Cecilia eist excuses van Staten

Malvina Cecilia FOTO ARCHIEF

Malvina Cecilia FOTO ARCHIEF

Willemstad – Malvina Cecilia, oud-parlementariër en trekker van de in opspraak geraakte Fondo pa Deporte I Responsabilidat Sosial (FDRS) eist excuses van parlementariërs Omayra Leeflang, Gerrit Schotte en Charles Cooper voor wat ze de leugens noemt die door deze drie Statenleden zouden zijn verspreid naar aanleiding van de stichting.

Advertentie

,,Al vanaf oktober begonnen de leugens met het verhaal over de aankoop van de Audi A4 waarbij parlementariër Glenn Sulvaran de zaak tegen Ultimo Noticia won. Ze gingen zelfs zover om aangifte te doen tegen mijn persoon. Ik krijg steeds meer de indruk dat deze parlementariërs de bevolking van de wijs willen brengen en ze willen bedriegen over het doel van de stichting, het helpen van jongeren tussen de 4 en 24 jaar die in armoede opgroeien”

, aldus een verontwaardigde Cecilia naar aanleiding van de publicatie van het Soab-rapport over FDSR.
Volgens Cecilia had Leeflang de kans om tijdens een openbare vergadering in het parlement in januari al haar vragen de stellen over de stichting, maar was ze niet aanwezig met het argument dat ze wilde wachten op de publicatie van het Soab- rapport.

,,Nu is het rapport uit, en meteen gaan ze alle drie (Leeflang, Cooper en Schotte, red.) snel naar de pers om door te gaan met hun leugens over malversaties, corruptie en dubbele salarissen.
Het parlement heeft op 17 februari het rapport gekregen en daarin staat duidelijk te lezen dat dat allemaal niet waar is.”

Volgens Cecilia interpreteren de genoemde parlementariërs expres zodanig dat er leugens verspreid blijven worden.

,,FDRS is een beleid van de overheid die middels lokale professionals helpt bij het uitvoeren van het overheidsbeleid.”

Ze zegt verder de leugens en manipulaties van Leeflang, Schotte en Cooper niet te zullen gaan tegenspreken, maar te blijven werken ten behoeve van het welzijn van kinderen en jongeren die in armoede opgroeien.

,,Ik geef wel een advies aan Leeflang, Schotte en Cooper: ga op de knieën en vraag de bevolking excuus voor de vele leugens die zijn gecreëerd rond FDRS die door Soab zijn ontkracht en hou op met eerlijke kansen voor kinderen en jongeren te verstoren”, besluit Cecilia.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *