SP wil standpunt Rutte over Marvelyne Wiels

ronald van raakDEN HAAG — SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak wil een duidelijk standpunt van premier Mark Rutte over de gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels.

Advertentie

Van Raak herhaalde gisteren tijdens een vergadering van de commissie Koninkrijksrelaties dat hij zich zorgen maakt over het functioneren van Wiels en daarmee ook de Rijksministerraad, waar zij deel van uitmaakt.

Ik heb met veel interesse het debat van de Staten van Curaçao gevolgd over de gevolmachtigde minister en dat debat had een opmerkelijke uitkomst”,

zei Van Raak over de vergadering van afgelopen maandag, waarbij een motie van afkeuring tegen de minister werd ingediend maar vervolgens niet de vereiste meerderheid kreeg.

Ik wil graag weten welke mening premier Rutte heeft, aangezien hij de voorzitter is van de Rijksministerraad.”

In een toelichting zei Van Raak dat hij het oordeel van Rutte zo belangrijk vindt omdat binnen de Rijksministerraad veel vertrouwelijke informatie wordt besproken, waaronder onderwerpen als internationale criminaliteit, buitenlandse samenwerking en terrorisme.

Als er vertrouwelijke informatie ter tafel komt, dan moet de voorzitter ook het volste vertrouwen hebben in elke aanwezige minister, dus ook de gevolmachtigde ministers. Daarom wil ik weten of de premier achter de woorden van de Curaçaose premier Ivar Asjes staat.”

Bron: Amigoe

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *