26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

MFK hekelt uitblijven antwoorden regering

HomeMediaMFK hekelt uitblijven antwoorden regering

logo-mfkWILLEMSTAD — Volgens de MFK-fractie in de Staten komt de regering het protocol ter beantwoording van vragen van Statenleden niet na.
Volgens MFK fractievoorzitter Gerrit Schotte zijn er nog tal van vragen die zijn fractieleden hebben ingediend, niet beantwoord.

In het protocol van 20 augustus vorig jaar kwamen regering en parlement overeen dat de regering binnen twee maanden vragen van Statenleden moest beantwoorden of minimaal moest aangeven, waarom deze niet tijdig beantwoord konden worden.
Volgens Schotte zondigt de regering veelvuldig tegen dit protocol en democratische principes, door niet tijdig of zelfs helemaal niet vragen van Statenleden te beantwoorden.
Nu bijna negen maanden na de ondertekening van het protocol, constateert Schotte dat de overeenkomst niet heeft geholpen.
Het kabinet- Asjes is volgens hem net zo of nog meer nalatig gebleven in het beantwoorden van Statenleden, als voordat het protocol werd ondertekend.
De huidige situatie doet de MFK-fractie ernstig twijfelen aan hoe serieus de regering denkt over de taak van het parlement, om haar functioneren te kunnen controleren.
Schotte wil in een brief aan premier Ivar Asjes (PS) weten, waarom het protocol niet wordt nageleefd.
De MFK-leider vraagt of de Staten op hun site niet een Galería di berguensa (Schande-galerij) kunnen beginnen, waarin de foto’s van ministers kunnen worden gepubliceerd die zich niet aan het protocol houden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Als er vragen worden gesteld die enig nut hebben zullen die zeker beantwoord worden, alleen vragen die nergens op slaan en waar bewust vrachtwagens vol haat en afgunst in zijn verborgen worden niet beantwoord. Trouwens cabinet Gerrit de Raaf & CO heeft twee en een half jaar niet anders gedaan dus nog maals Gerrit wie de bal kaatst kan hem twee keer zo hard terug verwachten. Maar niet getreurd,jou kans komt ook wel ( niet te hopen voor de bevolking, maar zie het somber in) weer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties