27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 22:36

Laatste reacties

- Advertentie -

RTL | Bang voor code rood: vakantiegangers bellen reisorganisaties plat

Door alle onzekerheid boeken vakantiegangers, als ze gaan, relatief vaak op het laatste moment. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Er is veel onzekerheid bij Nederlanders die nog op vakantie willen. We zijn huiveriger geworden om naar het buitenland te gaan nu de besmettingen overal weer toenemen. De telefoon staat dan ook roodgloeiend bij callcenters van reisorganisaties.

“Het is heel druk, klanten bellen met vragen over hun vakantie, vooral over de kleurcodes. Ze willen weten wat het betekent als hun bestemming van geel naar oranje gaat, ook als dat gebeurt als ze er al zijn”, zegt Audrey Denkelaar, woordvoerder van reisorganisatie Corendon.

“Vakantiegangers vragen zich ook af wat het voor hun vakantie betekent als Nederland rood kleurt”, zegt ze. Afgelopen vrijdag waarschuwde premier Mark Rutte dat Nederland rood, of donkerrood kan kleuren op de Europese kaart.

Mensen aarzelen om hun zomervakantie te boeken en zijn in verwarring gebracht door alle berichtgeving over ‘Nederland code rood’, bevestigt Petra Kok, woordvoerder van reisgigant TUI.

- Advertentie -

Wat als Nederland ‘rood’ wordt?

Morgen komt het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC, het Europese RIVM) met de nieuwe kleurcodes voor landen en regio’s. Als Nederland inderdaad rood wordt, dan zouden andere landen extra eisen kunnen gaan stellen aan Nederlandse toeristen, zei Rutte afgelopen vrijdag.

Het gaat nu hard met het aantal coronabesmettingen in Nederland, het schoot nog nooit zo snel omhoog. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week, een verzesvoudiging in vergelijking met een week eerder, zijn we weer beland op het niveau van begin mei.

Inmiddels geldt voor elf regio’s in ons land het hoogste risiconiveau voor het coronavirus. Ze gaan naar ‘zeer ernstig’.

Spanje

- Advertisement -

Consumenten vrezen niet alleen de gevolgen als Nederland rood wordt, maar er is ook onzekerheid over de kleurcode van landen waar we graag heen gaan. Veel daarvan kleuren immers eveneens donkerder op de Europese kaart van coronabesmettingen.

Zo is het vasteland van Spanje is inmiddels oranje, dat betekent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om er alleen heen te reizen als dat noodzakelijk is. Verder wordt het in sommige andere landen allemaal wat lastiger.

Bron: RTL Nieuws 

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -