27.5 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 12:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Peter R. de Vries wilde geen beveiliging

Met video | Wouter Laumans en Paul Vugts

Nadat Peter R. de Vries besloot om vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. te worden, wilde hij geen beveiliging. Dit ondanks het feit dat eerder al een broer van Nabil B. en diens advocaat Derk Wiersum waren doodgeschoten.

Vanuit de omgeving van kroongetuige Nabil B. is met ontzetting gereageerd op de moordaanslag op Peter R. de Vries. Ook misdaadjournalisten en advocaten zijn hevig ontdaan.

- Advertentie -

De Vries werd dinsdagavond door zijn hoofd geschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. Even daarvoor was hij te gast bij het televisie-programma RTL Boulevard.

Zijn Telegraafcollega John van den Heuvel stond in 2019 enige tijd niet achter de desk van het entertainmentprogramma nadat hij met de dood was bedreigd. Vanwege de kans op een aanslag mocht hij niet in de studio aan het Leidseplein komen. Dat werd besloten door de Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en justitie. De driehoek vond het niet verantwoord om aldoor het hele Leidseplein af te moeten zetten met zwaarbewapende agenten.

Dodenlijst van Taghi

In mei van dat jaar maakte Peter R. de Vries bekend dat hij op de dodenlijst van Ridouan Taghi stond. Daarna ontving hij een brief van Ridouan Taghi waarin die ontkende dat hij achter de doodsbedreigingen zat.

In juni vorig jaar maakte Peter R. bekend adviseur worden van Nabil B., kroongetuige in het grote Marengoproces. De Vries kwam tot die beslissing nadat hij benaderd was door Nabil B. Die was, na de moord op zijn advocaat Derk Wiersum, op zoek naar nieuwe juridische bijstand en iemand die hem bijvoorbeeld in de media kon vertegenwoordigen.

Geen beveiliging

- Advertisement -

Na meerdere gesprekken op een vertrouwelijke locatie, gefaciliteerd door het Openbaar Ministerie, stemde De Vries in met het verzoek. Omdat de misdaadverslaggever geen advocaat is stelde hij daarom aan Nabil B. voor om de klus op zich te nemen samen met Peter Schouten, een strafrechtadvocaat die De Vries al decennia goed kent. Later sloot ook advocaat Onno de Jong zich bij het team aan.

Ondanks het feit dat hij er van op de hoogte was dat die beslissing niet zonder gevaren was, koos De Vries ervoor zich niet te laten beveiligen. Hij wilde zijn leven niet laten beheersen door zware beveiliging. Hij verliet dinsdagavond in zijn eentje de televisiestudio aan de Lange Leidsedwarsstraat.

Een getuige die in de buurt werkt zag hem ‘zo vaak’ alleen lopen naar de studio van RTL Boulevard. “Als je riep ‘He Peter!’, keek hij gewoon om en maakte hij een praatje.”

Bron: Parool

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. @ William je zegt het goed, maar wat is een aanslag tegen en op de curacrimse corrupte regering, goed ? of ook afschuwlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Moord in het Spaans is asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...

PBC | Studenten maken Nieuw Nederland weerbaar en duurzaam

Persbureau Curacao Afgelopen woensdag, 26 juli zijn studenten van de Universiteit van Curaçao gestart met een XXX in de wijk Nieuw Nederland. Ze blijven daar nog tot maandag....

PBC | Benzine en elektriciteit in augustus weer duurder

Persbureau Curacao De prijs voor benzine en stroom gaat volgende maand omhoog. Het tarief voor diesel en water gaat omlaag. Dat meldt toezichthouder Bureau Telecommunicatie en Post. Voor een...
- Advertentie -