MFK: ‘Marvelyne Wiels blijft liegen’

Thodé vindt dat Marvelyne Wiels blijft liegen over benoemingen

Thodé stelt dat Marvelyne Wiels blijft liegen over benoemingen

WILLEMSTAD — Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Dit gezegde wordt door MFK-Statenlid Amerigo Thodé van stal gehaald om in te gaan op de, volgens zijn partij, vele leugens die de huidige gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) blijven achtervolgen. Thodé betreurt het dat de huidige coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran het liegen van de minister blijft accepteren.

In een persbericht staat Thodé stil bij de verklaringen van Wiels tijdens een persconferentie van 13 november, waarin zij stelde dat er twee landsbesluiten waren met betrekking tot personeel dat zij in dienst had genomen.

Maar 35 dagen later tijdens de openbare Statenvergadering van eerder deze week, bleek dat volgens Thodé niet te kloppen. “Het is wederom duidelijk geworden dat Wiels de waarheid niet heeft gesproken, of liegt en gelooft dat de waarheid nooit naar buiten zal komen.” Thodé constateert verder dat de regering en de coalitie het liegen door de gevolmachtigde minister niet meer kunnen goedpraten. “Asjes heeft tijdens de vergadering moeten toegeven dat er geen landsbesluit bestaat, waardoor nogmaals duidelijk is geworden dat Wiels heeft gelogen.” Het MFK-lid wijst erop dat ondanks het liegen van de minister alles weer koek en ei is in de coalitie en dat de samenwerkende partijen bereid zijn om elkaar af te dekken en zaken voor de anderen te regelen.

Bron: Amigoe

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *