27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

PBC | Wah Sang minimarket in Hoederberg in vlammen op

Persbureau Curacao

Foto Extra

Gisteravond is minimarket Wah San in Hoederberg in vlammen opgegaan. De brand ontstond net nadat de winkel om tien uur dicht ging.

De Chinese familie die de winkel runt probeerde nog voorraad in veiligheid te brengen, maar moesten die pogingen snel staken vanwege de rookontwikkeling en de hitte.

De brandweereenheden van Steenrijk en Rio Canario waren redelijk snel ter plaatse, maar konden weinig meer uitrichten. De politie hield het publiek op afstand vanwege ontploffingsgevaar.

Bewoners van omliggende huizen raakten in paniek en begonnen ook met het in veiligheid brengen van hun huisraad. De huizen in Hoenderberg staan dicht op elkaar.

Vlammen bereikten ook de houten palen van Aqualectra voor de elektriciteitsvoorziening. Die braken af als luciferhoutjes, waardoor verschillende huizen zonder stroom kwamen te zitten.

De brandweer wist uiteindelijk de brand te beperken tot de minimarkt, die geheel in vlammen opging. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

10 reacties

 1. @Loes zegt: “…Er is internationaal zo veel bepaald wat niet telt op curacao…”

  Jammer genoeg telt dat wel. Ooit van de niet toegekende FAA status van Hato gehoord?

 2. Ja Stawitz.. Jij woont weer in Nederland toch.
  Dat landje waar alles werkt en waar alles volgens de regels gaat.
  Bordjes dat is leuk voor Nederland, maar op Curacao zegt dat niks of er wel water uit komt of dat de koppelslangen wel passen of dat ze die wel bij zich hebben.
  En ik weet waar ik het over heb. Jij vast niet.

  Die mega brandweer wagen ja die doet niks al jaren en jaren.
  Er is internationaal zo veel bepaald wat niet telt op curacao, feit is ding, doet niks.
  Als een wijk dreigt af te branden dan… Nood breekt wet toch, met Corona kan je ook alle grond rechten schuiven.

  Nog een beetje positief getest deze dagen ?
  Je 4e booster al gehaald ?

 3. Tja, er wordt volop gespeculeerd dat dit een nieuwe “CENTRUM SUPERMARKET MAHAAI” casus is. Of een nieuwe “BELLO HORIZONTE SUPERMARKET” casus. Ik weet het niet. Wat wel opvalt is dat op Curacao er geen enkele instantie of politieke onbenul is die ooit handhaaft op woningbouw, infrastructuur en inrichting. En zo komt het voor dat in een woonwijk er opeens tien garages, 7 auto verhuurbedrijven, 80 minimarkets en tokos etc. verschijnen. Geen vergunning, geen bouwplan of niks. Ik heb met eigen ogen gezien hoe een woonhuis werd gesloopt door een paar chinezen. Met de stenen werd een muur opgetrokken en een minimarket gebouwd. Ze waren wel ijverig moet ik zeggen, maar er was niks van een wijziging van bestemmingsplan of vergunning. Gewoon bouwen en de politie komt dan wel, maar alleen om daar zelf hun serbes te halen. En jij als bewoner mag de overlast ondervinden. Daarom, geen stap zal ik meer op dit eiland zetten. Niet zolang de rotzooi aldaar nog in leven is

 4. @Loes zegt: “…Had die brandweer wel water eigenlijk?… en …Op Curaçao hebben ze net genoeg water bij zich om een auto te blussen.”
  Heb je ooit die rood-witte paaltjes’met het witte bordje met een rode B erop op diverse plekken in iedere wijk zien staan?
  Of ga jij daar op de bus wachten?

  @Loes zegt: “…Op de airport staat een giga brandweerwagen al jaren niks te doen…”
  Gelukkig maar dat ie niets doet. Internationale regels bepalen echter dat er wel een brandweerwagen moet staan.

 5. De brandweer was redelijk snel ter plaatse… ok hoe snel.
  Kon weinig uitrichten????
  Had die brandweer wel water eigenlijk?
  Op statia komt de brandweer wagen en ook meteen een tankwagen met water.
  Op de airport staat een giga brandweerwagen al jaren niks te doen.
  Ja voor feestelijkheden over een vliegtuig heen spuiten.
  Op Curaçao hebben ze net genoeg water bij zich om een auto te blussen.
  T valt me mee dat de auto.s er waren en t deden. Binnen kort rijden er een paar malloten meer rond als joy riding. Je kan alles jatten daar want de deuren staan open daar. Is voor de snelheid. ahum.. Nou dat zagen we met de free zone branden. De nieuws cameras staan er al als ze komen aanrijden.
  Ze konden weing uitrichten, raar he dat de hele buurt in paniek ging.

 6. Het zal niemand verbazen als deze supermarkt een brandverzekering had en daar straks een nieuwe grotere supermarkt voor in de plaats komt. Stel dat dit niet bewust was om de verzekering te flessen en dat brand met een volle supermarkt was uitgebroken.

  De snelheid waarmee deze brand om zich heen sloeg betekent dat de brandweer daar nooit een inspectie heeft gedaan en om zo een klein eiland is de vraag of dit wel de aandacht van Fer onze rampen coördinator die zelf een ramp is had.

  Laatst heeft iemand het op social media treffend verwoord, “politiek benoemd randdebielen in belangrijke functies en vandaag of morgen vallen er doden”.

 7. Hier zit een (brand)luchtje aan.
  Deze winkel is totaal uit zijn voegen gegroeid in de woonwijk n et als vele andere supermarkets/minimarkets, waar zijn de instanties die hierop moeten toezien.
  Misschien, maar dat is speculatie, willen ze een grotere modernere supermarket bouwen”from scratch met het verzekeringsgeld.
  Maar misschien is het echt een brandongeluk.
  Overigens, De meest mosterlijke bunkers worden er tegenwoordig neer gezet, en vaak midden in woonwijken en/of pal op andere woningen.
  Wordt vervolgd.

 8. Het is wel erg verdacht dat de brand kort na de sluiting van de zaak, om 22.00 uur (10 uur), uitbrak. Onderzoek van het brandhart (de plaats met de meeste brandschade, (waar het vuur het meest bezig is geweest) moet in deze het waarschijnlijke antwoord bieden.
  De Chinese familie probeerde nog voorraad in veiligheid te brengen;
  Bewoners van omliggende huizen raakten in paniek, is er wel ooit een kavelplan geweest van de diensten DROV en Domeinbeheer tot het geven van toestemming tot de bouw van die supermarket, in een woonwijk, waar al sprake kan zijn van illegale bouw (zie huizen dicht op elkaar)?
  Vlammen bereikten ook de houten palen van de Aqualectra voor de elektriciteitsvoorziening (bijna overal op Curaçao komen zulke palen toch voor? (repareren en dit de Chinezen in rekening brengen, worden bij het vestigen toch door de huidige Chinese families ter plaatse met geldelijke middelen op weg geholpen? of niet).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -