30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçao had vorige week de meeste corona-infecties

HomeLandenArubaPBC | Curaçao had vorige week de meeste corona-infecties

Persbureau Curacao

De omikron-cariant is de afgelopen weken in veel monsters op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten gedetecteerd en is sinds de tweede helft van december snel toegenomen

In de week van 27 januari tot 2 februari kregen 1.979 mensen op de zes eilanden een positieve testuitslag. Dit is een flinke afname ten opzichte van de week ervoor. Curaçao meldde afgelopen week met 832 nieuwe positieve testuitslagen de meeste nieuwe infecties.

De omikron-cariant is de afgelopen weken in veel monsters op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten gedetecteerd en is sinds de tweede helft van december snel toegenomen en lijkt momenteel het grootste deel van de infecties te veroorzaken.

De opkomst van deze variant verklaart waarschijnlijk de recente stijgingen en het verhoogde aantal ziekenhuisopnamen op de eilanden.

Incidentie

De incidentie op de eilanden neemt af, maar blijft nog zorgelijk. Afgelopen week kregen 342 mensen per 100.000 inwoners op Aruba een positieve testuitslag, op Bonaire 945, op Curaçao 429 en op Sint Maarten 199 mensen per 100.000 inwoners.

Op Saba zijn afgelopen week minder dan vijf nieuwe positieve testuitslagen gemeld en de incidentie was afgelopen week 52 mensen per 100.000 inwoners. Op St. Eustatius zijn afgelopen week 58 nieuwe positieve testuitslagen gemeld en de incidentie was 1.528 mensen per 100.000 inwoners.

Bron: Persbureau Curacao

12 reacties

 1. @Mano, uiteraard kann ik tegen een grapje haha. Ik ben niet net als vele zuurpruimen hier op KKC die alles veel te serieus nemen en verzuurd reageren.

  Maar nee, nee als Tico op de dansvloer staat dan laat ik de echte moves zien. Zo blij dat hier alles sinds 25 december weer normaal open is tot BAM. de ganse avond dansen en sjansen en dat allemaal zonder het prikje van Janssen. Ik vind het wel zielig voor de mensen op Curacao. Die moeten om 8 uur al braafjes binnen zitten. Maar goed dat helpt tegen het virus zullen we maar zeggen.

 2. @Lastiwz, de naam tokkie komt van de familie Tokkie-Ruymgaart. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat jij een foto van Loes hebt aangetroffen.

  Verder heb ik mijn brievenbus vandaag nog gecheckt en er ligt nog steeds geen dagvaarding voor mij erin. Ik zou hoofdschuldige zijn aan de doden en de economische schade namelijk. Ik wacht tot volgende week en als de dagvaarding dan nog niet binnen is dan bel ik het OM zelf wel.

  Intussen wordt er schoorvoetend toegegeven door de regeringen der wereld dat ze misschien, wellicht iets te overtrokken hebben gereageerd, en worden de “maatregelen” losgelaten. Ondertussen mompelen zij van “en toch hadden wij gelijk” maar ja gelijk hebben en de feiten blijken toch iets anders. Ik hoop dat op Curacao er straks ook weer lekker gefeest kan worden in ieder geval. Ieder weekend denk ik aan jullie als ik weer eens in polonaise de disco doorstruin. King of the dancefloor baby, king of the dancefloor

 3. @Loes zegt: “…De term tokkie wordt gebruikt als pejoratief voor een (meestal laagopgeleid) persoon met overheersend negatieve kwaliteiten of asociaal gedrag…”

  Ik heb “tokkie” even opgezocht in Van Dale. Stond een verwijzing en foto bij van Loes.

 4. En Fish even speciaal voor jou apart.
  “goedgelovige gemakkelijk te beinvloeden lieden als tokkie wappies als @Loes en ….”
  De term tokkie wordt gebruikt als pejoratief voor een (meestal laagopgeleid) persoon met overheersend negatieve kwaliteiten of asociaal gedrag.
  Ga voor de spiegel staan als je durft.. Maak je vinger nat en voel aan je voorhoofd… sist het dan ?

 5. Door een te laag vaccinatie niveau zijn er varianten ontstaan… ahum varianten ontstaan altijd maar net als met het willekeurig strooien van penicilline de sterke varianten blijven dan overeind.

  Het voor buitenlandse trollen laten spannen ??? waar komt die dwaling nu weer vandaan.

  Keihard doorpakken want er is een wappie rpobleem ?? Corona ligt aan wappies…. In china ligt het aan vleermuizen en aan cavias. Heb je huisdieren Fish ?.. gevaarlijk…

  Fish je kan wel structureel ontkennen dat Corna er altijd was maar dat veranderd er niks aan.
  Het was er altijd maar had nooit aandacht.
  Elke 2 jaar was er een zwaardere griep golf.

  Dat de Europese wereld sterk vergrijst kan je ook ontkennen maar is gewoon zo. 30% 60 plus. Curacao ook zo.. Dat dat de groep is die “met” corona onderuitgaat tja.

  Dat vaccins helpen en dat mensen die gevaccineerd werden met placebo’s ook dezelfde klachten hadden tja. Geloof in je vaccin. Dat helpt het meest.

  Dat de paniek en egocentrisch handelen van die groep de politiek zo onder druk wist te zetten om idiote maatregelen in te voeren tja. Dat de politiek vol zit met oudjes tot en met de rechters toe die toelieten dat grondrechten geschonden konden worden tja.

  Dat dat enorme kosten met zich mee bracht en meer leed dan voordeel tja. Wie gaat dat betalen.
  Die oudjes dacht t niet. Die werken niet meer. Die hebben alleen maar zorg nodig.

  Je hebt vast geen schoolgaande kinderen en of kleinkinderen als dat wel zo is dan ben je een grotere egoïst dan ik dacht. Maar ja. Fishbrains.

  Domheid ik Kan t je niet kwalijk nemen. Wel dat je redelijkheid en je eigen lafheid probeert te negeren.

 6. @Lionfish, nou nou u geeft mij wel heel veel kredits. Een buitenlandse trol nog wel haha. Neen meneer als u een rekening wilt neerleggen bij degeen die schuldig zijn, dan zou ik beginnen bij al die wereldlijders. Die figuren die altijd de mond vol hebben dat zij alleen het beste met de bevolking voor hebben. Die lieden waarvan wordt gezegd dat zij die exorbitante vergoedingen verdienen, aangezien zij nu eenmaal veel verantwoordelijkheid moeten dragen. Als er 1 ding duidelijk is geworden, is dat die broekemannetjes en vrouwtjes niet verder kwamen dan naar elkaar kijken en elkaar naapen. Geen maar dan ook geen van die rariteiten die zij bedachten en van elkaar kopieerden heeft enerlei zoden aan den dijk gezet. Wel heeft het ervoor gezorgd dat er enorme schade is toegebracht aan het onderwijs, de economie, en de gesteldheid van de mens. Onder gejuich en aanmoediging van “experts en wetenschappers” werden de gekste zaken bedacht. Er kwam een avondklok, want men wist zeker dat het virus klok kon kijken. Er kwam 1 meter, 1,5 meter en daarna 2 meter afstand houden, want het virus waarde rond met een meetlint. Er kwam een verbod om de grens over te steken, want het virus dat kon de Grote Bosatlas lezen en wist precies waar de landgrenzen begonnen. Ook kwam het uiterst briljante idee uit de koker van de “experts”. Men moest de handen stuk wassen met antiBACTERIELE gel want dat hielp zeer goed tegen een VIRUS. Het virus was ook allergisch voor CO2 dus moest iedereen met een bekpamper rondlopen. En toen was daar opeens de Mesias, de Verlosser. Vreugde ende Joleit; Hossana en prijs de Heere. Als een ieder de mouw zou opstropen en zich liet inspuiten met een experimenteel haastig in elkaar geflanste vloeistof dan zou het virus ook verdwijnen. Nu wist men het zeker. Nee nee uiteraard zou het niet verplicht worden, nee hoor een ieder had een vrije keuze. Oh ja als je het niet deed dan was je een egoist die niet aan de zwakkeren dacht. En dan wilde je niet samen delen en was je stom lekker puh. Oh en je was ook nog een racist, een fascist en het kleine broertje van Flappie, namelijk Wappie. Je moest luisteren naar de “experts en wetenschappers”, want die hadden decennia gestudeerd op dit virus dat nieuw was en waarvan niemand wist wat het was en hoe te bestrijden. Dat de “experts en wetenschappers” er elke keer naast zaten had te maken met het feit dat men niet luisterde naar hun. Als een Wappie aantoonde dat de “experts en wetenschappers” er naast zaten, dan heette het dat het achteraf makkelijk was om te spreken, maar jij was een Wappie en zij de deskundigen dus je moest respet tonen. Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder. De bevolking is weer eens flink toegenomen, de ziekenhuizen stromen dan weer vol dan weer leeg, mensen met 4, 5 tot 7 prikjes op worden nog steeds ziek, maar we blijven avondklokjes, associale afstandhouden en bekpampers aanprijzen. Want dat helpt eggies heus waar.

  Sinds de “Millenium bug” hoax heb ik niet zoveel rariteiten gezien.

  Mijn beste Lionfish ik heb het al vaker gezegd. Sleep mij voor de rechter als je zo stellig van mening bent dat ik al die doden op mijn geweten heb. En kom maar op met de rekening, mijn wc papier is bijna op.

 7. Tja, door het naief ontkennen van het covid probleem hebben goedgelovige gemakkelijk te beinvloeden lieden als tokkie wappies als @Loes en @Limoen zich voor het karretje van buitenlandse trollen als @Tico laten spannen. Hierdoor heeft het allemaal veel langer geduurd dan nodig zou zijn geweest. Door de sprookjes van deze lieden hebben ze bewust levens van anderen in gevaar gebracht. Door een te laag vaccinatie nivo zijn vervolgens door natuurlijke selectie nieuwe virusvarianten ontstaan. De wereldwijde rekening loopt in de triljoenen, het wordt hoog tijd om deze op de enige juiste plaats te leggen en wappies niet langer alleen maar weg te zetten als zwakzinnige zielige sukkeltjes. Als we nu niet keihard doorpakken zal het wappieprobleem blijven voortwoekeren.

 8. 80 miljard en dan de schade aan uitgestelde zorg.
  Het ondermijnen van de jeugd en opleiding.
  En nu.
  Waar gaan we op bezuinigen om al de verkwanselde miljarden terug te verdienen.
  Ja tuurlijk snijden in de zorg.
  Maar nooit op de ambtenaren.
  Die braaf volgen en crimineel beleid ondersteunen.
  Zege aan TNO.
  5% maakt het uit.
  Wat is dat … dat is F niks.
  Mensen thuis oplsuiten terwijl algmeen bekend is dat 80 plus procent het thuis oploopt.
  Crimineel.
  En wat hebben we geinversteerd om te kijken waarom sommigen zo gevoelig zijn.. Eh niks.
  Oh. ja kan door giep vaccinaties komen……
  Dus beter houden we onze smoel dicht.
  De meer doden na vaccinaties. ehh… nee hoor ligt aan iets anders.
  Puur toeval ze waren oud en gevoelig.
  Ja en met corona niet ?
  Controle daar ging het om en het sluizen van miljarden naar vriendjes.
  Steun Maat regelen. …..
  Ja voor wat.
  Voor een pandepaniek die je zelf instand hield.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties