30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 18:47

Laatste reacties

- Advertentie -

ND | Oud-premier Schotte moet geld betalen of langer cel in

Nederlands Dagblad | met vonnis

Oud-premier van Curacao Gerrit Schotte. Foto ANP

De zogenaamde ontnemingszaak is een gevolg van de zaak-Babel. In die zaak werd Schotte veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen van geld.

- Advertentie -

Hij kreeg drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het geld, en ook meer oneigenlijk verkregen geld, wilde het Openbaar Ministerie terugvorderen. Daarom is een ontnemingszaak gestart. Schotte zit sinds eind 2018 in de gevangenis.

Bron: Nederlands Dagblad

Naschrift KKC

2020 07 07 – VONNIS ontnemingszaak hoger beroep Gerrit Schotte-Babel by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. Tico, Ik denk dat je ander rapport hebt gelezen…

  Door het OM is zelfs nog geconfirmeerd dat GS wanbeleid had en heeft lopen stelen

 2. @ Brian S. jazeker heb ik dat rapport gelezen. Dat was toen onder andere Gangster Capella en Antoon Caspersoon die zich daar schuldig aanmaakten en Hemsley Tromp. Daar heeft de regering Schotte tegen gestreden maar dat paste niet in het straatje bij velen. Maar goed zoals gezegd, liever staart men zich blind naar de blote reet van de keizer, terwijl het kleine jongetje opgesloten wordt in het gekkenhuis.

 3. Tico, Heb je het rapport mbt wanbeleid en corruptie bij overheids NV’s gelezen? Alleen het OM weigert actie te ondernemen
  Daarnaast denk aan al die rechtzaken om mensen te ontslaan wat allemaal niet lukte maar wel miljoenen aan advocaatkosten kosten en oprotpremies
  Verkoop van staatsgeheimen aan Colombia?

 4. @ Brian S. in welke zin heeft GS dat dan gedaan? Tot nu toe hoor ik alleen beschuldigingen echter nooit iets concreets. Zelfs 8 jaar na dato wordt het gegraai van Sushi en Co. nog afgewenteld op GS. Vandaar dat ik zeg, de parmantige paradijsvogels wijzen het volk gretig de verkeerde kant op, zodat hun alles wat los en vastzit kunnen graaien. Het volk ziet toch niks, die is te druk om in de verte naar GS te turen.

  @ Trui, onderbouw eens waarom mijn reactie dom is? Heeft u de boodschap wellicht niet begrepen?

  Hoe het ook zei, Terwijl de echte boeven en graaiers lachend parmantig in vrijheid lopen, staart het hongerige volk zich blind op Gerrit.

 5. “en ook meer oneigenlijk verkregen geld, wilde het Openbaar Ministerie terugvorderen.”
  zou het OM ook een procedure voor oneigenlijk verkregen geld kunnen starten voor andere toppers zoals Chos Romero en Reinald Curiel?

 6. Als er een prijs was voor de domste reactie van het jaar staat Tico Martina voorlopig op de derde plaats, achter Bululululululululu en Drechi.

 7. Ordinair geld stelen, de bevolking in de ellende storten, prijzen ongebreideld laten oplopen dat is wel kwalijk

  Dat heeft GS ook gedaan..

 8. Als ik die 1,8 miljoen had, dan had ik deze betaald. Witwassen van geld (economie stimuleren), valsheid in geschrifte (hebben we allemaal een keer gedaan, leugentje om eigen bestwil) en aannemen van steekpenningen (ook dat hebben we allemaal wel eens gedaan, iets aannemen voor een gunst in welke zin dan ook) is in mijn optiek geen halsmisdrijf, hooguit de belastingdienst wordt hier benadeeld en die besteden het geld aan de hoerentent van de heeer Trona, vriendjes van Aalvin, Geusjes, sluisjes, martissen en lastens. Dus nogmaals de benadeelde partijen zijn beperkt en de bevolking eet er geen boterham minder om. Ordinair geld stelen, de bevolking in de ellende storten, prijzen ongebreideld laten oplopen dat is wel kwalijk en de personen die dat hebben gedaan die lopen nog steeds vrij als een paradijsvogel rond. Die paradijsvogels kwetteren allemaal indianen verhalen over Gerrit de Raaf en een ieder tuint erin met open ogen en lege magen.

 9. Als je het vonnis leest met allerlei schimmige wegsluisconstructies van(eilandsraadlid!) Schotte via Zwitserland, Cyprus, Zwitserland en nog wat vage landen dan is ben je of zo dom als Doran of zo crimineel als Constantia om nog steeds in de onschuld van deze criminele vreemdgaande MAVO3 verkeersmoordenaar te geloven.

  Het zou Pik Pisas alias de lolo van Soto sieren wanneer hij afstand nam van deze rat, maar de krijsende kabriet ziet Schotte nog steeds als de Grote Leider.

  MFK heeft nog steeds 4 of 5 zetels in de Staten. Stella van Rijn zit nog in Forti en ranzige Ramsay Soemanta wordt nog steeds ingehuurd door gerespecteerde bedrijven terwijl een bedrijf met een beetje fatsoen Soemanta zijn telelens in zijn reet zou rammen.

  De eigenaar van café Miles in Pietermaai moet excuses aanbieden voor het feit dat hij excuses heeft aangeboden voor zijn eerdere uitlatingen.

 10. Gerrit de Raaf weet nu wat het spelletje betekend, toen ik 8 jaar was en speelde in gangetjes en tuinen in mijn buurt met de buur jongens en meiden. Het spelletje hete toen ook zitten blijven waar je zit, De zoeker moest met dichte ogen tegen een paal gaan staan en tot 15 tellen, in die tijd moest je je verstoppen, het spel begon dan, zitten waar je zit en verroer je niet, wie het eerst werd gevonden moest tegen de paal, en Gerritje van om de hoek was altijd de lul omdat hij een beetje dom was en zich altijd door een ander voor een karretje liet spannen, ik neem aan dat niemand zich voor Gerrit de Raaf zijn kar laat spannen en 1.8 miljoen piekke jannen gaat betalen, doet een gek dat wel, word hij meteen verdacht als opdracht gever!!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -