Niet alle scholen starten morgen

onderwijs-Marnix-Basisschool

Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), Lisette van Lamoen-Garmers, meldt dat drie scholen morgen niet volledig zullen beginnen met de lessen

WILLEMSTAD — De directeur van het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), Lisette van Lamoen-Garmers, meldt dat drie scholen morgen niet volledig zullen beginnen met de lessen. Onverwachtse problemen bij het renoveren van de scholen nemen meer tijd in beslag.

De Sta. Clara school start morgen met groep 1 en 2, waarna de groepen 3 tot en met 8 op maandag 11 augustus beginnen. Deze vertraging geldt ook voor leerlingen van de groepen 1, 2 en 5b van het Coromoto College en de groepen 3b en 4a van de St. Franciscus School, die eveneens op 11 augustus zullen starten.

De Eligia Martir SBO is verhuisd van Suffisant naar Steenrijk en start daarom elf dagen later dan gepland, namelijk maandag de 18e. “De nieuwe locatie was een oud schoolgebouw.

Toen bleek dat de muur niet gerepareerd kon worden, was er maar een oplossing: plat gooien. Wij zetten veiligheid voorop en hebben er daarom voor gekozen te starten als het gebouw is opgeleverd. De leerlingen van Eligia Martir zijn achttien jaar en ouder waardoor de vertraagde start geen problemen met zich mee zal brengen.

De eerste week is altijd een introductieweek, waardoor ze geen directe lessen zullen missen”, aldus Van Lamoen-Garmers. Eligia Martir communiceert zelf met de leerlingen over het ophalen van boeken en roosters. De overige scholen en klassen die onder het RKCS vallen, starten morgen zoals gepland.

De Skol Avansa Amador Nita (SAAN) start morgen met lessen voor de groepen 1, 2 en 3 en op maandag 11 augustus voor de rest van de school. Alle leerlingen van de Prins Bernard school starten ook aanstaande maandag verdeeld per groep op verschillende locaties. De groepen 1 tot en met 5 starten op de locatie Kolegio Laura Hart in Muizenberg Nobo aan de Meridastraat. De groepen 6 tot en met 8 starten in het Prins Bernhard-gebouw aan de Cabimasweg 1a in Rio Canario.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *