging om de boel op stelten te zetten.
  Lekker sensationeel.
  Waarom werd er niets met Fuik gedaan?
  Wie herinnert zich de feestende premier in spe én minister van justitie in spe nog, die tijdens de verkiezingsavond met duizenden aanhangers aan het hossen was? Daarna was er een coronagolf. Politie deed niets.
  Wie herinnert zich de politieke KEM bijeenkomst nog, ook vol met mensen, waaronder minister van justie Girigori, die er ook was!
  Politie deed niets, geen boetes nada!
  Idem bij vele winkels, die propvol met mensen zitten, of snacks, of huisfeesten.
  Klap op de vuurpijl, de gang met feveraars die week in week uit met zijn allen “agglomereren”. Politie deed niets.
  Hier geld het spreek woord. Makaku sa kua palu e ta subi! Een aap weet precies welke boom hij in kan klimmen (en welke niet).

 2. Mag hopen dat deze meneer een aanklacht zal indienen tegen de politie. Wellicht kan die UN inspecteur langskomen die politiegeweld bekijkt.

  Maar aan de andere kant indien hij dat doet dan zal hij net als de oud eigenaar van Miles van het eiland moeten vluchten.

 3. LOL, je blijft lachen op deze klip.
  Politie treedt op! Ok, idd, de blaaskaak “makamba” was idd een beetje hardhoofdig”
  Je kan er wat van vinden of niet.
  Maar een professional politie man, zal altijd deëscalerend optreden.
  .Mmm, erg deëscalerend was het niet.

  Enne was de man gewapend,? Had hij een mes bij zich, een gebroken fles, een vuurwapen? kon het op een andere manier?

  Beetje tact, diplomatie, en strategie en de man is zo ingelijfd (door professional, getrainde politie en welbespraakte (tactische) politieagenten althans), als dat nodig mocht zijn.

  We weten niet wat er voordat hij bloedend op de grond lag is gebeurd.
  Maar was het echt nodig, de man op leeftijd ,zo toe te takelen?

  Ok. laten we ervan uitgaan, hij maakt het een beetje te bond, politie dacht toen, mep hem die recalcitrante makamba stinkie op zijn mayonaise kop?
  LOL, en nu komt ie..

  Nu de dubbele maatlat!!!
  Waar waren deze stoere mannen ten tijde van het fever delict?
  Verkeer terroriserende feveraars, worden volledig met rust gelaten? Net zo dreigend, zo niet veel en veel dreigender? En masse de boel op stelten zettend?
  Echt wel dreigend, mijns inziens!
  Politie durft nu niet in te grijpen?.

  Maar 10 politie “mannen”tegen een bejaarde mayonaise face, dat durven ze nog net wel!

  Tof mensen, maar niet met twee maten meten hè?
  bejaarde makambaatjes met zijn tienen tot bloedens in de boeien slaan.
  Maar gangster bende vol heethoofdige feveraars laten gaan.
  Dapper!!!!!!!
  Ordu di minister van Justitie Pisas? Laat mijn voters met rust!

  LOL, was dit omgekeerde situatie, een bejaarde man van afroïde komaf, ok, nu moet ik ook een ludiek antoniem voor mayonaise face vinden? Mag dat..? Vast niet!

  Anyway, imagine, 10 of meer hoogblonde politie agenten van de maracheussee, arresteren een bejaarde afroïde ondernemer tot bloedens toe. Punda en otrobanda zouden fikken!! auto’s ook, winkels geplunderd, Forti zou op zijn kop staan, de minister van Justitie Pias de Payaso zou de noodsituatie uitroepen. Wat een LOL(o)

 4. De makamba hater @ Drekkie is weer uit zijn graf gekropen en heeft weer 25 gulden gehad van Leerling Pastor Gerrit de Raaf om zijn gal uit te kotsen over de Makamba’s waar hij zoveel van houd, heb gehoord dat @ Drekkie eigenaar is van een zoute haring kar waaruit hij bedorven haring verkoopt aan het strandje van Marie Pampoen onder de boom naast het graf teken van Helmin Wiels @ Drekkie zijn gewezen vriend die door zijn eigen ydk volk dood werd geschoten om dat hij de waarheid zij over het verrotte MFK regie op deze klip, kom er maar in Drekkie@.

 5. @joep ….. wel juist weergeven.: Mitch riep nimmer in een grote groep dat hij een wapen bij zich had. Wat hij wel deed: een greep in zijn kruis en in Papiamento zeggen dat hij ook een groot wapen had. Had het lid van de in de directe buurt dienstdoende orde eenheid in het Haagse park, van Arubaanse origine, kunnen verstaan. In het verdere verloop van deze zaak zijn schandelijke dingen gebeurt. Maar jouw oordeel over de feiten heb je blijkbaar al helemaal rond. Never mind the facts……….. Live long and prosper

 6. Ik dacht eerst niet aan jou toen ik het over “een idioot” had Joep.
  Ik ben nl helemaal niet haatdragend, dus ik was al vergeten wie die onzin had overgegeven.
  Je hebt nu zelf bevestigd dat jij die idioot was, idioot… Hoe dom kan je zijn……

 7. @ Drechi,

  Lezen is niet echt jouw sterkste punt begrijp ik. Lees nu nog eens een keer door wat ik heb geschreven.

  Ik schreef dat Zanzibar MOET worden aangepakt, maar dat er geen enkele reden te bedenken is waarom dat met grof geweld moet, vol in het zicht van toeristen.
  Wat zijn toeristen ?
  Dat zijn dus de mensen die zo ongeveer momenteel de economie draaiende houden en die werk voor vele duizenden op dit eiland voorzien.

  En wat is het verschil met Mitch Henriquez ? Die slimmerik riep in een grote groep met mensen dat hij een wapen bij zich had en daar neem je dus geen risico mee. Maar dit zal jouw bekrompen brein wel weer te boven gaan. Je laat je weer eens volledig kennen door jouw makambahaat.

  Je blijft een misselijk makende landverrader.

 8. Mitch Henriquez heeft er net zo veel mee te maken als:
  – de west Indische Compagnie
  – Hutu’s
  – Tutsi’s.
  – Marin Luther king.
  De man is vaak genoeg gewaarschuwd.
  Iedereen die zijn gat brand moet op de blaren zitten.
  Zijn huidskleur of achtergrond heeft hierin alleen de betekenis die een ander daaraan geeft.

 9. ben het eens dat zanzibar genoeg gewaarschuwd is. Helaas kan je van het video fragment niet herleiden wat er aan vooraf is gegaan. Heeft Evers ook geduwd of geslagen? Wat heeft hij tegen de politie gezegd. Het ziet er nu erg bloederig uit, maar juist iemand als deze “succesvolle” uitbater zou een rolmodel moeten zijn voor anderen en daarbij horen het navolgen van de corona regels

 10. @Postman:
  Net zoveel als Makamba’s hiermee hebben te maken: ALLES! Er heeft een idioot hier gezegd dat de arme man door” een groep gezagdragers” is mishandeld. Nu dan: Mitch toen ook!! Snap je dat? of moet ik het in Sjors en Sjimmytaal aan je uitleggen?
  Zo van: “Stoute Meneer grote bek” “Andere Meneer met handboeien niet nemen” ” “Stoute meneer van bar toen op bek geslagen”….

 11. En toch zie ik niemand hardop discriminatie roepen. Ik zie geen tekenen van een beweging met het motto White lives matter.
  Ik zie eigenlijk in de reacties weinig teken dat er gevonden wordt dat huidskleur hier wat uitmaakt, behave bij een dan.
  En ik vind het terecht, het maakt niet uit.
  Hij is, meerdere malen, gewaarschuwd.
  En als je je komt brand moet je op de blaren zitten. .
  Er is wel een big but;
  Door van ras geen item te maken geef je de ruimte aan hen die het wel doen.
  Waarom is er geen blanke in de politiek?
  Waarom is er, nagenoeg, geen blanke in de directie van een overheidsinstantie of NV?
  Waarom hebben we hier een klasse of kaste maatschappij; elite, ydk, buitenlanders en makamba’s?
  Kan participatie alleen bereikt worden als de andere kasten zich gaan verenigen?
  De politieke geschiedenis van Curaçao leert dat polarisatie ten bate komt van een groep.
  En dat het streven naar een een samenleving die “multi clulti” is altijd de minderheid zal blijven. Waardoor de status quo de elite blijft dienen.
  Ik zal dus zeker niet meelopen in een demonstratie die de uitbater van Zanzibar “recht wil doen” en hier een item van wil maken om ongelijkheid aan te tonen.
  Aan de andere kant wat moet er gebeuren voordat de oneerlijke verdeling wel consequenties gaat krijgen?
  Is het dat de grootste slachtoffers ydk zijn en de elite zegt dat zij het ook zijn?
  Is het dat de andere groepen meer “zelf redzaam” zijn?
  De status quo en ongelijke verdeling blijft.

 12. Deze horeca baas weet donders goed wat de pandemie regels zijn curacrim, als je je daar niet aan houd krijg je problemen dus als je op je bek valt na de zoveelste waarschuwing die je niet navolgt moet je niet huillie huillie doen, eigenschuld dikke bult zou onze klap oog Pik Pisas zeggen.

 13. Heeft de politie, als zij andere ruimtes dan die voor publiek toegankelijk zijn, geen huiszoekingsbevel nodig of lastgeving? Moet je zomaar toestaan dat zij achter de bar komen (bij de kassa’s dus)?

 14. Ze zouden deze tent voorgoed moeten sluiten. zo vee waarschuwingen, zo veel besmettingen die aan deze tent gerelateerd zijn, en maar door blijven gaan met mensen toelaten zonder QR code en ongevaccineerd personeel in de keuken verstoppen tijdens de controles. dan ben je echt bewust de rest van je horeca collega’s en het eiland naar de klote aan het helpen.

 15. @Joepie:
  Huilie huilie doen omdat er een Makamba in zijn dronken roes head first tegen een scherp randje is gevallen?
  Is ie dood? Nee??
  Nou, dat is hoe Mitch Henriquez zich moet hebben gevoeld toen een groep dappere politieagenten hem toen hebben vermoord.
  How do you like them apples Joepie? Koekje van eigen deeg!!!!! Of niet soms??

 16. Ik was er niet bij, weet dus niet wat er precies is gebeurd, maar wat er ook gebeurd mag zijn, het kan nimmer het groffe geweld van de politie goedpraten.
  Je kunt mij niet wijsmaken dat zoveel politie agenten niet in staat zijn om iemand op een normale manier te arresteren (als je dat al nodig vindt om te doen).
  Ik snap dat veel YdK zo ongeveer het tact en inlevingsvermogen van een dode garnaal hebben, maar wanneer je weet dat men geen tact heeft dan dient MEO gewoon iemand mee te sturen die wel over tact beschikt. Want laten we wel wezen……..wat voor indruk laat dit optreden van de politie achter bij de aanwezige toeristen ? Wanneer ik een toerist uit Nederland zou zijn zou ik denken dat ik in een derde wereldland ben terecht gekomen, waar corruptie hoogtij viert en waar PR kennelijk niet bestaat.

  Wanneer de politie werkelijk van mening is dat dit de enige manier was om deze situatie op te lossen dan heeft dit eiland geen toekomst. Van de week was er al een topic over de anarchie op dit eiland en dit is weer zo’n voorbeeld. Op hetzelfde moment dat Zanzibar vol zat waren er op diverse locaties weer bijeenkomsten van honderden die naar een feverende idioot stonden te kijken. Ook staat er een filmpje van een begrafenis op het internet waar ook ruim meer dan 100 man, zonder mondkapje, dicht op elkaar stonden.

  Ergo, handhaven is voor de politie iets waar ze nog nooit van hebben gehoord. Hier is alles nul of één, of men doet niets of het escaleert in een halve seconde, waarbij een agent met een small dick issue even moet laten zien dat hij de baas is. Dat hij de baas is kan hij ook op een andere manier laten zien, gewoon door overwicht te tonen en door te laten zien dat hij de situatie ook zonder geweld kan oplossen.

  Nogmaals, Zanzibar zal zeer zeker fout zijn geweest en ze verdienen het ook om aangepakt te worden, de regels gelden voor iedereen en die regels zijn in ons aller belang.
  Maar de regels handhaven kan ook zonder iemand het ziekenhuis in te helpen.

 17. Het is kwart over acht s’avonds.
  Nog geen enkele reactie op dit gegeven.
  Horeca (zet)baas meegenomen.
  Het is muisstil.
  ..hij zou zich..ombeskop hebben gedragen.
  Het team van..zegt geschrokken te zijn.
  Tja, ik hoop dat de heilige hermandad deze halfgod wel goed behandeld heeft, ondanks het hufterige gedrag van deze Nederlander. Dat is eigenlijk een tautologie voor sommige van onze medelanders.
  Deze man brengt wel geld in het laatje van de overheid middels belastingafdrachten, waar soms eerst de vette room van is afgekalfd. Echter de hoogmoed dat dat gegeven van een Nederlander in het overseesche wel eens teweeg kan brengen, nota bene waar hij zijn eigen mensen bedient kan wel eens botsen met het fatsoen van deze bodem. Ach, een echte vent laat zich niet afschrikken. Bodembeslag of intrekking van de vergunning? Als je vind dat jij gelijk hebt, dan laat je je daardoor niet afschrikken.
  Ik ben benieuwd met welk politiebureau deze onfortuinlijke horeca blaaskaak heeft kennisgemaakt?
  Als het Rio Canario is geweest, dan hebben de heren politie, hem vast wel een milk shake van Rio Frio gebracht. Die agenten zij de kwaadste niet, en evenmin de gierigste. Afgekoeld en bijgekomen van de schrik, zal deze horeca baas lurkend en bevend aan het rietje vast wel hebben gedacht; potverdikkie, dit is lekker.
  Dit gaan wij oppakken.
  Hou de specials in de gaten aan de bar van Zanzibar.
  Met een flinke scheut bruine rum, witte vodka of goudgele whisky worden je rubberen benen weer van genadeloos staal die de lakens weer uitdelen in de bedstee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties