Telegraaf | Maduro in cokehandel?

Door Edwin Timmer

Na intimidatie van Aruba en Curacao trachtte Maduro uitlevering te voorkomen door Maduro - het luchtruim werd gesloten en oorlogs-schepen stoomden op - gaf Den Haag de opdracht Carvajal vrij te laten.

Na intimidatie van Aruba en Curacao door Maduro – het luchtruim werd gesloten en oorlogsschepen stoomden op – gaf Den Haag de opdracht de door de USA van cocainehandel verdachte Hugo Carvajal vrij te laten.

CARACAS –  Zit president Nicolas Maduro met zijn vingers in de cocaïne? De oppositie in Venezuela wil dat de Amerikaanse justitie openheid van zaken geeft en bewijzen levert tegen de familie van Maduro en kopstukken uit het linkse regime over betrokkenheid bij internationale drugshandel.

Twee opgepakte narco-neefjes van Maduro’s vrouw, First Lady Cilia Flores, hebben reeds bekend.

Vandaag dient het Venezolaanse parlement, gedomineerd door de oppositie tegen Maduro, een officieel verzoek in bij justitie in de Verenigde Staten. Dat zegt parlementslid Winston Flores – geen familie – van de oppossitiepartij Verte Venezuela tegen deze krant.

„Wij willen weten waarom de neven Franqui Flores en Efrain Campus diplomatieke paspoorten bij zich droegen toen ze in november werden aangehouden op Haiti.”

De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA arresteerde de twintigers Flores en Campus op verdenking van smokkel van 800 kilo cocaïne naar de VS. Sindsdien zitten ze vast in New York. Flores „Het enige dat president Maduro en zijn vrouw hebben gezegd is dat hun familie is ‘ontvoerd’.

Onze regering is een black box iedereen zwijgt. Maar uit rechtbankstukken blijkt dat de neven hun duistere handel toegeven.”

CocapLantaqes van de MC leveren de smurrie die door de neefjes van hraduro's vrouw naar de VS werd ge-m-n..1A. Efrain Campus (tweede van links) and Franqui F55555 ,55 hun arrestatie.

Coca plantaqes van de FARC leveren de cocaine die door de neefjes van Maduro’s vrouw naar de VS werd gesmokkeld. Efrain Campus (tweede van links) and Franqui Flores tijdens hun arrestatie | Foto AFP/Reuters

Tegen Amerikaanse undercover agenten in Venezuela en Honduras én na hun arrestatie op Haiti vertelden Flores en Campos dat ze de cocaïne via een tussenpersoon kregen van het Colombiaanse guerrilla-leger FARC. Het spul door de luchthaven Maiquetia bij Caracas smokkelen was eenvoudig „dankzij mijn familierelades en de vrije toegang die ik heb tot het vliegveld”, aldus Francini Flores.

Maduro’s famille wordt nergens een strobreed in de weggelegd. Bovendien schepten de neven op over hun jetset-leventje inclusief Ferrari’s. De cocaïne werd met hulp van de Hondurese en Mexicaanse maffia via het Hondurese eilandje Roatan richting de VS gestuurd. In eerste instantie stelde Flores dat het verdiende geld bestemd was voor de campagne om tante Cilia in het parlement te krijgen.

Later ontkende hij dit. Staatsoliebedrijf PdVSA werd door hen genoemd als plek om drugsgeld wit te wassen. De bekentenis sluit naadloos aan bij eerdere beschuldigingen tegen revolutionaire kopstukken. Tweede man’ van het regime Diosdado Cabello, ex-minister en ex-parlementsvoorzitter is door Leasmy Salazar, exlijfwacht van Chavez, aangewezen als leider van het Zonnenkartel. Het ‘cartel de los sales’ verwijst naar een bende hoge militairen die FARC-drugs verspreiden. Venezolaans° generaals dragen zonnen in plaats van sterren.

Carvajal

Winston Flores: „Wij willen ook weten wat de relatie is tussen Hugo Carvajal en beide neven.” Carvajal was hoofd van de inlichtingendienst Sebin en werd, op verzoek van de DEA, juli 2014 op Aruba gearresteerd. Belastende mails van Carvajal zaten in de computer van FARC-leiderRaul Reyes.

Na intimidatie van Aruba en Curacao trachtte Maduro  uitlevering te voorkomen door Maduro – het luchtruim werd gesloten en oorlogs-schepen stoomden op – gaf Den Haag de opdracht Carvajal vrij te laten.

Tenslotte is er de Venezolaanse piloot Varenky Antonio Lamas die in Colombia is gepakt. Hij is ex-luchtmacht en ex-piloot van presidentsvrouw Flores. De VS wil zijn uitlevering omdat Lamas zeker honderd drugsvluchten zou hebben gecoördineerd. Deels met PdVSA-vliegtuigen, maar mogelijk ook met het Air France toestel dat op 11 september 2013 met 1300 kilo naar Charles de Gaulle vloog.

Bron: Presssreader

2 Reacties op “Telegraaf | Maduro in cokehandel?

  1. Land is al in een complete chaos dankzij Chavez en Maduro!!

  2. Haal ‘graag’ demonenstaat (!) Amerika erbij ……… Hebben ze een zogenaamde ‘reden’ om OOK DIT LAND agressief binnen te vallen, de regering omver te werpen en daarna OOK dit land in totale chaos achter te laten. Venezuela moet zaken zelf oplossen; MIND YOUR OWN BUSINESS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *