26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nieuwe actie OM op Facebook

HomeMediaNieuwe actie OM op Facebook

facebookWILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie is sinds vandaag met een nieuwe actie gestart in de sociale media. Met enige regelmaat zal het OM op de eigen Facebook-pagina een prikkelende stelling plaatsen.

Advertentie

Het doel hiervan is om een discussie uit te lokken over bepaalde onderwerpen en de mogelijkheden te sonderen voor (gedrags)beleidsombuigingen”, staat op de pagina.

Voor vandaag is de stelling ‘Gebruik peperspray door burgers moet worden toegestaan!’, geplaatst.

De meningen hierover zijn verdeeld natuurlijk. Sommigen denken dat dit een heel goed idee is en zijn er zelfs voorstander van om niet alleen peperspray toe te staan, maar dat de burger ook een vuurwapen in huis of in eigen bedrijf moet kunnen hebben. Anderen houden rekening met het feit dat ook de ‘criminelen’ gewone burgers zijn die misbruik zouden kunnen maken van dit ‘wapen’.
Verder wordt erop gewezen dat opvoeding heel belangrijk is, want zonder behoorlijke opvoeding zou het toestaan van ‘peperspray’, ‘taser’ en andere wapens, alleen leiden tot meer ongelukken en meer geweld.

Woordvoerder Norman Serphos legt desgevraagd uit dat het OM graag wil weten wat er bij de bevolking leeft.
Aan de hand van de gekregen informatie kan het OM dan, als partner in de justitiële keten, bijvoorbeeld beleidsvoorstellen doen en/of andere instanties binnen de keten adviseren.

Er is voor Facebook gekozen, aangezien de OM-pagina die op 1 november 2012 is gelanceerd, heel goed wordt bezocht.
1700 personen zijn vrienden van het OM en daarnaast worden onder anderen journalisten ‘getagged’ aan de stelling, zodat ook hun vrienden de mogelijkheid krijgen om te discussiëren over de op die dag geplaatste stelling. Hoe meer personen meedoen aan de discussie des te beter, vindt het OM.

Het is ook de bedoeling om in de (nabije) toekomst andere sociale media, zoals Twitter en LinkedIn te gebruiken voor dit soort acties.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties