27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 18:43

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | D66 candidate Wuite aims high

~ Wants to become first Second Chamber member from St. Maarten ~ THE HAGUE--Her statement that having a Caribbean member in the Second Chamber of the Dutch Parliament...

Ingezonden | Open brief aan BTP, parlement en minister VVRP ‘community mailboxes’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Twintig besmettingen per dag op Bonaire

Kralendijk - In het weekend zijn 188 mensen getest op het coronavirus. Bij 44 van hen was de uitslag positief. Doordat er ook 22 personen zijn hersteld was...

AntilliaansDagblad | Vaccineren loopt gesmeerd op Aruba

Oranjestad - De uitgebreide voorbereidingen voor de vaccinatiecampagne werpen hun vruchten af. De eerste vaccins zijn weggeprikt en de tweede lading arriveert morgen. Volgens plan komen dinsdag 11.700...

AntilliaansDagblad | Cruisedip treft haven hard

Willemstad - De Curaçaose haven heeft vorig jaar vooral het compleet wegvallen van het cruisetoerisme flink gevoeld. Over het hele jaar kwamen er nog wel 205 cruiseschepen...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Metro | Tientallen dieren sterven hongerdood in dierentuin

Metro | Tientallen dieren sterven hongerdood in dierentuin

door Jurgen van der Hoeven

Venezuela-dierentuin-honger
Voedselcrisis in Venezuela slaat ook toe in zoo: tientallen dieren sterven hongersdood

In een van de belangrijkste dierentuinen van Venezuela heerst zo’n groot voedseltekort dat in het afgelopen half jaar zo’n vijftig dieren de hongerdood zijn gestorven.

Dat heeft de vakbondleider van werknemers van het Parque Zoológico Caricuao bevestigd tegenover persbureau Reuters. De overheid ontkent echter dat de sterfgevallen het gevolg zijn van een tekort aan voedsel.

Twee weken zonder eten

Volgens vakbondleider Merlene Sifontes stierven sommige dieren nadat ze twee weken lang niets te eten hadden gekregen. Leeuwen en tijgers in de dierentuin in Caracas zouden gevoed worden met mango en pompoen, omdat er niet genoeg vlees is.

Lees ook: Zeldzame luipaarden verhongeren in dierentuin Jemen

In dierentuinen in andere steden zou de situatie nog schrijnender zijn. Veel dierentuinen zien zich genoodzaakt bij lokale bedrijven te bedelen om fruit, groenten en vlees.

Economische crisis

Venezuelea is in de greep van een ernstige economische crisis. Volgens Sifontes is het verhaal van de dieren in Caricuao „een metafoor voor het Venezolaanse lijden”.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro wijt de problemen aan een ‘economische oorlog’ die wordt gevoerd door zakenmensen en tegenstanders van de regering. Zijn tegenstanders wijten de crisis aan economisch wanbeleid door de regering en de grote afhankelijkheid van olie, waarvan de prijs is gedaald.

Bron: Metro

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties