Pais: Stem niet op schooiers

Archief foto (kkc)

Pais: Stem niet op schooiers

WILLEMSTAD — De zaak-Wiels plaatst de lokale gemeenschap voor een fundamentele politieke keuze. Dit stelt coalitiepartij Pais in de laatste editie van haar informatiebulletin Paisahe. Kiezers moeten de keuze gaan maken tussen de integere bestuurders of door blijven modderen met politici die banden hebben met de onderwereld en die veel pijn en ellende veroorzaken onder de meest zwakkeren in de samenleving.

In Paisahe staat de partij stil bij de behandeling van de zaak Magnus, de moord op PS-leider Helmin Wiels, die deze week wordt behandeld.

Tot nu toe heeft de partij zich niet uitgelaten over de zaak en constant gezegd dat zij alle vertrouwen heeft in de lokale democratische en justitiële machten om deze zaak af te handelen.

De partij verzet zich dan ook tegen alles en iedereen die bewust heeft geprobeerd om verwarring te creëren, om zo deze zaak te beïnvloeden en het lokale democratische staatsbestel aan te tasten.

“Wij blijven geloven dat met steun van een meerderheid van ons volk de democratie zal overwinnen. Het is aan de rechter om te bepalen wie schuldig is in deze zaak.”

Waar de rechter geen uitspraak over kan doen, is volgens Pais de vraag welke bestuurders het land mogen besturen. Dit is een vraag of keuze die alleen lokale kiezers kunnen maken. Pais benadrukt dat stemmers voor een belangrijke politieke keuze geplaatst staan in dit verband.

“Het is nu belangrijker dan ooit om ons de vraag te stellen wat voor bestuurders wij als eiland willen. In de huidige parlementaire democratie hebben wij onze eigen politieke toekomst in eigen handen.

Als wij geen politieke schooiers in Staten willen of in het bestuur van ons eiland, dan moeten wij ophouden met op hen stemmen. Zonder onze stem komen zij niet in machtsposities.”

Pais benadrukt dat zij vanaf haar oprichting heeft aangekondigd voor deugdelijkheid van bestuur te zijn.

“Dit heeft als gevolg dat wij bewust de keuze hebben gemaakt om niet samen te werken met partijen die banden hebben met de onderwereld, zoals de MFK.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Pais: Stem niet op schooiers

  1. Goede analyse, Hubert. Zo had ik het ook in gedachte.

  2. Hubert de Ronde

    Het zal dan ook wel zo zijn dat de PAR zijn verloren kiezers hoogstwaarschijnlijk weer terug wint die het heeft verloren aan PAIS en MFK en weer op 7 of 8 zetels terug komt. Met PAIS 2 zetels , PNP 1 zetel en hopelijk een partij van Leeflang 1 zetel hebben wij dan weer een goede combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *