27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Goudroofzaak wederom verdaagd tot november

HomeMediaGoudroofzaak wederom verdaagd tot november
foto Archief KKC
foto Archief KKC

WILLEMSTAD — Het onderzoek naar de goudroof uit de boot Summer Bliss, die op 30 november 2012 bij de Grote Werf is gepleegd, is nog steeds niet gereed.
De inhoudelijke behandeling van de zaak werd vrijdag wederom aangehouden voor nader onderzoek.
Deze behandeling staat nu gepland op 21 november.

Bij de zitting waren de verdachten Giovanny R., Roger P. en Arthur D. met hun desbetreffende advocaten aanwezig.
De Venezolaanse verdachte Jose Luis Z. en zijn advocaat Anthony Eustatius waren afwezig.
De zaak werd eerder al meerdere malen terugverwezen naar de rechter- commissaris voor onder meer het horen van onder anderen de vermeende eigenaren van de goudstaven, de kapitein en de drie bemanningsleden van de boot Summer Bliss.
Het Openbaar Ministerie had vrijdag aangegeven de zaak deze keer voor onbepaalde tijd te willen aanhouden, maar de advocaten Saran Inderson en Hetty van Rossum waren het daar niet mee eens, aangezien de onduidelijkheid van deze zaak voor veel stress en problemen zorgt voor hun cliënten, die tevens zakenmannen zijn.
Van Rossum voegde daarbij toe dat de verdachten sinds december 2012 in een onzekere periode zitten, terwijl hun namen met regelmaat in de lokale kranten staan, met alle negatieve gevolgen van dien in een kleine samenleving zoals de van Curaçaose.
Na al die tijd is het echter nog niet eens duidelijk of de goudstaven die tijdens de huiszoekingen in beslag zijn genomen, dezelfde goudstaven zijn die uit de Summer Bliss werden gestolen, merkte advocate Van Rossum daarnaast op.
Verder weet men niet wie de eigenaren zijn van het uit de boot gestolen goud.

Deze zaak zweeft”, benadrukte ze.

Officier van justitie Adeline van Waveren gaf aan dat het OM echter afhankelijk is van internationale autoriteiten, aangezien de advocaten diverse getuigen willen horen die zich in het buitenland bevinden.
Zo zal Inderson bij de rechter-commissaris een verzoek indienen om een getuige te horen die zich in Venezuela bevindt.
Daarnaast persisteren de advocaten Marije Vaders en Van Rossum om de getuigen die zich in de Verenigde Staten en in Guyana bevinden, te horen.
Rechter Maria Lips had enkele minuten nodig om een beslissing te nemen over het voortgang van deze zaak.
Daarvoor stelde de rechter voor om de zaken tegen de verdachten samen te voegen.
Daar hadden de advocaten geen bezwaar tegen maar officier Van Waveren wel, aangezien het samenvoegen van de zaken straks voor ‘juridische problemen’ zal zorgen.

Als de zaak tegen een van de verdachten wordt aangehouden, moeten dan alle andere zaken worden aangehouden”, legde ze uit.

Van juridische problemen zal geen sprake zijn, corrigeerde Lips haar, maar ze heeft uiteindelijk toch besloten om de zaken niet samen te voegen.
De zaak werd wederom terugverwezen naar de rechter-commissaris voor nader onderzoek. Tevens blijft de mogelijkheid voor meer onderzoek in stand, indien uit de nog te verrichten onderzoeken nieuwe dingen naar voren komen die de advocaten graag uitgezocht willen hebben. De datum 21 november is geprikt voor de inhoudelijke behandeling, maar als het onderzoek voor die tijd gereed is, zal de RC en/of de officier van justitie dit aan de rechter bekendmaken, zodat de rechter een eerdere datum kan prikken.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties