28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 04:31

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf: Moordenaar Wiels kreeg € 23.000

Elvis 'Monster' Kuwas. Foto Vigilante
Elvis ‘Monster’ Kuwas kreeg 23.000 euro voor de moord op Helmin Wiels. Foto Vigilante

WILLEMSTAD – Een van de verdachten van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels kreeg een dag na de moord 60.000 Antilliaanse gulden (ongeveer 23.000 euro).

Hij kreeg dat geld van L.F., bijgenaamd ‘Pretu’. Die pleegde in september vorig jaar zelfmoord in een Curaçaose politiecel waar hij vast zat voor betrokkenheid bij de moord op Wiels op 5 mei 2013.

Dat heeft de 37-jarige E.K. verklaard tijdens een politieverhoor in februari van dit jaar.

Het ANP heeft inzicht gekregen in de vertrouwelijke verhoren van de moordenaar van Helmin Wiels.
K. erkent Wiels te hebben omgebracht en noemde ook veel namen van mensen die bij de moord zijn betrokken.
De oorspronkelijke opdrachtgever zegt hij echter niet te kennen.

- Advertentie -

De populaire Curaçaose politicus Helmin Wiels werd om 5 uur ‘s middags op het strand van Marie Pampoen in Curaçao doodgeschoten.
Voor die moord zitten sinds vorig jaar vier mannen vast. Een vijfde verdachte werd 2 weken na de moord op Wiels zelf omgebracht. De zesde, ‘Pretu’, pleegde zelfmoord. Tussen 4 en 8 augustus moeten de vier voor de rechter verschijnen.

K., die wordt verdacht van nog twee moorden, besloot in februari van dit jaar, na enkele maanden gevangenschap, openheid van zaken te geven.
Hij sprak uitgebreid met de politie.
Ook zijn vrouw werd verhoord.

De verhoren van K. en zijn vrouw geven een beeld van een groep criminele vrienden uit de wijk Koraal Specht die in straattaal (in het Papiaments) en via tekstberichtjes kort en zakelijk de moord planden.
Zo polste volgens K. ‘Pretu’ hem enkele maanden voor de moord met de vraag ‘of hij wilde eten’. Dat staat voor ‘wil je geld verdienen’ en was bedoeld om te kijken of K. de moord wilde plegen.

Op de dag van de moord was K. ‘s middags afgezet bij een huis in Koraal Specht. Nadat hij om iets voor vijf uur ‘s middags een berichtje kreeg, stapte hij in een klaarstaande auto en werd door een andere verdachte naar het dichtbij gelegen strand van Marie Pampoen gereden, stapte uit, liep op Wiels af, schoot hem neer en stapte weer in, waarna de auto wegreed naar een gemeenschappelijke kennis en de auto werd gewassen. Tegenover de politie verklaarde K. dat de moord op ‘de president’, zoals hij Wiels noemde „niet langer dan tien minuten duurde”.

- Advertisement -

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -