24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 22:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Peter R. de Vries wilde geen beveiliging

- Advertentie -

Met video | Wouter Laumans en Paul Vugts

Nadat Peter R. de Vries besloot om vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. te worden, wilde hij geen beveiliging. Dit ondanks het feit dat eerder al een broer van Nabil B. en diens advocaat Derk Wiersum waren doodgeschoten.

Vanuit de omgeving van kroongetuige Nabil B. is met ontzetting gereageerd op de moordaanslag op Peter R. de Vries. Ook misdaadjournalisten en advocaten zijn hevig ontdaan.

- Advertentie -

De Vries werd dinsdagavond door zijn hoofd geschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. Even daarvoor was hij te gast bij het televisie-programma RTL Boulevard.

Zijn Telegraafcollega John van den Heuvel stond in 2019 enige tijd niet achter de desk van het entertainmentprogramma nadat hij met de dood was bedreigd. Vanwege de kans op een aanslag mocht hij niet in de studio aan het Leidseplein komen. Dat werd besloten door de Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en justitie. De driehoek vond het niet verantwoord om aldoor het hele Leidseplein af te moeten zetten met zwaarbewapende agenten.

Dodenlijst van Taghi

In mei van dat jaar maakte Peter R. de Vries bekend dat hij op de dodenlijst van Ridouan Taghi stond. Daarna ontving hij een brief van Ridouan Taghi waarin die ontkende dat hij achter de doodsbedreigingen zat.

In juni vorig jaar maakte Peter R. bekend adviseur worden van Nabil B., kroongetuige in het grote Marengoproces. De Vries kwam tot die beslissing nadat hij benaderd was door Nabil B. Die was, na de moord op zijn advocaat Derk Wiersum, op zoek naar nieuwe juridische bijstand en iemand die hem bijvoorbeeld in de media kon vertegenwoordigen.

Geen beveiliging

Na meerdere gesprekken op een vertrouwelijke locatie, gefaciliteerd door het Openbaar Ministerie, stemde De Vries in met het verzoek. Omdat de misdaadverslaggever geen advocaat is stelde hij daarom aan Nabil B. voor om de klus op zich te nemen samen met Peter Schouten, een strafrechtadvocaat die De Vries al decennia goed kent. Later sloot ook advocaat Onno de Jong zich bij het team aan.

Ondanks het feit dat hij er van op de hoogte was dat die beslissing niet zonder gevaren was, koos De Vries ervoor zich niet te laten beveiligen. Hij wilde zijn leven niet laten beheersen door zware beveiliging. Hij verliet dinsdagavond in zijn eentje de televisiestudio aan de Lange Leidsedwarsstraat.

Een getuige die in de buurt werkt zag hem ‘zo vaak’ alleen lopen naar de studio van RTL Boulevard. “Als je riep ‘He Peter!’, keek hij gewoon om en maakte hij een praatje.”

Bron: Parool

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. @ William je zegt het goed, maar wat is een aanslag tegen en op de curacrimse corrupte regering, goed ? of ook afschuwlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -