32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

ND | Oud-premier Schotte moet geld betalen of langer cel in

HomeMediaND | Oud-premier Schotte moet geld betalen of langer cel in

Nederlands Dagblad | met vonnis

Oud-premier van Curacao Gerrit Schotte. Foto ANP

De zogenaamde ontnemingszaak is een gevolg van de zaak-Babel. In die zaak werd Schotte veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen van geld.

Hij kreeg drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het geld, en ook meer oneigenlijk verkregen geld, wilde het Openbaar Ministerie terugvorderen. Daarom is een ontnemingszaak gestart. Schotte zit sinds eind 2018 in de gevangenis.

Bron: Nederlands Dagblad

Naschrift KKC

2020 07 07 – VONNIS ontnemingszaak hoger beroep Gerrit Schotte-Babel by Knipselkrant Curacao on Scribd

11 reacties

 1. Tico, Ik denk dat je ander rapport hebt gelezen…

  Door het OM is zelfs nog geconfirmeerd dat GS wanbeleid had en heeft lopen stelen

 2. @ Brian S. jazeker heb ik dat rapport gelezen. Dat was toen onder andere Gangster Capella en Antoon Caspersoon die zich daar schuldig aanmaakten en Hemsley Tromp. Daar heeft de regering Schotte tegen gestreden maar dat paste niet in het straatje bij velen. Maar goed zoals gezegd, liever staart men zich blind naar de blote reet van de keizer, terwijl het kleine jongetje opgesloten wordt in het gekkenhuis.

 3. Tico, Heb je het rapport mbt wanbeleid en corruptie bij overheids NV’s gelezen? Alleen het OM weigert actie te ondernemen
  Daarnaast denk aan al die rechtzaken om mensen te ontslaan wat allemaal niet lukte maar wel miljoenen aan advocaatkosten kosten en oprotpremies
  Verkoop van staatsgeheimen aan Colombia?

 4. @ Brian S. in welke zin heeft GS dat dan gedaan? Tot nu toe hoor ik alleen beschuldigingen echter nooit iets concreets. Zelfs 8 jaar na dato wordt het gegraai van Sushi en Co. nog afgewenteld op GS. Vandaar dat ik zeg, de parmantige paradijsvogels wijzen het volk gretig de verkeerde kant op, zodat hun alles wat los en vastzit kunnen graaien. Het volk ziet toch niks, die is te druk om in de verte naar GS te turen.

  @ Trui, onderbouw eens waarom mijn reactie dom is? Heeft u de boodschap wellicht niet begrepen?

  Hoe het ook zei, Terwijl de echte boeven en graaiers lachend parmantig in vrijheid lopen, staart het hongerige volk zich blind op Gerrit.

 5. “en ook meer oneigenlijk verkregen geld, wilde het Openbaar Ministerie terugvorderen.”
  zou het OM ook een procedure voor oneigenlijk verkregen geld kunnen starten voor andere toppers zoals Chos Romero en Reinald Curiel?

 6. Als er een prijs was voor de domste reactie van het jaar staat Tico Martina voorlopig op de derde plaats, achter Bululululululululu en Drechi.

 7. Ordinair geld stelen, de bevolking in de ellende storten, prijzen ongebreideld laten oplopen dat is wel kwalijk

  Dat heeft GS ook gedaan..

 8. Als ik die 1,8 miljoen had, dan had ik deze betaald. Witwassen van geld (economie stimuleren), valsheid in geschrifte (hebben we allemaal een keer gedaan, leugentje om eigen bestwil) en aannemen van steekpenningen (ook dat hebben we allemaal wel eens gedaan, iets aannemen voor een gunst in welke zin dan ook) is in mijn optiek geen halsmisdrijf, hooguit de belastingdienst wordt hier benadeeld en die besteden het geld aan de hoerentent van de heeer Trona, vriendjes van Aalvin, Geusjes, sluisjes, martissen en lastens. Dus nogmaals de benadeelde partijen zijn beperkt en de bevolking eet er geen boterham minder om. Ordinair geld stelen, de bevolking in de ellende storten, prijzen ongebreideld laten oplopen dat is wel kwalijk en de personen die dat hebben gedaan die lopen nog steeds vrij als een paradijsvogel rond. Die paradijsvogels kwetteren allemaal indianen verhalen over Gerrit de Raaf en een ieder tuint erin met open ogen en lege magen.

 9. Als je het vonnis leest met allerlei schimmige wegsluisconstructies van(eilandsraadlid!) Schotte via Zwitserland, Cyprus, Zwitserland en nog wat vage landen dan is ben je of zo dom als Doran of zo crimineel als Constantia om nog steeds in de onschuld van deze criminele vreemdgaande MAVO3 verkeersmoordenaar te geloven.

  Het zou Pik Pisas alias de lolo van Soto sieren wanneer hij afstand nam van deze rat, maar de krijsende kabriet ziet Schotte nog steeds als de Grote Leider.

  MFK heeft nog steeds 4 of 5 zetels in de Staten. Stella van Rijn zit nog in Forti en ranzige Ramsay Soemanta wordt nog steeds ingehuurd door gerespecteerde bedrijven terwijl een bedrijf met een beetje fatsoen Soemanta zijn telelens in zijn reet zou rammen.

  De eigenaar van café Miles in Pietermaai moet excuses aanbieden voor het feit dat hij excuses heeft aangeboden voor zijn eerdere uitlatingen.

 10. Gerrit de Raaf weet nu wat het spelletje betekend, toen ik 8 jaar was en speelde in gangetjes en tuinen in mijn buurt met de buur jongens en meiden. Het spelletje hete toen ook zitten blijven waar je zit, De zoeker moest met dichte ogen tegen een paal gaan staan en tot 15 tellen, in die tijd moest je je verstoppen, het spel begon dan, zitten waar je zit en verroer je niet, wie het eerst werd gevonden moest tegen de paal, en Gerritje van om de hoek was altijd de lul omdat hij een beetje dom was en zich altijd door een ander voor een karretje liet spannen, ik neem aan dat niemand zich voor Gerrit de Raaf zijn kar laat spannen en 1.8 miljoen piekke jannen gaat betalen, doet een gek dat wel, word hij meteen verdacht als opdracht gever!!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties