25.6 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

Telegraaf | ’Hoe vaak moeten we nog vaccineren. Drie? Vier? Vijf keer?’

Massaal coronaprotest | Mascha de Jong

Tienduizenden mensen kwamen af op het protest in Amsterdam Ⓒ ANP/HH

AMSTERDAM – Naar schatting 20.000 demonstranten liepen zondag door Amsterdam voor de ’vrijheidsdemonstratie’ tegen de coronamaatregelen. Ze vrezen onder meer dat er voor toegang tot horeca en evenementen een vaccinatie verplicht zal worden gesteld en protesteerden tegen het overheidsbeleid rond corona.

Alle soorten mensen liepen mee met de demonstratie. Jongeren, ouderen, gezinnen; en uit alle delen van het land. Al voor de start van de tocht riep de gemeente Amsterdam mensen op zich niet meer aan te sluiten vanwege de drukte.

’Waar blijft de vrijheid?’

Een veertiger, die met zijn dochter van 7 jaar meeliep: „We moeten dit blijven doen. Met steeds meer mensen de straat op. Dan weten ze in Den Haag dat zovelen lijnrecht staan tegenover het beleid, dat toch steeds meer neigt naar verplicht vaccineren als je nog ergens naar binnen wilt. Waar blijft die andere vrijheid, die vrijheid om over je eigen lichaam te beschikken?”

Het protest toog langs meerdere pleinen in de stad. Rond 12 uur liepen duizenden mensen met protestborden, trommels, folders, kranten en heel veel muziek vanaf de Dam over de Raadhuisstraat naar het Leidseplein, via het Frederiksplein door de Utrechtsestraat naar het Rembrandtplein, langs de Stopera, de Nieuwmarkt over en van het Centraal Station weer terug naar de Dam.

Hoewel de demonstratie tot 15.00 uur mocht duren, werd dat door de organisatie niet gehaald. Een heel lint mensen liep ver na de slottijd nog over het Damrak.

“Het beleid blijft meer en meer eisen van het volk”

Een vrouw, die de ’Andere Krant’, een publicatie over de coronamaatregelen, uitdeelde, zei tevreden te zijn over dat er juist zovelen gehoor hadden gegeven om op 5 september te gaan demonstreren.

„Met al die mensen geven we een duidelijk signaal dat we steeds meer doorhebben dat de maatregelen tegen corona buiten proporties zijn. En het houdt niet op. Hoe vaak moeten we nog vaccineren. Drie? Vier? Vijf keer? Het beleid blijft meer en meer eisen van het volk. Maar vandaag zie je hoe velen het niet meer willen pikken.”

Ⓒ ANP/HH

Bekijk ook: Dit zijn de mensen die de straat op gaan tegen coronabeleid: ’Wij geven tegengas’

Tweespalt

Een Brabander, met baard en motorjack, valt haar bij: „Het maakt mij niet uit dat mensen vaccineren of niet vaccineren. Sterker, ik ben niet gevaccineerd, maar ik kan het wel. Ik wil zelfs vaccins voor mensen zetten.”

„Maar wat ik heel erg vind, is dat er tweespalt wordt gedreven tussen de gevaccineerden en de niet-gevaccineerden. Dat moeten we niet toelaten met z’n allen. We moeten goed met elkaar blijven praten, zodat we niet uit elkaar vallen. Daar gaat het in mijn ogen nu mis.”

Bekijk ook: GGD stopt met prikbus in stad Groningen na intimidaties: medewerkers gefilmd

Formule 1

De vergelijking met de Grand Prix dertig kilometer verderop, in Zandvoort, wordt een aantal keer gemaakt. Twee jonge studenten, die vooral het uitgaansleven missen: „Maar dat is toch ook heel raar dat zo’n evenement als de Formule 1 ineens wel kan? Terwijl de evenementenbranche verder helemaal op z’n gat ligt. En dan kan Max ineens wel rijden. O trouwens, even opletten want hij moet zo starten.”

Met een knipoog: „We kijken de race wel even via onze telefoontjes.”

De demonstratie, waarbij door velen geen 1,5 meter afstand werd gehouden, verliep gemoedelijk. Er werden geen incidenten gemeld.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

46 reacties

 1. @ Mano,

  Ik herinner mij nog een heel betoog van jou waarin je aangaf dat je wel kon begrijpen dat mensen in een vaccin geloofden, maar…………….en toen begon het wappie verhaal, dat jij daar niet zoveel vertrouwen in had en dat je daarom geen vaccin wilde.
  Het zijn dezelfde argumenten als waar de wappies mee komen, je hebt het alleen wat netter neergeschreven, de strekking is echter idem dito.

  En iemand die daadwerkelijk de risico’s van corona correct zou weten in te schatten zou begrijpen dat alles, maar dan ook werkelijk alles waar de wappies mee komen volstrekt uit de duim is gezogen. Wanneer je niet naar de waarheid wenst te luisteren en maar keer op keer blijft herhalen dat je geen vertrouwen hebt in een vaccin omdat het te snel is ontwikkeld en omdat je niet weet wat de lange termijn effecten zijn………..dan is daar maar 1 conclusie mogelijk en dat is dat de persoon die dit soort statements maakt corona gruwelijk onderschat.

  Ik weet nog dat we vorig jaar begonnen en we hier een aantal personen hadden die bij hoog en bij laag bleven beweren dat het na 30.000 doden wel op zouden houden en daarmee was de griep toch echt gevaarlijker. Vervolgens gingen ze naar 100.000 doden en daarna naar 300.000 doden, maar daarna…………………hoorde je dat argument niet meer. Nu zitten we op 4,6 miljoen doden (geregistreerd) en het eind is nog lang niet in zicht.
  Wanneer we mensen blijven houden die blijven beweren dat vaccins gevaarlijker zijn dan corona, zolang zullen we met corona blijven zitten en zolang zullen we dagelijks duizenden doden hebben door corona. Dat is geen doemdenken, dat is gewoon de realiteit.
  En of je nu op een nette manier dezelfde argumenten naar voren brengt waar anderen dat met veel verwijzingen naar wappiesites, het resultaat is exact hetzelfde. Het maakt niet uit of je ‘weloverwogen hebt besloten of voorlopig geen vaccin te nemen’. Eindresultaat is geen vaccinatie en een zeer grote kans op het leggen van een zware belasting op de zorg en jouw eigen dood. Corona zal jou echt niet vragen of je niet bent gevaccineerd omdat je compleet wappie bent of alleen maar een klein beetje.

  Dus nee, ik hoef jouw betoog niet nog een keer te lezen, ik heb het destijds gelezen en hoe je het wilt wenden of keren, het is een anti-vax standpunt oftewel een standpunt dat wetenschap afwijst. Klinkt niet leuk, maar is wel de realiteit.
  Ik wijs de wetenschap niet af, ik heb daar vertrouwen in en ik ben absoluut geen anti-vaxxer. Maar ik begin zo langzamerhand wel een ongelofelijke hekel te krijgen aan wappies en anti-vaxxers die ZOOOO tegen een gifspuit zijn, maar die zich vervolgens helemaal plat laten spuiten in het ziekenhuis wanneer ze corona oplopen, terwijl ze ook nog eens de gewone zorg voor anderen platleggen.
  Nee, jij behoort nog niet tot die groep, maar op het moment dat je wel corona krijgt en naar het ziekenhuis moet behoor jij ook tot die groep en het is niet nodig, het kan allemaal worden vermeden. Maar ja, zolang zovelen, jij incluis, denken dat ze het beter weten dan de wetenschappers………………zolang gaan we niet ver komen.

 2. @Joep M. schreef;
  “@ Mano,

  Dat waren een heleboel woorden om duidelijk te maken dat je niet hebt begrepen wat ik bedoelde te zeggen. Applaus daarvoor.”

  Bedankt voor het applaus, ik waardeer het zeer.
  Maar je vergist je deerlijk of jij hebt niet goed begrepen of gelezen waarop mijn reactie gebaseerd is.

  Ik reageerde enkel op de eerste 2 regels, dus dat wat ik minstens 3 keer omschreef als de “tweeregelige uithaal”. De rest oftewel het vervolg van jouw verhaal heb ik niet eens gelezen want het interesseerde me geen zier.

  @Joep M. schreef;
  “Waar ik op doelde is dat wat jij en ik denken totaal oninteressant is, daar corona gewoon doet wat het doet”.

  Tja, als je bedoelde dat ‘wat jij en ik’ denken totaal oninteressant is dan had je dat toch ook heel makkelijk kunnen opschrijven, het scheelde maar 2 kleine miezerige woordjes, n.l. ‘en ik’.
  Maar je schreef overduidelijk;
  “Het is totaal niet interessant ‘wat jij’ wel of niet vindt” (en of jij Oxford serieus neemt.)

  En nu kom je mij doodleuk aan m’n neus hangen dat je eigenlijk “jij en ik” bedoelde?
  Kom op man, wie denk je dat je voor je hebt?

  @Joep M, schreef;
  “…daar begint het verschil tussen jou en mij.
  Jij ontkent de realiteit, denkt dat het allemaal wel meevalt met corona.”

  Wow, waar heb je ooit gelezen dat ik de realiteit ontken en dat ik het allemaal wel vind meevallen? Je liegt dat je blauw ziet man! Over wie heb je het eigenlijk Joep M.? Ben je de weg kwijt? Denk je misschien dat ik een van die gasten ben die zich laat overrompelen door de stortvloeden van jouw zogenaamde covid-19 kennis? Je hebt je nu echt wel laten kennen Joep M. Schaam je je niet, of ben je de schaamte voorbij?

  Hier, lees maar wat ik ervan vind!

  https://knipselkrant-curacao.com/landen/curacao/ingezonden-zo-persoonlijk-is-dat-niet/#comment-189847

 3. @Meliuslegere schreef;
  “@Mano:
  Als je denkt dat Tico een weekje rust neemt: hij leeft zich uit op andere fora.
  Vandaag om 11.20 u.kwam ik een reactie van hem tegen op Nu.nl
  Het betrof een artikel over het bezoek van Santokhie aan NL.”

  Ha Melius L.,
  ik weet natuurlijk wel dat Tico niet letterlijk gaat uitrusten, integendeel, de man is niet alleen hier op KKC en Nu.nl actief, maar ik kan je haast verzekeren dat hij nog op meerdere fora actief is. Hij is een bezig baasje. (lol)
  Tico Martina is natuurlijk een oude rot als het op schrijven aankomt. Zelf heb ik ook zo’n 20 jaar op verschillende fora gezeten en geschreven, en als het goed is de meeste gasten op dit forum ook. Ze zijn allemaal van stokouwe rotten, ook qua leeftijd.(lol)

  Tico’s achternaam is misschien niet eens Martina, het is zijn pseudoniem. Het is best mogelijk dat hij inderdaad een Surinaamse grootvader heeft hoewel het niet echt te bewijzen valt. Net zo goed is het ook niet zeker dat hij in Tsjechië woont. De moderator, in dit geval de commentpolis weet meestal wel uit welk land reacties worden verzonden.. maar ook niet altijd gezien al die nieuwste VPN snufjes. (wink)

 4. @ Mano,

  Dat waren een heleboel woorden om duidelijk te maken dat je niet hebt begrepen wat ik bedoelde te zeggen. Applaus daarvoor.

  Waar ik op doelde is dat wat jij en ik denken totaal oninteressant is, daar corona gewoon doet wat het doet. Jij hebt daar geen invloed op en ik heb daar geen invloed op. We worden geconfronteerd met de realiteit en daar……………………….daar begint het verschil tussen jou en mij.
  Jij ontkent de realiteit, denkt dat het allemaal wel meevalt met corona. Anderen ontkennen corona volledig, doen net alsof het niet bestaat en weer anderen nemen het wel serieus, zij beschermen zich tegen dit virus.

  De logica achter de conclusie van Oxford is begrijpelijk en klopt ook wel. We zijn nu 1,5 jaar verder en corona is nog steeds niet onder controle. We hebben nog steeds dagelijks veel besmettingen, er liggen nog steeds veel mensen in het ziekenhuis en iedere dag overlijden er wereldwijd nog steeds rond de 8000 mensen (geregistreerd) aan corona. Dat zijn er wellicht 2000 minder dan een paar maanden geleden toen we net begonnen met vaccineren. Frappant is wel dat het gros van de huidige overlijdens zijn te vinden in een steeds kleiner wordende groep. Anders gezegd: het percentage sterfgevallen in de groep niet gevaccineerden substantieel hoger dan in de groep gevaccineerden. Weer anders gezegd……………..de kans dat je als ongevaccineerde komt te overlijden aan corona is alleen maar toegenomen.

  Daar gevaccineerden corona kunnen oplopen en doorgeven (maar er zelf minder last van hebben) heeft tot logisch gevolg dat de verspreiding van het virus ongeremd zal doorgaan en dus is de logische conclusie dat uiteindelijk iedereen het wel een keer gaat krijgen volledig gerechtvaardigd.

  Dat hoef je niet serieus te nemen, kun je ontkennen, maar tenzij je de rest van je leven binnen gaat zitten is er geen ontkomen aan.

  En dat bedoel ik dus met ‘dat het niet interessant is wat jij (of ik) denkt’. Corona zoekt jou vanzelf wel op, net zoals een verkoudheid jou wel weet te vinden, of je dat nu wilt of niet.

  Had dus niets te maken met het idee dat ik mijzelf tot expert wil benoemen, want dat ben ik niet. Ik doe alleen niet mee in wappie verhalen en ik controleer alle verhalen op waarheid, maar dat maakt mij geen expert.

 5. @Mano:
  Als je denkt dat Tico een weekje rust neemt: hij leeft zich uit op andere fora.
  Vandaag om 11.20 u.kwam ik een reactie van hem tegen op Nu.nl
  Het betrof een artikel over het bezoek van Santokhie aan NL.
  Tico was zoals gewoonlijk weer lang van stof. Hij vermeldde dat zijn grootvader uit Suriname kwam ( wss grootvader van moeders kant, want Martina is een ‘Curacaose naam’)
  Ik vraag me af of men in Tjechie zo vroeg al lunchpauze houdt.

 6. @Joep M. schreef;
  “@ Mano,

  Het is totaal niet interessant wat jij wel of niet vindt en of jij Oxford serieus neemt.”

  Hahahahaha, wat een grap zeg.
  M.a.w., is datgene wat Joep M. vindt dan wel zo interessant? In tegenstelling tot wat jij beweerd geloof ik niet dat wat ik vind of schrijf door iedereen interessant bevonden zal of moet worden. Het is niet alleen logisch, maar als het goed is ook nooit het geval. En als ik me niet vergis, ik vergis me niet, geldt dat gegeven letterlijk voor elke reageerder.

  Het zou toch van idioterie getuigen als welke poster dan ook echt gelooft of denkt of het in zijn/haar hoofd haalt dat elke meelezer zijn of haar reacties interessant zal vinden?

  Wat je eigenlijk bedoelt te zeggen is dat jij Joep M. heilig geloofd dat datgene wat jij vindt wél ongelooflijk interessant is. Die tweeregelige opmerking riekt naar narcisme Joep M. Dus je hebt jezelf wat betreft de pandemie gekroond tot dé autoriteit op het gebied van covid-19? Dé ultieme deskundige van dit forum? Hahahahaha(lol)

  Jouw uitermate belachelijke tweeregelige uithaal gericht aan mijn adres laat me denken aan de Franse generaal Napoleon Bonaparte die middels een coup de macht greep in Frankrijk. Hij veroverde zowat driekwart Europa. En aangezien hij de Europese leiders en vorstenhuizen wou laten begrijpen dat hij heel erg belangrijk is “kroonde hij zichzelf” in 1804 tot keizer van de Fransen.

  Vertaalt naar het geval Joep M. luidt het verhaal als volgt;

  Dan nu de Fabel van ene Joep Meloen die zo overtuigd was van zijn superieure kennis inzake de covid-19 pandemie dat hij in de waan verkeerde het overwicht te hebben over de overige covid-19 discussianten. Met zijn adjudant = Lionfish kaapte hij veel artikelen op het KKC forum die over covid-19 handelden. Hij wou iedereen op het KKC-forum laten weten hoe erg belangrijk en interessant zijn inbreng inzake het KKC coronadebat was, is, is geweest.. Daarom kroont Joep met de koddige achternaam ‘Meloen’ zichzelf op 7 september 2021 tot koning keizer admiraal van het KKC Corona geouwehoer.(lol)

  Nog iets Joep M., ik vergelijk jou absoluut niet met Napoleon Bonaparte, met die gast zal jij natuurlijk nooit van je leven vergeleken kunnen worden. Het gaat mij om het bijna niet te herkennen heimelijke narcisme dat schuilgaat achter jouw façade van oude wijze
  man. Maar bovenal jouw ZELFKRONING tot dé ultieme autoriteit van dit forum betreffende kennis op het gebied van covid-19.

  Ik heb bovendien ook nergens in mijn reacties beweerd dat ik Oxford niet serieus neem. Dat je mijn woorden verdraait is niet nieuw. Ik schreef dat “zelfs serieuze wetenschappers zich kunnen vergalopperen.” (wink)

  Ik schreef gisteren trouwens alleen maar om Tico Martina aan te sporen, om hem warm te maken zijn discussie met jullie voort te zetten. Maar helaas, hij heeft zich merk ik tot nu toe niet aangemeld. Jammer.

 7. @ Loes,

  Zoals Lionfish al schreef kwaak jij alleen je mede wappies na, maar wanneer ga je nu eens zelf nadenken ?
  Het hoofdprobleem van de corona discussie is vast te stellen of iemand aan corona is overleden ?
  Serieus ?
  Na 1,5 jaar ben jij nog niet verder gekomen dan dat ?

  Laat ik je uit de droom helpen. Wanneer jij kanker, hartklachten of wat dan ook hebt, dan kun je daar natuurlijk aan overlijden, maar wanneer je nog niet op je sterfbed ligt en nog enkele maanden voor de boeg hebt en krijg je corona dan sterf je dus duidelijk niet aan de onderliggende ziekte maar aan corona. Hoop dat je dat kunt begrijpen.

  Krijg je corona dan zorgt de onderliggende ziekte ervoor dat je niet genoeg weerstand hebt en kom je te overlijden. Dat is dan niet door de kanker, diabetes of wat dan ook, dat is gewoon door corona en artsen kunnen dat prima vaststellen. Daar hebben ze geen wappies voor nodig om hen te corrigeren.
  En nee, er wordt niet bij ieder sterfgeval een autopsie gedaan. Wappies zijn van mening dat dit wel moet, want anders geloven ze het niet. Wel, dat is het probleem van de wappies, niet van de artsen. Wanneer jij met corona op de IC ligt dan hoeft helemaal niemand de arts te vertellen dat die persoon corona heeft, daar komt de arts ook zelf wel achter. Net zoals wanneer iemand door kanker overlijdt er geen autopsie wordt gedaan om te kijken of iemand wel aan kanker is overleden.

  Ik snap dat jij je aan werkelijk alles vastgrijpt om corona maar te kunnen ontkennen, doch eens zul ook jij tot de conclusie komen dat corona gewoon realiteit. is. Hoop voor jou dat het niet op de IC is wanneer je je laatste adem uitblaast.

 8. @Loes. Wil je interessant overkomen door er wat vage engelse zinnetjes doorheen te gooien? Werkt bij mij niet, lijkt op die mensen die zich een amerikaans accent aanneten als ze er een keer geweest zijn. Wat jij schrijft is complete onzin en puur wishfull thinking, een beetje arts is heel goed in staat om een covid ziektebeeld te herkennen en vast te stellen indien daaraan overlijdt, daar is geen enkele autopsie voor nodig. Het blijft bij jou bij nablaten van wappie gezwets en citeren van uit het verband gehaalde vage zinnetjes waarvan ik me ernstig afvraag of je zelf uberhaupt snapt wat er staat. Probeer nu eens je stellingen te onderbouwen met recente peer reviewed resultaten van experts op het gebied van covid, zolang je dat niet doet ben je voor mij slechts een van de vele onbenullige wappie onbenullen die compleet uit hun nek kletsen. Alleen al in europa zullen er de komende tijd een kwart miljoen van deze lieden nadat ze te laat in de gaten krijgen datde realiteit ze heeft ingehaald het zorgsysteem verstoppen alvorens aan covid te sterven. Vooral dat verstoppen is ernstig.

 9. Het hoofdprobleem van de corona discussie en het aantal slachtoffers is:
  Je kan alleen na autopsie bepalen of dat zo is. En datdoen we niet.
  Als de hele wereld besmet wordt en Meloen geeft toe dat dat gebeurt en is.
  Hoe kan je dan elk overlijden linken met Corona. Positief testen zegt niks.
  Dat is geen doodsoorzaak.
  Leeftijd kanker diabetisch hart en vaatziekten long aan doeningen etc. zijn dat wel.
  En what ever infectie erbij komt ja dat kan de druppel zijn, maar is structureel niet de oorzaak.
  Structureel wordt dat op zij geschoven. Positief corona is de oorzaak. En de politiek en virus minnaars houden dat instand want anders verliezen ze belangrijkheid.
  Onzin.
  De COVID-19 pandemic on USS Theodore Roosevelt liet iets zien en net als diverse cruise ships.
  Covid-19 anomaly on aircraft carrier Theodore Roosevelt could help virus research
  Zoek dat eens op MElOen.
  – Kenyan News

  John Hyten, deputy chief of staff of the U.S. military, had previously announced that 60 to 70% of positive sailors were asymptomatic.

  De gevacineerden maken alles erger.
  En melOen brullers ook.

 10. @ Luma,

  Nog even vergeten. Ik heb de site van EMA er maar even bijgehaald en de door jouw beweerde cijfers ……………………….zijn, zoals te verwachten, nergens terug te vinden.

  Men heeft het wel over 137 gevallen van myocarditis.
  Men geeft ook aan dat er 3848 overlijdens zijn waarvan wordt vermoed dat de vaccins er iets mee te maken heeft, doch dat moet nog worden uitzocht. Dat is dus op 280 miljoen vaccinaties.
  Even het in perspectief te zetten. Het aantal positieve besmettingen van corona ligt zo rond de 222 miljoen met 4,6 miljoen doden.
  Kan aan mij liggen, maar 3848 tegenover 4.600.000 is nogag een verschil of zou jij willen beweren dat het gelijk is ?

  Dus beste Luma, ook jij zou nu toch zo langzamerhand moeten weten dat je hier wel claims kunt komen maken, maar dat er hier altijd iemand is die jou gaat controleren en wanneer je dus de waarheid niet spreekt loop je tegen de lamp.

  Waarom publiceer jij hier opzettelijk onjuiste cijfers ? Wat is daar de bedoeling van ?
  Ben je zelf niet in staat om even naar de EMA site te gaan en iets te controleren alvorens je het klakkaloos nablaat van de mede wappies ?

  Ik weet niet of jij jezelf wilt plaatsen onder Wetenschappelijk actieve Personen, maar waneer dat wel zo is dan mogen we toch verwachten dat je controleert of dingen waar zijn. Klakkeloos alles maar napraten heeft niets met ‘eigen onderzoek’ of ‘wetenschappelijk actief’ te maken, het is gewoon dom gedrag en dat eindigt in desinformatie. En desinformatie is in veel landen gewoon een strafbaar feit.

 11. @ Luma,

  Ik blijf het apart vinden dat ALLE wappies claimen dat ze tientallen mensen kennen die zijn overleden aan een vaccinatie en daarnaast kennen ze nog veel meer die er langdurige effecten aan over hebben gehouden.
  Er is alleen 1 klein probleem.
  Omdat alle wappies dit claimen kennen zij kennelijk in totaal meer mensen die zijn overleden dan dat er uberhaupt vaccins zijn gezet en dat, beste Luma, is onmogelijk. Hoop dat je dit ook zelf begrijpt.

  Zoals ik al eerder heb aangegeven blaten de meeste wappies alles maar na, maar zodra je om bewijzen gaat vragen dan houdt het meteen op. Dan kennen ze de persoon niet zelf, weten de preciese doodsoorzaak ook niet, ze hebben het van horen zeggen.
  Of, en dat vindt ik de mooiste, dan komt het van een eigen meldpunt.
  Zou heel mooi zijn wanneer het een officieel meldpunt is dat alles ook natrekt, maar dat gebeurt helaas niet. Iedereen kan bellen, iedereen kan wat melden, maar follow up is er niet. Men neemt de doorgebelde informatie gewoon voor waar aan en daar gaat men dan vervolgens mee de publiciteit in. Dan schreeuwen alle wappies van ‘zie je wel’, maar helemaal niemand die zich afvraagt of die meldingen ooit wel zijn gechecked.
  Toen ik er naar vroeg kreeg ik te horen dat men het aan Hugo De Jonge had aangeboden met het verzoek of hij dan maar alles wilde gaan controleren ! En toen hij dus simpelweg, en terecht, nee zei, toen waren de wappies op hun teentjes getrapt en beweerden ze dat hij ‘de waarheid’ geheim wil houden.
  Nee, beste wappies, zo werkt het niet. Jij claimt iets ? Prima, dan lever je ook de bewijzen aan en vervolgens kan daar dan follow up op komen, anders niet.
  Stel voor dat ik naar de minister van verkeer en watertaat ga en zeg dat de Kia Picanto onveilig is omdat 100.000 mensen dat hebben gemeld……………….is de Kia Picanto dan ongevaarlijk of denk je dat er misschien gedegen onderzoek plaats zou moeten vinden ?
  Is het dan voor jou te begrijpen dat ik dan eerst moet aantonen dat de Kia Picanto gevaarlijk is door alles keurig bij te gaan houden in een database ? Dat ik dan alles moet gaan vastleggen als datum, tijdstip, bestuurder, plaats, snelheid, oorzaak etc etc en pas wanneer ik dat heb gedaan zet ik het in een database en vervolgens kan ik wellicht een conclusie trekken welke ik met cijfers kan staven. Lijkt dat niet een gedegen manier van een beschuldiging uiten ?
  Dus, wanneer jij claimt zoveel mensen te kennen die zijn overleden en zoveel mensen die er langte termijn effecten aan over hebben gehouden dan ligt de bewijslast bij jou. Het is heel vreemd dat wij hier op het eiland geen enkel geval hebben gehad, maar jij in je eentje kent tientallen. Geloofwaardig ? Niet echt.
  Uit de duim gezogen ? Zeer waarschijnlijk.

  En dan de beroemde Ivermectine, het wondermiddel voor de wappies.

  Ik geloof dat je een aantal zaken verkeerd hebt meegekregen.

  Ivermectine kan helpen bij een coronabesmetting. Wanneer de symptomen licht zijn dan heb je een 68 % kans op succes. Dat is dus geen 100 % kans oftewel in 32% van de gevallen (een derde dus) werkt het niet.
  Wanneer Ivermectine wordt ingezet bij zware gevallen is de kans op succes nog maar 36 % oftewel iets meer dan 1/3 en dat houdt dus in dat bij 2/3 het in het geheel niet werkt.
  Dus Ivermectine het wonder medicijn ? Nee, niet echt.

  Maar……………..artsen gebruiken het wel……………………in het ziekenhuis. Waarom ? Omdat het in combinatie met andere medicijnen wordt gebruikt.

  Wat heeft men tegen Ivermectine ?
  NIet al teveel, de artsen geven alleen aan dat je niet moet beginnen aan zelfmedicatie. En zelf medicatie betekent dus zelf voor arts gaan spelen en zelf de dosis bepalen en zelf bepalen in combinatie je het gebruikt met andere medicijnen. Want dat gaat dus fout zoals nu in de VS te zien is. Daar ging men ook massaal aan de zelfmedicatie met Ivermectine en de ziekenhuizen stromen nu vol met mensen die een overdosis hebben genomen. En zoals je wellicht weet kan Ivermectine dodelijk zijn wanneer de dosis te hoog is.

  Dus dat, Luma,heeft men tegen op Ivermectine……………de zelf medicatie en het feit dat de successrate helemaal niet zo hoog is als dat wappies claimen. Het pfizer vaccin biedt 95 % kans op succes en dat is fors wat meer dan 38% van Ivermectine. Maar wanneer jij liever gaat gokken op die 38% met een medicijn met gevaarlijke bijwerkingen……………..be my guest.

  En by the way, wat zijn in hemelsnaam Wetenschappelijk Actieve Personen ? Zijn dat toevallig mensen zonder opleiding die van mening zijn dat zij wetenschappelijk onderzoek kunnen doen ? Op grond van welke kwalificaties denken zij daartoe in staat te zijn ?

  Als laatste, je kunt wel schermen met cijfers van 250 maal hogere dosis virus bij iemand die gevaccineerd is, maar……………….wat is de relevantie daarvan ? Is die persoon ziek ? Is die persoon gestorven ? Wanneer die persoon er niet ziek van wordt, niet in het ziekenhuis terechtkomt en niet komt de overlijden dan is dit eens te meer bewijs dat de vaccins dus prima werken. Immers, geef dezelfde load aan de ongevaccineerde en die ligt geheid in het ziekenhuis.

  Dus wat is nu precies jouw punt ?

 12. Er moet een verplichte vaccinatie komen. Zoniet dan de kosten van verblijf op Intensive care en gewoon ziekenhuis bed verhalen op de ongevaccineerde.
  Blijf het zeggen en schrijven.
  Ben het zat dat ik straks voor de kosten moet opdraaien, die de ongevaccineerden veroorzaken. Want de premies zullen tussen nu en de komende 4 jaar wel verhoogd worden.

 13. @ Loes,

  Spijt me zeer, maar ik heb je even zovele keren verteld dat ik geen wappiesites accepteer als betrouwbare bron. Rumble, Frontnieuws en ga zo maar door zijn voor mij geen bron. Ook geen groepjes van journalisten, rappers, huisvrouwen, dakdekkers, mislukte artsen, gebedsgenezers etc zijn voor mij geen bron.

  Wat accepteer ik wel ?
  Normaal, controleerbaar, peer reviewed, wetenschappelijk opgezet onderzoek, waar je uiteindelijk ook daadwerkelijk iets mee kunt doen.

  En om het voor jou wat begrijpelijker te maken……………..nee, de huidige delta variant slachtoffers zijn niet alleen oudjes met een slechte gezondheid of obesitas, het zijn ook gewoon kerngezonde mensen van in de 20, 30 en 40 jaar oud. Mensen die een week ervoor nog op een happy hour stonden en nu tussen 6 planken liggen.

  En het niet zo gevaarlijke griepje ?
  Heb ik nog een nieuw statistiekje voor je.

  Momenteel hebben we 323 actieve besmettingen, 47 daarvan liggen in het ziekenhuis, 17 op de IC en geen van hen is gevaccineerd. Houdt dus in dat 1 op de 8 personen, besmet met de Delta variant, in het ziekenhuis komt te liggen. Dus niets geen 0,15 % of 0,05 % zoals wappies graag beweren. Nee, momenteel is het gewoon 12.5 % kans op ziekenhuis bezoek wanneer je niet bent gevaccineerd.
  Dat is de realiteit Loes, niet de verzonnen onzin van jou en je mede wappies.

 14. Ook de Curaçaose mevr de minister de huisarts, een tegenstandster van vaccinatie roept – ongetwijfeld onder druk – op laat je vaccineren.
  Zij ziet het als ‘private’ om niet te vertellen of wel of niet zij gevaccineerd is.
  Wellicht niet dus…..

 15. @ Mano,

  Het is totaal niet interessant wat jij wel of niet vindt en of jij Oxford serieus neemt.

  De conclusie, gebaseerd op feiten waar de wappies zelf ook altijd mee schermen, klinkt niet onlogisch.
  Omdat zovelen niet zijn gevaccineerd zal corona zich in stand kunnen blijven houden en verder muteren. Gevaccineerden kunnen nog steeds besmet raken en kunnen het virus dan doorgeven (let wel, NIET ALLE gevaccineerden, maar een percentage) en dat houdt in dat corona niet weg zal gaan uit onze samenleving.
  Vervolgens is de conclusie dat op termijn iedereen een keer corona gaat krijgen, gewoon een kwestie van statistiek. Tenzij iemand zich volledig afsluit van de samenleving komt er een keer een moment dat hij of zij in contact gaat komen met het virus.

  Oxford gaat dan ook nog verder en pleit voor een verandering van het testbeleid. In de wetenschap dat iedereen ooit een keer corona gaat krijgen stellen zij dat testen op besmettingen onnodig is en dat er alleen getest moet worden wanneer iemand zware symptomen heeft. In veel landen gebeurt dit overigens al,maar er zijn ook landen waar je je kunt laten testen wanneer je denkt dat je wellicht corona hebt opgelopen.

  Dus, omdat iedereen het uiteindelijk toch gaat krijgen en in de wetenschap dat de huidige Delta variant meer besmettelijk en meer dodelijk is dan het originele virus, plus dat dit voor iedereen een onbekend virus is (behalve dan voor de gevaccineerden en de personen die de afgelopen 6 maanden corona hebben gehad), is de conclusie dat een groot aantal ongevaccineerden dit met de dood gaan bekopen een logische conclusie.
  Vandaar ook dat men nu reeds aangeeft dat er voor het eind van het jaar ong 250.000 mensen aan corona gaan overlijden en ja, daar bedoelt men dan met name niet gevaccineerden mee.

  Zoals eerder opgemerkt zal het mij een worst wezen of iemand een Darwin award wil gaan ophalen, moet je gewoon zelf weten. Maar wanneer je geen voorzorgsmaatregelen wilt treffen tegen corona dan is het wel zo aardig om de medische zorg niet onnodig over te belasten oftewel loop je corona op……..blijf dan gewoon weg uit het ziekenhuis en gooi jezelf dan niet alsnog vol met chemicalien in de hoop het te overleven. Corona is maar een griepje volgens velen, dus gedraag je daar dan ook naar. Gewoon in bed gaan liggen en uitzieken, moet goedkomen niet waar ?

 16. @Loes zegt: “…amen met de autoimune reactie…”

  @Loes heeft gegoogletranslate. Zet je vertaalmachine op Nederlands i.p.v. Engels.

 17. Meloen die linkjes heb je allang 5 keer gekregen maar je weigert elke referentie uit te zoeken. Ik kom altyd met statistuek en referenties jij nooit.
  Trombose je kan niet begrijpend lezen zoals zo vaak. Ik gaf aan dat samen met de autoimune reactie het nog een raadsel is waarom.
  Goh na zo lang de kogel door de kerk.
  ja iedereen gaat t een keer krijgen
  85% merkt niks. 14.x iets en de rest 0.x wel. en daarvan gaat maar een heel klein deel dood met of zonder corona.

  90 plus procent is jouw type te dik ouder dan 60 man en met andere problemen
  nu is minder dan 2% ziekenhuis bedden in nl corona en 15% ic.
  Dus om de samenleving maximaal te beschermen alle fastfood eruit. Alles met suiker en te veel vet eruit. bmi te hoog verplicht bewegen. tabak en drank eruit te veel medicijnen en slaapmiddelen eruit. Niet harder dan 60 rijden. op curacao 30

  Niet gevacineerden zijn echt geen gevaar voor de samenleving. Integendeel. Gevacineerden wel. Die houden het instand en maken het erger.

 18. Ach @Mano. Als je je eigen falen moet verhullen door je te gaan verschuilen achter de ultieme domheid van anderen zegt dat vooral iets over jezelf. En kansberekening is iets wat bij jou blijkbaar ook al niet tussen de oren past, vandaar waarschijnlijk je naiviteit. Ik hoop dat jij niet tot de groep wappie aso’s gaat horen welke de komende tijd geheel onnodig ons zorgsysteem zal blijven verstoppen.

 19. De vraagsteller;
  Zijn die overwegingen niet eigenlijk gelijk? Of je geen vaccin neemt vanwege geloof of vanwege wat voor reden dan ook?

  @antwoord Burgemeester B. van de Weerd;

  “Je mag geen gewicht aanbrengen op de zwaarte van het ene argument of het andere. In dat opzicht moet je de mensen respecteren in de keuze die ze maken. Het is heel persoonlijk.”

  De vraagsteller;
  Stel dat ik u besmet en u gaat dood, dan voel ik me heel slecht.

  @antwoord Burgemeester B. van de Weerd;

  “Daar heb ik dus mijn eigen verantwoording in te nemen. Ik heb gekozen om op deze manier te leven. Dat is niet jouw schuld, dat kan niet waar zijn. Ik weet dat ik een vergroot risico heb. Als je je niet laat vaccineren heb je ook een verantwoordelijkheid naar je medemens toe. Dan moet je alert zijn en bij klachten thuis blijven”

  Aldus Burgemeester Breunis van de Weerd (SGP) van Nunspeet die de inwoners van zijn gemeente oproept zich te laten vaccineren, maar dat zelf niet doet vanwege zijn geloofsovertuiging.

  https://www.ad.nl/binnenland/deze-burgemeester-roept-inwoners-op-zich-te-laten-vaccineren-maar-doet-dat-zelf-niet~a752b966/

 20. @ LF schreef;
  “Als je even had doorgelezen had je gezien dat met iedereen wordt bedoeld iedereen die nog niet gevaccineerd is. Inderdaad iedereen, net zoals iedereen regelmatig verkouden wordt, iedereen regelmatig griep krijgt, en iedereen als hij kind is meerdere kinderziektes krijgt. Zelfs een simpele ziel begrijpt dat.”

  Nou, hoewel ik jou niet persoonlijk heb aangesproken en dus ook niet naar jouw mening heb gevraagd, heb niks gezien. Ik heb nergens in het commentaar van jouw forumverwant kunnen waarnemen dat hij met ‘iedereen’ specifiek bedoelt wat jij omschrijft. Hoe jij het opvat is naar mijn idee een beetje té simpel. Niet raar natuurlijk gezien je a priori ervan uitgaat dat ik een simpele ziel ben en jij vanzelfsprekend de grote geest die het allemaal beter weet. En als jouw forumverwant daarbij IEDEREEN ook nog in levensgrote blokletters schrijft, vallen al die voorbeelden waarmee jij mij tracht te overtuigen van mijn ongelijk in het water.

  Kortom, ik neem ‘zijn IEDEREEN’ letterlijk en jij mag blijven hameren op je infantiele voorbeelden die overigens op mij geen enkele indruk maken. Ik vraag me trouwens af waarom jullie zo gefocust zijn op vaccineren, jullie willen zo graag dat iedereen zich laat vaccineren. Is dat uit menslievendheid of gewoon uit opportunistische lijfsbehoud? Want voor zover ik weet zijn jullie, zowel Joep M. als jij, niet bepaald menslievende wezens. En dat kan ik makkelijk bewijzen!

  @Joep M. schreef;
  “Wetenschappers in Oxford hebben de concludie getrokken dat IEDEREEN corona gaat krijgen, vroeg of laat. Dat houdt ook in dat je die 200 + maal grotere kans op trombose ook gaat krijgen en nee, eenmaal corona gehad houdt niet in dat je het niet meer kunt krijgen. Je kunt corona meerdere keren krijgen en de anti-stoffen na een corona besmetting zijn na ong 6 maanden uit jouw bloed verdwenen.
  Waarom gaat iedereen corona krijgen ?
  Omdat gevaccineerden dus ook besmet kunnen raken, waardoor corona dus gewoon zal worden doorgegeven.”

 21. Hallo @Mano. Als je even had doorgelezen had je gezien dat met iedereen wordt bedoeld iedereen die nog niet gevaccineerd is. Inderdaad iedereen, net zoals iedereen regelmatig verkouden wordt, iedereen regelmatig griep krijgt, en iedereen als hij kind is meerdere kinderziektes krijgt. Zelfs een simpele ziel begrijpt dat. Gelukkig is in europa iedereen die geen wappie is of medische redenen heeft allang gevaccineerd. En alleen in europa zal dat in geval van covid toch nog een kwart miljoen doden geven. Hopelijk zal dat zich over 1 of twee jaar spreiden, als ze allemaal tegelijk covid krijgen zullen er plots veel minder wappies op de wereld zijn. Soms is slecht goed….

 22. @Joep M. schreef;
  “Wetenschappers in Oxford hebben de concludie getrokken dat IEDEREEN corona gaat krijgen, vroeg of laat.”

  Ik heb veel respect voor wetenschappers, sterker, ik ben dol op wetenschap, hoewel niet elke wetenschap, ook al ben ik zelf geen wetenschapper.

  Maar wetenschap is nooit waterdicht, tenzij o.m. in dit geval bewezen zal of gaat worden dat letterlijk IEDEREEN, dus 8 miljard mensen, besmet zullen raken met Corona. Nog nooit in de geschiedenis van voor de mens gevaarlijke virussen heeft een virus IEDEREEN besmet. Het bewijs dat IEDEREEN corona gaat krijgen zal nog vele jaren op zich laten wachten. Zelfs serieuze wetenschappers kunnen zich vergalopperen. De conclusie van de Oxfordse wetenschappers lijkt verdacht veel op een, weliswaar omgekeerde, wappieachtig wetenschappelijke uitspraak.

 23. @Commentpolis schreef;
  “@Mano: @Tico kan weer posten sinds gisteren of eergisteren. Ik zie dat hij het tot op dit moment nog niet geprobeerd heeft.”

  Op dinsdag vorige week heeft hij even een weekje rust genomen. Dus als het goed is zal hij vandaag weer zijn opwachting moeten maken op het forum. Misschien laat hij er nog een paar dagen overheen gaan want Tico heeft natuurlijk ook nog zijn eigen trots. (wink)

 24. Even iets anders tussendoor. (lol)

  @greet schreef;
  “Mijn excuses als je echt Joep Meloen heet, dan heeft iemand zeker een vooruitziende blik gehad.”

  Ik heb in het verleden ook aan Joep M. uitgelegd waarom zijn alias ‘meloen’ eigenlijk niet bij zijn persoon past. Het is namelijk de manier hoe ik de vrucht meloen beschouw.

  De grote ovale meloen is bij uitstek een lieflijke vrouwelijke vrucht. Aanschouw bij het meloeneten maar de kleuren, het zachte vruchtvlees dat van schitterend sappig dieprood overgaat naar rose tot zacht rose en tenslotte wit bij de schil wordt. Is het een perfecte meloen, dus eentje die constant sap produceert, dan krijg je/ik zin om zelfs het wit bij de schil op te eten en het sap lustig op te zuigen. Ook al is er nog minstens driekwart nog niet gegeten meloen over in de koelkast.

  Dus ja, een meloen is op en top een vrouwelijke vrucht. En daarmee is degene op dit forum die zich de alias ‘meloen’ heeft toebedacht echt niet te vergelijken.(wink)

  Een andere reden is dat de alias ‘meloen’ doet denken aan een vrolijke humoristische poster. Maar daar heb, ik tenminste, Joep M. er nooit van kunnen beschuldigen, n.l. dat hij een liefhebber van grap en grol is. Integendeel, ik heb de man nog nooit kunnen betrappen op een schriftelijke uitspraak c.q. opmerking die enigszins als grap of humor uitgelegd zou kunnen worden. Maar dat hoeft hij ook niet, het is niet verboden om bloedserieus en bij vlagen zelfs somber en betweterig over te komen, ook al heeft hij voor een koddig overkomend niet bij hem passend alias gekozen. (lol)

  Maar goed, iedereen heeft ontegenzeggelijk het volste recht om haar of zijn eigen alias te verzinnen.(wink)

 25. Met het zwart maken van Invermectine hier 1 van de vele gewonnen rechtszaken van doktoren.
  Lung Center of America From Dr. Wagshul:
  Since late August, there has been a full-on media assault against ivermectin for COVID-19. Part of the media coverage included the story of the Cincinnati woman who filed a lawsuit in Butler County to compel West Chester Hospital to give her husband ivermectin after they told her there was nothing more they could do for him. Her husband, Jeff Smith, had been on a ventilator for about one month.
  After a lengthy discussion with his wife concerning Mr. Smith’s clinical status and his medical history, I agreed to prescribe ivermectin to Mr. Smith—since the hospital was refusing any additional therapy. The case went forward, and the judge granted the court order.
  Then the media pounced.
  They called ivermectin “horse dewormer” …though it has saved millions the world over for decades since it was approved by the FDA in 1987. It is one of the world’s safest medicines. It is on the WHO’s list of “Essential Medicines.” It is inexpensive and globally available. Plus, dozens of peer-reviewed, scientific studies show that it is efficacious for every stage of COVID-19 disease.
  And it won its developers the Nobel Prize in Medicine in 2015 for its ability to save millions of lives throughout the world.
  So why has ivermectin been in the crosshairs of the media? My take: Ivermectin is cheap, so it is unprofitable. It is a workhorse of a drug and has emerged as a proven, lifesaving therapy for COVID-19. This…while pharmaceutical companies race to develop their own “ivermectin-like” antiviral drugs—whose modes of action are similar to ivermectin. These new drugs won’t be cheap. They will be very profitable. But I believe that when they are rolled out in the future, they will never be able to be as efficacious for COVID-19 as ivermectin is right now.
  So this is just to let you know that regardless of what the media may say, I know this medicine, as part of a multi-modal protocol that also includes vaccines, saves lives. On the day I became a physician, I swore to “first do no harm” as part of the Hippocratic Oath. With this essay, I am publicly recommitting myself to that oath. It is my hope that other physicians around the world will do the same.
  It is true that after a patient has been on a ventilator for a prolonged period of time fighting the debilitating effects of COVID-19, options to recover these patients are few. But I have seen patients who’ve spent weeks on a ventilator be successfully weaned away and return home to their families—with the addition of ivermectin to the therapeutic cocktail.
  I have worked with Buffalo, New York attorney Ralph Lorigo on several of these cases requiring court orders for ivermectin. Lorigo has prevailed in all but one of these cases. That means that the judges are recognizing the validity of the science for ivermectin.
  It is written in the Talmud that “those who save one life save the entire world.” Where there is life, there is hope. If we forget that as doctors, and if we throw up our hands and do not try everything we know to save every life we can, then we are in violation of the oath we took to act in the best interest of every patient. Every patient.
  In early January, 2021, when the Critical Care team of the Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) met with the NIH’s COVID-19 treatment panel, nearly 4,000 American were dying everyday of COVID-19. The team asked the NIH To recommend ivermectin as part of a COVID-19 prevention and early treatment protocol. (I+MASK+). The NIH came back with a “neutral” stance on ivermectin, falling well short of the advice of the FLCCC to recommend the early treatment protocols that were saving lives in the regions and countries of the world where they were being used. This is a profound failure of the U.S. government to protect its citizens during a killer pandemic.
  So, to Jeffrey Smith and his family, I will keep fighting for you. You deserve this chance. And I will do everything I can to ensure that you get it.
  If you’d like to to know more…
  https://covid19criticalcare.com/…/SUMMARY-OF-THE…
  COVID-19 Protocols | FLCCC | Front Line COVID-19 Critical Care Alliance

 26. Beste heer negative Meloen, in mijn directe omgeving zijn 3 mensen aan hun door u genoemde zogenaamde vaccinatie overleden tot 14 dagen na vaccinatie, 3 mensen maanden na vaccinatie op de IC en met blijvend letsel maand na vax. Het EMA komt met deze cijfers en die zijn niet gek. 23253 doden na vaccinatie en 2189537 gewonden van wie 50% ernstige. In NL al over de 2000 doden en vele gewonden. Kom nu niet met sprookjes doch wordt wakker, als jij gelukkig bent met je injectie, prima jouw keus maar die het met goede redenen niet willen hun keus , jij maakt reclame voor een product dat nog steeds in de test fase verkeerd, heb je aandelen en jouw wens dat de wappies maar dood moeten omdat ze eigenwijs waren zou volgens andere professoren wel eens het omgekeerde verhaal kunnen zijn en misschien de reden dat je zo om je heen blijft schoppen op regeerders terwijl het toch de bedoeling is op het stuk te reageren en je andere regeerders niet negatief hoeft te vernederen want je maakt in wezen je zelf belachelijk en haalt je eigen niveau omlaag. Altijd maar negatief zijn door de jaren heen kost ook je gezondheid.

 27. @Loes. Zoals @Joep aangeeft zullen er tegen het einde van het jaar een kwart miljoen minder wappies in europa zijn. Simpelweg omdat ze de prijs voor hun onnozelheid zullen betalen en aan covid dood gaan. Dat is erg fijn voor de rest van de wereld die zo eerder uit de crisis zal komen en ik denk dan ook dat er velen in deze wereld zijn die daar totaal geen verdriet over zullen hebben. Er is slechts 1 manier om dit te voorkomen, en die heet vaccinatie. Dus als je je mede wappies een hele grote dienst wil bewijzen dan zou je ze dat moeten adviseren. Ik vrees dat helaas bij velen de selfishness, de oogkleppen en de balk voor de kop zodanig zijn vastgeroest dat het hopeloze zullen zijn.

 28. @ Luma,

  Neem aan dat je inmiddels ook wel weet dat veel mensen ‘overdosen’ op…………….ivermectine en nu in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.
  Wat is het toch geweldig om zelf medicatie toe te passen, niet waar ?

  Wekenlang hebben we moeten horen hoe geweldig Ivermectine wel niet is. En men was zo kwaad dat artsen het niet willen gebruiken (wat totale onzin is, maar ja, wappies lezen alleen wat ze willen lezen). En ook toen heb ik aangegeven dat het om zelf medicatie ging, dat dit moest worden voorkomen.
  En nu zljn we zover. Massaal aan zelf medicatie begonnen en ladingen overdoses, die dus nu het ziekenhuis overstromen.

  Maar ja, ik vrees dat we de wappies daar niet over gaan horen, dus kom ik er maar mee.

  Oh, en nu ik toch bezig ben……………..hoeveel van die gevaccineerden uit jouw link zijn er nu daadwerkelijk in het ziekenhuis beland en overleden ?

  Juist ja, zal minimaal zijn geweest en dat is dus wat vaccineren voor je kan doen. Maar ik zou zeggen, wentel je maar lekker om in je onwetendheid en denk maar dat je de Delta Variant kunt overleven. Wellicht lukt het……………………maar er is een grotere kans op overlijden dan met het originele virus van vorig jaar en daar gingen al velen aan dood.

 29. @ Loes,

  ZUCHT

  Moet ik nu echt nog ingaan op alle kolder die je hebt geschreven ?

  Heb je enig bewijs voor jouw bewering dat de griepprik een verhoogd risico geeft op corona ? En dan bedoel ik niet frontnieuws of andere wappiesites. Ik bedoel dus gewoon een wetenschappelijk, peer reviewed, onderzoek. Gaan we het nog zien of wordt het weer stil ?

  En de trombose……………..heb ik heel spijtig nieuws voor jou. Check even hoeveel grotere kans op trombose je hebt wanneer je corona krijgt. Zal je een eindje op weg helpen. Praten niet over een 2 of 3 maal hogere kans, we praten over meer dan 200 maal hogere kans. En jij maar blaten over trombose a.g.v. een vaccin.

  Heb ik nog ander nieuws voor je.
  Wetenschappers in Oxford hebben de concludie getrokken dat IEDEREEN corona gaat krijgen, vroeg of laat. Dat houdt ook in dat je die 200 + maal grotere kans op trombose ook gaat krijgen en nee, eenmaal corona gehad houdt niet in dat je het niet meer kunt krijgen. Je kunt corona meerdere keren krijgen en de anti-stoffen na een corona besmetting zijn na ong 6 maanden uit jouw bloed verdwenen.
  Waarom gaat iedereen corona krijgen ?
  Omdat gevaccineerden dus ook besmet kunnen raken, waardoor corona dus gewoon zal worden doorgegeven.
  Maar dan het slechte nieuws voor jou als wappie.
  Op grond van deze constatering, en in de wetenschap dat de Delta variant meer besmettelijk en meer dodelijk is dan het originele virus, zullen we tot het eind van het jaar afscheid gaan nemen van bijna 250.000 wappies in Europa. Zij zullen corona oplopen en het niet overleven, simpelweg omdat ze niet zijn gevaccineerd.

  Ik ben gevaccineerd, het kan mij niet schelen of wappies overlijden, wanneer ze daar zin in hebben moeten ze dat vooral doen. Mijn mening is wel dat je ongelofelijk dom moet zijn om vrijwillig zo’n risico te gaan lopen. En waarom velen tegen een vaccin zijn kunnen ze ook niet echt verklaren. Ze zijn tegen omdat anderen hen vertellen dat ze tegen moeten zijn.
  Het mooiste echter, was een video vandaag van een anti-vaxxer, die kwam vertellen over de bijwerkingen van het vaccin. Hij is dus gewoon gevaccineerd, is niet overleden, heeft nu ook geen enkele bijwerking meer, maar wil iedereen op het hart drukken zich niet te laten vaccineren.
  En dan kan ik alleen maar lachen. Hijzelf is volledig gevaccineerd, beschermd tegen de delta variant en gaat nu anderen vertellen dat zij maar beter zonder vaccin kunnen doen.
  Weet je wat het meest aparte was ?
  Dat ontelbare wappies hem bedankten voor zijn ‘oprechte mening’, dat zij zich gesterkt voelden in hun beslissing etc etc. En helemaal niemand die door had dat hij dus WEL is gevaccineerd, geen gevaar meer loopt, maar nu anderen overhaalt om zich niet te laten vaccineren. En iedereen droeg hem op handen.

  Te zot voor woorden.
  Ik vroeg mij alleen maar af hoeveel van deze wappies het eind van het jaar gaan halen of wellicht eind van het volgend jaar ?
  Maar ja, wanneer je zo ontzettend dom bent om je door malloten voor de gek te laten houden…………….misschien verdien je dan ook niet beter dan een lot wat men inmiddels heeft voorspeld. De wereld zal wel een stuk intelligenter worden wanneer we afscheid gaan nemen van deze Darwin award ontvangers.

 30. Duidelijk artikel van die tandarts.. En er zal meer komen. Dan alleen politiek gestuurde dingen. Klimate change stikstof gedoe. etc. Allemaal manieren om t volk bezig te houden om maar braaf te zijn. En belasting te kunnen heffen. Verdeel en heers, politiek gezien is corona ideaal. Wat angst en politiek van iets reguliers tot een ramp maakt.
  En virus experts van uit anominiteit tot iets maakt die vervolgens hun uiterste best doen om de angst er in te houden.

  CuracauW heeft avondklok omdat de politie het dan nog in de hand kan houden. Door de wanhoop die armoede veroorzaakt. Voor corona ahum..

  Een leeg geroofd eilandje dat zich zelf op slot gooid. Met volgevreten pensionados die het prima vinden en alleen nog wappie kunnen brullen.

  Ja vacinaties helpen… Maar…
  Griepvacinaties maken je gevoeliger voor Corona.
  Kinder vacinaties zoals voor mazelen geven mogelijk extra bescherming.
  Dus ouderen die griepvacinaties kregen en of ouderen die nooit voor mazelen zijn gevacineerd zijn gevoeliger.
  Dat verklaard ouderen en tevens het grote aantal allochtonen. Maar het geeft nog geen beeld op de autoimuum reactie en trombose. Medicijn gebruik ;?

  Vaciccinaties van niet kwetsbaren maken het risico van heftigere varianten groter.

  Gevacineerden zijn ook een risico. Die lopen besmet rond zonder ergens last van te hebben en voelen zich veilig en denken dat ze geen risico meer zijn.

  Aan griep gaan ook veel jongeren dood aan corona vrijwel niet.
  Voornamelijk oudere te dikke mannen / mensen met issues. En ja er zijn altyd uitzonderingen.

  Nu de angst er uit is en je naar de grote statistiek kijkt zijn er nauwelijks echte grote risico.s. En laten ze maar op Curacao ook maar eens leeftyd en andere kwalen publiceren en in het algemeen het corona label echt alleen toepassen als er niks anders is aan te wijzen. Dan kan je ook hele ladingen de “Corona” Statististiek uit schrijven.

  Want griep is verdwenen en aandoeningen aan de bovenste luchtwegen ook. Dementie en kanker laten ook vreemde statistiek zien.

  Meloen leef je uit.
  Overigens hoe is t met de golfhoogte. En je booster prik.

 31. Naar aanleiding van dit Empirisch onderzoek kan de heer Gerstenbluth en de politiek de onrechtmatige beperkingen direct opheffen omdat hiermee aangetoond wordt dat het niet werkt. https://drive.google.com/file/d/1x0d-lZ1TQjpnHPfPa_9Meuc5QxW6vk-6/view

  Voor de heer Meloen en zijn medestanders kunnen als ze uit hun tunnel willen komen zien dat het juist de gevaccineerde zijn die de niet gevaccineerde besmetten en niet anders om zoals hij beweerd. Ook is het het vermelden waard dat Portugal toeristen uit het zwaar gevaccineerde en besmettelijke Israel geen toegang hebben en dat Zweden thans de zelfde eis stelt , geen toegang voor Israëlisch.
  https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3897733#maincontent
  Abstract
  Background: Data on breakthrough SARS-CoV-2 Delta variant infections are limited.
  Methods: We studied breakthrough infections among healthcare workers of a major infectious diseases hospital in Vietnam. We collected demographics, vaccination history and results of PCR diagnosis alongside clinical data. We measured SARS-CoV-2 (neutralizing) antibodies at diagnosis, and at week 1, 2 and 3 after diagnosis. We sequenced the viruses using ARTIC protocol.
  Findings: Between 11th–25th June 2021 (week 7–8 after dose 2), 69 healthcare workers were tested positive for SARS-CoV-2. 62 participated in the clinical study. 49 were (pre)symptomatic with one requiring oxygen supplementation. All recovered uneventfully. 23 complete-genome sequences were obtained. They all belonged to the Delta variant, and were phylogenetically distinct from the contemporary Delta variant sequences obtained from community transmission cases, suggestive of ongoing transmission between the workers. Viral loads of breakthrough Delta variant infection cases were 251 times higher than those of cases infected with old strains detected between March-April 2020. Time from diagnosis to PCR negative was 8–33 days (median: 21). Neutralizing antibody levels after vaccination and at diagnosis of the cases were lower than those in the matched uninfected controls. There was no correlation between vaccine-induced neutralizing antibody levels and viral loads or the development of symptoms.
  Interpretation: Breakthrough Delta variant infections are associated with high viral loads, prolonged PCR positivity, and low levels of vaccine-induced neutralizing antibodies, explaining the transmission between the vaccinated people. Physical distancing measures remain critical to reduce SARS-CoV-2 Delta variant transmission.
  En dan deze PHD die voor het hoogste Amerikaanse orgaan hun de waarheid verteld.
  https://rumble.com/vlq9h8-woman-gives-best-speech-i-have-ever-seen-exposing-the-vaxx.html

 32. @Commentpolis schreef;
  “@Mano: @Tico mag al weer een paar dagen”.

  @Commentpolis,
  bedoel je dat het voor Tico M. sinds een paar dagen mogelijk is om reacties te plaatsen of bedoel je dat hij binnen een paar dagen weer kan posten? Ik vraag het omdat ik begreep dat hij een week mocht uitrusten. Dus dat betekent hij zich morgen weer met zijn vaste gesprekspartners (= Joep M. c.s.) zal kunnen verenigen en zodoende hun zowat eeuwigdurende controverses omtrent het coronavirus & varianten in goed gemoed kunnen opstarten/voortzetten. (lol)

  Persoonlijk denk ik dat het goed idee was om hem al dan niet gedwongen een weekje goedbedoelde rust op te leggen. Hij had gewoon een beetje rust nodig. Misschien voelt hij zich toch nog ietwat beledigd, begrijpelijk. Maar goed, het was voor z’n eigen best. (wink)

 33. Empirisch onderzoek conclusie.
  Blijkbaar heeft iedereen een goed functionerend immuunsysteem tegen deze griepachtige ziekte.
  De verklaring hiervoor ligt voor de hand, onze ademhalingswegen zijn het belangrijkst voor ons voortbestaan. Het eerste wat we doen als we geboren worden is ademhalen. Vanaf het eerste moment moeten we dus beschermd zijn tegen mogelijke infecties die ons ademhalingssysteem aanvallen. Als het zou moeten worden beschermd door een verworven immuun reactie betekent dat, dat we als baby meteen ziek zouden moeten worden om bescherming te verwerven door de activering van het immuunsysteem. Er bestaat geen steriele omgeving waarin we geboren worden,
  dus moeten we aangeboren reacties hebben. Om dit immuunsysteem continue up to date te houden heeft de natuur een zwak virus gecreëerd dat ons gedurende het hele leven beschermd houdt. In de meeste gevallen zonder ziek te worden. Als we toch ziek worden krijgen we door middel van het verworven immuunsysteem met antilichamen productie een versterking. De griep virussen, verkoudheid virussen en soortgelijke virussen zijn de natuurlijke update die hoogst noodzakelijk zijn. Zonder deze virussen zouden we een immuunsysteem overhouden dat ons niet kan beschermen. Zo heeft de natuur dat voor ons gecreëerd.

  Voor de wappie bashers die alleen in hun eigen tunnelvisie leven en niet open staan voor onderzoeken van Wetenschappelijk Actieve Personen zullen zoals gewoonlijk wel weer uit eigen angst een hoop gebakken lucht verkopen en denken dat zij de wijsheid in pacht hebben, maar voor de enkelingen die wel geïnteresseerd zijn in meer smaken en verder kijken dan hun neus lang is, hierbij een link van een empirisch onderzoek met 10000 mensen

  https://drive.google.com/file/d/1x0d-lZ1TQjpnHPfPa_9Meuc5QxW6vk-6/view

  Onwetendheid is het ontbreken van kennis. Domheid is de afwijzing van kennis.

 34. https://www.youtube.com/watch?v=d2A0nO3dnF0

  Ayaiai, veel Nederlanders bij de demonstratie gisteren in A’dam. Maar mensen met migratieachtergrond zijn blijkbaar nergens te bekennen. (lol)

  Hey Tico Martina, je wordt gemist door sommige van jouw vaste Covid-19 gesprekspartners, al kunnen ze het niet over hun digitale lippen krijgen, hahahahahaa (lol)

 35. @ Greet,

  Wellicht wil je het ons eindelijk eens een keer uitleggen, want ik vrees dat velen jouw logica (en die van andere wappies) volledig ontgaat.
  We hebben momenteel op Curacao ong 90.000 mensen die zijn gevaccineerd. De rest, een kleine 70.000 personen is niet gevaccineerd en wil dat ook niet worden.

  Momenteel zitten we met de Delta variant en iedere dag hebben we een aantal mensen die positief testen. Daar kunnen gevaccineerden en ongevaccineerden tussen zitten, we weten de verhoudingen niet, simpelweg omdat die niet worden gepubliceerd.

  Wat we wel weten is hoeveel van hen in het ziekenhuis belanden en hoeveel van de ziekenhuisopnames zijn gevaccineerd. Wat blijkt ? Sinds de Delta variant hier bezig is hebben we welgeteld 2 volledig gevaccineerden en 5 gedeeltelijk gevaccineerden in het ziekenhuis gehad. Geen van hen heeft op de IC gelegen en geen van hen is overleden.
  Alle anderen in het ziekenhuis en de gehele IC plus iedereen die is overleden aan de Delta variant, was niet gevaccineerd.

  Dat wordt niet verzonnen Greet, dat zijn gewoon de koude, kille, objectieve cijfers. Ik snap dat jij die als anti-vaxxer niet wilt horen, maar wat is er zo moeilijk aan te begrijpen dat vaccins dus wel degelijk zware corona kunnen voorkomen ?
  Wanneer de vaccins niet zouden werken dan zouden we op de IC dus ong 40 % gevaccineerden en 60 % ongevaccineerden moeten zien. Die zien we niet, het is 100 % ongevacccineerd.
  En dan kun je maar blijven herhalen dat gevaccineerden ook corona kunnen overdragen, wat overigens door niemand wordt ontkend, maar het feit dat je als ongevaccineerde een zeer hoog risico loopt om op de IC terecht te komen valt niet te ontkennen.

  En doordat ongevaccineerden zo’n zware belasting op onze medische zorg leggen krijgen normale patienten geen behandeling meer.

  Is dat punt voor jou te bevatten en kun je daar nu eindelijk eens op reageren of ga je er, zoals gewoonlijk, maar weer overheen praten en kom je met meer kolderverhalen van frontnieuws, een wappiesite waar geen echte journalist of wetenschapper te vinden is.
  Wanneer jij je alleen maar toe wilt leggen op het verspreiden van desinformatie en niet de feiten wilt bespreken dan vrees ik dat we de commentpolis maar eens moeten gaan vragen om een ban voor jou. De wappies hebben hun destructieve werk het afgelopen jaar wel gedaan, 70.000 man die zich niet in laten willen enten omdat ze jullie onzin geloven is heel triest. Bijna 30 personen hebben daardoor het leven gelaten a.g.v. de Delta variant en dat waren 30 personen die gewoon hadden kunnen leven wanneer ze zich hadden laten vaccineren. En dat is een feit waar jij niet omheen kunt.
  Wappies zijn schuldig aan het sterven van onschuldige mensen. Niet leuk om te horen, maar is wel een feit.

 36. @Greet. Prima om een eigen mening te hebben. Er zijn echter grenzen, al is het alleen al omdat je niet alleen op je eigen wereld bent. Nepnieuws verspreiden is vrijwel overal reeds strafbaar. En dat is precies wat jij hier doet !

 37. @greet. Er is geen bewijs van de stelling.. staat in dat stuk dat wordt aangehaald. Selectief verhaal.
  Lokaal laten de cijfers zien dat bijna 90% van de geinfecteerden niet gevaccineerden zijn. Het ziekenhuis moet ruimte maken voor deze mensen en andere zieken moeten daardoor maar even wachten of vervroegd naar huis worden gestuurd.
  Zelf immuniteit is prima maar dat werkt niet als iedereen tegelijk besmet is en honderden doodgaan.
  Ga dus maar niet naar het ziekenhuis als je besmet raakt. Blijf thuis in wacht op je zelfimmuniteit.

 38. @ Joep

  Beste Joep Meloen, eigenlijk zou ik niet op jou posts moeten reageren, maar in dit geval wil ik opmerken dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is, dat er nog forums zijn als deze waar iedereen vrij zijn mening kan geven over div. onderwerpen vind ik erg belangrijk en ik vrees voor de dag dat ook dit aan banden word gelegd en we daadwerkelijk in een dictatuur zijn beland, zover is het nog net niet, momenteel hebben we de voorloper daarvan “de Priktatuur”
  Dat we hierover van mening verschillen is gewoon een gezonde zaak en als we onze mening beargumenteren en verdedigen op dit forum dan is dat iets dat democratie heet.
  Maar Joep mensen met een afwijkende mening, die je niet eens persoonlijk kent, uitmaken voor dom en laag opgeleid dat is pas echt ….
  Nu begrijp ik wel dat iemand die onder het alias Joep Meloen zijn stukjes post niet erg slim kan zijn, dat typetje van Andre van Duyn waar jij je aan refereert zegt dan genoeg.
  Mijn excuses als je echt Joep Meloen heet, dan heeft iemand zeker een vooruitziende blik gehad.
  Onderstaand is alleen bedoeld voor wappies, dus niet stiekum kijken Joep.

  Link verwijderd wegens misinformatie.
  Vrijheid van meningsuiting heeft zijn grenzen.
  Commentpolis

 39. @ Loes,

  Kennelijk is het voor jou nog steeds lastig om de zaken weer te geven zoals ze werkelijk zijn

  Bij de GP moest iedereen zijn gevaccineerd of een negatief testresultaat kunnen overleggen. De gemiddelde kroeg doet daar niet aan en in het verleden hebben we al gezien hoe dat hopeloos fout gaat.
  Natuurlijk zou het best mogelijk zijn andere evenementen door te laten gaan, maar………………waarom is het zo lastig voor die bezoekers om gewoon eerlijk te zijn en de regels te respecteren ?
  Waarom gaat men papieren vervalsen ?
  Waarom wil men zo graag de boel belazeren ?
  Waarom willen zovelen, die ‘vrijheid’ eisen, zich niet laten vaccineren ? Je ziet wat mogelijk is met vaccinaties en ja, er zullen mensen tussen hebben gezeten die positief zijn geweest. Maar ik kan je nu al garanderen dat er zeer weinig ziekenhuisopnames uit voort zullen vloeien. En dat is nog altijd waar het om gaat. Maar dat schijnt maar niet door die harde schil rondom jouw hoofd door te willen dringen.

  Dus vertel mij eens Loes…………..ben je nu zo dom of doe je alleen alsof. Want ook jij zou nu toch zo langzamerhand moeten begrijpen dat corona een serieus gezondheidsrisico is. Is het niet voor jou dan is het wel voor degenen met wie jij in contact komt. Is het dan zo moeilijk te begrijpen dat we maatregelen moeten treffen ? Of ben jij van het type: ‘continu dezelfde fouten maken en vervolgens toch verwachten dat de eindresultaten volledig anders zullen zijn ?

  Grow up will you. Na 1,5 jaar corona zou je toch zo langzamerhand wat realiteitszin moeten hebben. Geloof me, de kop in het zand steken zal nimmer een oplossing voor deze situatie opleveren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -