28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:56

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao

Volgens de VBC rechtvaardigt het aantal coronabesmettingen de strenge maatregelen niet meer | Extra

WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af van Plachi di Dia.

Volgens de VBC rechtvaardigt het aantal coronabesmettingen de strenge maatregelen niet meer. Veel bedrijven moesten hun deuren sluiten en nog meer bedrijven zitten in survival mode. Als mensen weer de weg op mogen, kunnen bedrijven weer omzet maken.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

6 reacties

 1. eens met lapas: VBC is gewoon een lobbyclub van het bedrijfsleven zonder enige visie of niveau. Waarom hoor je VBC nooit over verrijking en corruptie op ons eiland terwijl 1/3 van de bevolking van de voedselbank afhankelijk is?

 2. Luie (niet bekwame) beleidsmakers en beleid.

  Met de verkiezing had men een incidentele toke de keda kunnen opleggen vanaf 18:00 , om zo te voorkomen dat het eiland massaal gaat feestvieren.

  Is niet gedaan.

  Men kan ook kiezen om geen plachi di dia op te leggen, maar op uitgaansdagen donderdag , vrijdag, zaterdag en op drukke plaatsen extra te controleren ter plekke, of een vroegere toke de keda op te leggen of wat gerichter de brandhaarden aan pakken.

  Nee, one size fits all beleid is makkelijker voor de urenlang kletsende camera politici en duur betaalde medische trio,

  Nee, men laat de boel de boel tijdens de verkiezingen, en andere hit dagen, en sluit het eiland daarna voor straf een maand op.

  Terwijl deze zelfde politici (o.a. Girigori, Pik, en nog een paar ) groots feest hebben gevierd op massale politieke bijeenkomsten.

  Meten met Twee maten, en de burger trekt aan het kortste eind, altijd.

  78% van de hulp uit Nederland, is naar diezelfe politici gegaan die al een jaar doorbetaald worden, terwijl het mkb langzaam doodbloed.

  Ik moet dan echt lachen om virtue signal politici als o.a. Giselle Mac William die op social media loopt ta verkondigen of men wel snapt waarom iedereen thuis moet blijven en hoe vol de IC wel niet ligt .

  Makkelijk lullen als jouw salaris door NL betaald wordt, en 78% van de hulp naar weer de verdomde politiek gaat, niet naar de kapper, timmerman, metselaars, winkeleigenaren.

  On top of dat, verhoog je als parlementariër midden in de malaise ook nog het salaris van je ministers en jezelf in de staten..

  Hoe dubbel is de moraal van deze virtue signalers statenleden, die zichzelf en hun zwakke beleid altijd rechtpraten.

 3. [email protected] je hebt gelijk eerst zorgt de MFK en de PNP ervoor dat het halve land door hun feest gedrag bij de verkiezingen besmet zijn met corona 19, en Pik Pisas was ook zogenaamd drie dagen ziek door zijn corona 19 beet! Oh nee, ik bedoel van de klappen die hij heeft gehad van de echtgenoot van zijn bij neukertje.

 4. Wat ik wel opvallend vind dat er tijdens de voorverkiezingen, waarbij het een flinke pan was, weinig besmettingen geconstateerd werden.

 5. Terecht dat er gemeld wordt dat er volle café’s op pietermaai en mambo waren. Maar Ericlapas U vergeet zeker wat aan de hoge besmettingen ten grondslag lag, nl de verkiezingsbijeenkomsten. Dus praat maar met de nieuwe minister-president.

 6. De VBC moet niet zo hypocriet zijn, wij hebben de VBC nooit gehoord toen hun leden de corona maatregelen aan hun laars lapten. Wij zagen toch allemaal de volle cafés in Pietermaai en op Mambo? Wellicht als de VBC zijn leden op hun gedrag had aangesproken, hadden we waarschijnlijk nu niet zoveel doden te betreuren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, June 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...
- Advertentie -