28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 15:53

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao

Het totaal aantal actieve cases is nu 195. De verwachting is dat dit weekeinde we wellicht de 100 halen.

WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze hele week lag de ratio op dit niveau.

De besmettingen nemen af, maar het CMC heeft vandaag maar één patiënt ontslagen. Daar liggen nog altijd 39 patiënten, van wie 24 op de Intensive Care. Net als gisteren.

- Advertentie -

Het totaal aantal actieve cases is nu 195. De verwachting is dat dit weekeinde we wellicht de 100 halen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. @LaStiwz 10 mei 2021 – 02:38
  Zou het dan een idee zijn om een privé laptopje of tablet te gebruiken? Dan hoeven persoonlijk berichten en posts op de KKC niet via het bedrijf/de organisatie te lopen. Krijg je ook geen problemen zoals Hillary Clinton, toch?

 2. @ John, als er over een tijdje heel veel mensen “onverklaarbare” klachten hebben dan gaan we zien wie de ezels waren. Let op het zal worden afgedaan als “hun verbeelden zich het” of “er is geen enkel verband tussen de spuit en de vele miljoenen klachten”. Dus als men mij wil uitsluiten mij best. Ik laat me niet dwingen door jou of wie dan ook.

 3. @Toeske: dat snap ik, echter al onze computers en laptops zijn zo ingesteld dat de VPN niet uitgeschakeld kan worden, althans dat kan niet door de gebruiker. Enkel door de IT-er.
  En die doet dat niet.
  De gebruiker zelf laten kiezen is of een verbinding via VPN tot stand wordt gebracht is geen optie.

 4. @LaStiwz
  Ik stuur ook niets via de smartphone. Hoeft ook niet als jij via jouw laptop zonder VPN op de KKC iets wil posten. Als de reactie is geplaatst gebruik je gewoon je VPN weer.

 5. @Toeske: mijn vingers hebben formast frikandek.
  Als ik iets via mijn smartphone plasts staat dit vol met typo’s.
  Daarom plaats ik weing via phone.

 6. Dus de oplossing is eenvoudig. Reacties op de KKC niet meer via VPN naar de eigen server sturen, maar direct [net als bij jouw KKC posts via de smartphone.] Daarna weer lekker VPN’en.

 7. @Toeske: natuurlijk heb ik één van die drie. Het gaat om de P in die letters. De P van provider.
  Het ligt bijna zeker aan één van de VPN’s die ik gebruik. Ik neem aan dat jij ook via een VPN verbinding maakt (zo niet, dan zou ik dat toch maar snel gaan doen).

  Eén of misschien wel beiden VPN zijn waarschijnlijk geblcklist bij KKC. Ik kan rechtstreeks posten, geen enkel probleem, als ik dat via mijn telefoon doe. Dat loopt niet via VPN.
  Alleen zakelijk (en prive) via mijn laptop of computer wil/moet ik alles via een VPN verbinding naar mijn eigen server sturen.

  Zakelijk moet ik dat, prive wil ik dat soms.

 8. @John
  Iedereen die van het internet gebruik heeft een IAP en/of ISP (soms ook een IHP). Laat StaWitz daar gebruik van maken dan kan hij direct posten. Ik begrijp echt niet waarom hij meerdere VPN verbindingen achter elkaar gebruikt. Merkwaardig. [geloofwaardig?]

 9. @John, nog een keertje voor jou: @LaStiwz kan om e.o.a. reden niet (meer) direct posten (vermoedelijk omdat hij meerdere VPN verbindingen achter elkaar gebruikt.) De posts worden door @LaStiwz bij KKC via mail aangeleverd. Commentpolis moet deze posts plaatsen onder de naam van Commentpolis en deze daarna wijzigen in @LaStiwz. Daar zit soms enkele minuten tussen en soms vergeet ik, zoals zojuist, dit te wijzigen. (Alsnog gedaan).

  Er zijn van @LaStiwz, (al enkele jaren op KKC) denk ik een stuk of 100 posts verwijderd.
  Jij bent echter pas kort op dit forum (***) en hebt die verwijderingen nooit gezien. Dit komt door het simpele feit dat ik als Commentpolis zijn posts moet plaatsen. Wil hij iets geplaatst hebben wat niet door de beugel kan, dan ga ik dat niet eerst plaatsen en dan weer verwijderen.

  Vandaar dat jij niet (meer) ziet dat er posts van hem verwijderd worden.

  ***@John, hou je het nu bij dit ene alias. Je weet dat die andere 15 van je niet meer werken.

  Groet,

  Commentpolis

 10. La Stiwz is de comment polis! Dat verklaart waarom hij nooit op het strafbankje zit.

  Laten we blij zijn dat we uit de Corona misere zijn, deze week de maatregelen afbouwen tot 0, wellicht nog een weekje avondklok erbij en klaar.

  We hebben inmiddels voldoende vaccinaties om ons veilig te voelen, en het aantal vaccinaties kan nog verder oplopen door gerichte acties op de ezels die zich niet wensen te vaccineren. Dan kunnen zowel positieve acties zijn (zeg maar een bezoekje van de pastoor) als negatieve (uitsluiten van niet gevaccineerden van evenementen of lokaties of zelfs het ziekenhuis).

 11. @Lapas: ik zei dus “als de verhoudingen maar steeds hetzelfde zijn”.

  Als ik ele dag 500 mensen test waarvan er 250 al 7 maanden (alleen) opgesloten zitten in een kluis, is de schommeling in de testratio een perfecte indicator.

 12. Nou @LaStiwz, als mensen zich twee weken binnen sluiten en met niemand in contact komen heeft het testen daarna niet veel zin want de testratio zal wel 0,0 zijn.

 13. @Lapas: dat maakt geen drol uit, zolang de verhouding binnenlopers en klachten maar elke dag dezelfde verhouding heeft.

 14. Een grote komedie die testen informatie, en al helemaal als er bijna niemand van het mondie volk zich niet laat testen, in ieder geval lopen er meer geen getesten als wel getesten op curacrim rond, EN ZE ZIJN ER NOG TROTS OOK OP dat ze met de stakkers meuten mee kunnen praten en lopen, het zuipen en vreemd gaan blijft wel stabiel? op curacrim . Drekkie kom er maar in !

 15. Het is toch interessant om te weten hoe het verloop van de ligdagen op de intensive care is. Nu weet niemand of het hier om dezelfde patiënten gaat of dat nieuwe patiënten op de intensive care zijn opgenomen.

  Die besmettingsratio zegt ook niet veel, die 636 testen die zijn afgenomen, waar komen die vandaan? Zijn dit mensen die klachten hadden of die spontaan een testcentrum zijn binnengelopen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -