MFK hekelt uitblijven antwoorden regering

logo-mfkWILLEMSTAD — Volgens de MFK-fractie in de Staten komt de regering het protocol ter beantwoording van vragen van Statenleden niet na.
Volgens MFK fractievoorzitter Gerrit Schotte zijn er nog tal van vragen die zijn fractieleden hebben ingediend, niet beantwoord.

In het protocol van 20 augustus vorig jaar kwamen regering en parlement overeen dat de regering binnen twee maanden vragen van Statenleden moest beantwoorden of minimaal moest aangeven, waarom deze niet tijdig beantwoord konden worden.
Volgens Schotte zondigt de regering veelvuldig tegen dit protocol en democratische principes, door niet tijdig of zelfs helemaal niet vragen van Statenleden te beantwoorden.
Nu bijna negen maanden na de ondertekening van het protocol, constateert Schotte dat de overeenkomst niet heeft geholpen.
Het kabinet- Asjes is volgens hem net zo of nog meer nalatig gebleven in het beantwoorden van Statenleden, als voordat het protocol werd ondertekend.
De huidige situatie doet de MFK-fractie ernstig twijfelen aan hoe serieus de regering denkt over de taak van het parlement, om haar functioneren te kunnen controleren.
Schotte wil in een brief aan premier Ivar Asjes (PS) weten, waarom het protocol niet wordt nageleefd.
De MFK-leider vraagt of de Staten op hun site niet een Galería di berguensa (Schande-galerij) kunnen beginnen, waarin de foto’s van ministers kunnen worden gepubliceerd die zich niet aan het protocol houden.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “MFK hekelt uitblijven antwoorden regering

  1. Abraham Mossel

    Als er vragen worden gesteld die enig nut hebben zullen die zeker beantwoord worden, alleen vragen die nergens op slaan en waar bewust vrachtwagens vol haat en afgunst in zijn verborgen worden niet beantwoord. Trouwens cabinet Gerrit de Raaf & CO heeft twee en een half jaar niet anders gedaan dus nog maals Gerrit wie de bal kaatst kan hem twee keer zo hard terug verwachten. Maar niet getreurd,jou kans komt ook wel ( niet te hopen voor de bevolking, maar zie het somber in) weer.

  2. Observer

    Hahahahha. Schotte dan zullen alle sites hoofdzakelijk gaan over Gerrit de Raaf (Gerrit Schotte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *