27.3 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 17:57

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | OM eist levenslang tegen twee verdachten van moord op advocaat Derk Wiersum

Paul Vugts

Rechtbanktekening met op de voorgrond verdachten Giermo B. (links) en Moreno B. (rechts) | ANP

Justitie eist levenslang tegen Moreno B. (32) en Giërmo B. (37) voor het gezamenlijk vermoorden van advocaat Derk Wiersum van kroongetuige Nabil B. Door bewust een advocaat te vermoorden en de rechtsstaat te schokken, hebben ze het recht op vrijheid verspeeld.

De man die in maart 2018 de broer van de kroongetuige doodschoot, kreeg van het Amsterdamse gerechtshof 28 jaar cel. Het hof kon niet vaststellen dat hij wist wie hij vermoordde.

- Advertentie -

De verdachten in de strafzaak over het doodschieten van Wiersum, 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert, wisten in elk geval wél dat ze een advocaat vermoordden, en daarmee de rechtsstaat dus maximaal zouden raken.

“Ze namen voor lief welke schok dat teweeg zou brengen,” zeiden de officieren van justitie woensdagmiddag in hun requisitoir. Nu ‘met Peter R. de Vries vorige week een derde persoon uit de omgeving van de kroongetuige’ doelwit is geweest van een moordaanslag, spreekt het Openbaar Ministerie van ‘terreur’.

“De verdachten hebben het recht op vrijheid verspeeld, vindt het Openbaar Ministerie. De strafeis: tweemaal een levenslange gevangenisstraf.”

Kansloos tegen dit geweld

- Advertisement -

De dood van Wiersum was het gevolg van ‘een doelgerichte, goed voorbereide aanslag’. “Derk Wiersum was kansloos tegen dit onverhoedse vuurwapengeweld,” zei een van de twee officieren van justitie. De weduwe van Wiersum heeft haar man onder een deken op straat zien liggen. “Een jong en gelukkig gezin is kapotgemaakt. Een kind verliest met een ouder alles wat vertrouwd is.”

“De gehele gang van zaken getuigt van een genadeloos, kil en berekenend optreden van de verdachten,” zei de officier. Dat de verdachten geen spijt betuigen of namen van derden noemen, is ‘frustrerend’ en ‘beangstigend’ voor de nabestaanden.

Bron: Parool

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Brian ‘BLM’ S schreef;
  “@Mano, Ik woon niet in Nederland dus gaat moeilijk.”

  Bullshit Brian. Ook op Curaçao kun je als je ‘t echt wilt een protest voor ‘all lives matter’ organiseren. Bovendien, ook al zou je in Nederland woonachtig zijn, betwijfel ik of jij over de guts en het organisatietalent beschikt om zo’n protest tot stand te brengen..

  @Brian S schreef;
  “Maar jij bent dus voorstander dat niet all lives matter?”

  Inderdaad Brian, wat heb je dat toch goed geraden. Ik ben een aanhanger van ‘Not all lives matter’, want ‘all lives matter’ is huichelachtigheid in het kwadraat, daar is ‘de mens’ ontzettend goed in.

  Het interesseert mij bijvoorbeeld echt geen bal als jij vandaag of morgen de pijp uitgaat. Ik ken je niet. Als ik je kende zou ik het misschien wel erg vinden, maar voor jouw familieleden, niet voor jou, want jou of jij bestaat dan gewoon niet meer, snap je Brian? Want wat voor zin heeft het om medelijden te hebben met een lijk?

  De moordaanslag en nu het heengaan van Peter de Vries vind ik pas echt verdrietig, omdat ik weet dat hij een goed mens was. En helaas zijn goede mensen een zeldzaamheid.

  Bovendien sterven iedere dag een paar miljoen mensen, dat doet de mens eenmaal, doodgaan! Maar even goede mede-forumleden hoor Brian S(lol)

  Van mij mogen ook alle criminelen en andersoortige slechte mensen elkaar vermoorden of sterven, het doet mij echt geen moer. Ik ben tenminste eerlijk en geen huichelaar, ik weet wat ‘de mens’ is. Ben ik daarom een slechterik, nee, dat vind ik zelf niet, want helaas ben ook ik een sterfelijk wezen. (winki winki)

 2. Brian ‘BLM’ S schreef;
  “Is het geen tijd voor een All Lives Matter actie?”

  Nou, waarom organiseer jij dan niet een ‘all lives matter’ actie/protest als je toch al maanden erover zit te zeuren? Makkelijk zat, toch Brian ‘BLM’ S..(lol)

 3. Deze man werd blijkbaar vermoord door 2 gekleurde heren. Peter R de Vries kreeg kogels van blijkbaar een gekleurde heer.

  Is het geen tijd voor een All Lives Matter actie?

 4. @ericlapas schreef;
  “De man die de broer van de kroongetuige vermoordde kreeg 28 jaar omdat het hof niet kon vaststellen dat hij wist wie hij vermoordde. Een vreemde conclusie.”

  Het is toch niet zo’n vreemde conclusie, het is heel goed mogelijk dat de man die de broer vermoordde, overigens een Curaçaoënaar die grote schulden had, werkelijk niet wist wie de man was. Hij was ingehuurd om de man te vermoorden, de opdrachtgever gaat heus niet aan hem zitten vertellen dat de beoogde target de broer is van ene Nabil B. die op zijn beurt kroongetuige is in de zaak bla bla bla etc & etc.

  Het is trouwens een man die zich niet echt in de criminele wereld bewoog. En ik vermoed dat hij ook niet echt het type is die zichzelf via kranten of andere media informeerde. Geen belezen type dus.. Op een hele knullige wijze heeft hij de man doodgeschoten en dat zonder eerst te controleren of er cameras in het kantoor van z’n target waren bevestigt en daarna hard weggerend. Niet bepaald een prof. huurmoordenaar. Hij heeft nooit gedurfd zijn opdrachtgever verlinken, doodsbang dat hij was en zeker nog steeds is.

  Ik geloof ook niet dat de 2 mannen die verdacht worden van de moord op Derk Wiersum, dat zijn Surinamers, over 2 weken weer op vrije voeten zullen zijn. Ze hebben immers zelf toegegeven dat ze inderdaad in de auto hebben gereden waar zowel bloed van het slachtoffer als hun eigen dna sporen zijn aangetroffen. Het geld dat ze opeens hadden, de voorgenomen reis naar Suriname om een zogenoemde wassie te ondergaan etc.

  Ze voldoen weliswaar niet aan het signalement, maar vergeet niet dat Wiersum dagenlang door verschillende types in de gaten werd gehouden. Kortom, ze zijn echte criminelen en een beetje té betrokken bij de zaak om zomaar vrijgelaten te worden.

 5. Grote kans dat deze twee over twee weken weer op vrije voeten zijn, het signalement van de schutter was een lange magere kerel en zo op de foto te zien voldoen geen van deze twee aan het signalement.

  De man die de broer van de kroongetuige vermoordde kreeg 28 jaar omdat het hof niet kon vaststellen dat hij wist wie hij vermoordde. Een vreemde conclusie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -