25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 04:41

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Curaçaose bij 21 mooiste vrouwen ter wereld

Toen Chantal Wiertz werd verkozen tot de groep van 21 mooiste vrouwen, werd er door Curaçaoënaars op sociale media heel veel en heel enthousiast gereageerd.

Chantal Wiertz, Miss Universe Curaçao 2020, heeft tijdens de internationale Miss Universe verkiezing zondagavond een plek bemachtigd bij de 21 mooiste dames ter wereld.

Een plek in de top 10 zat er helaas voor de Curaçaose niet in. De Miss Universe verkiezing werd gewonnen door Miss Mexico. De verkiezing was live te volgen op de Curaçaose televisie.

Toen Chantal Wiertz werd verkozen tot de groep van 21 mooiste vrouwen, werd er door Curaçaoënaars op sociale media heel veel en heel enthousiast gereageerd.

De beste prestatie op een Miss Universe verkiezing door Curaçao werd tot nu toe geleverd in 1968 toen Annemarie Braafheid de tweede plaats behaalde.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Laat ik eens een top 10 maken van de Crimineelste Vrouwen van Curacao.

  (1) Jacinta Constantia
  (2) Zus de Lannooy
  (3) Susy Romer
  (4) Cicely van der Dijs
  (5) Stella van Rijn
  (6) Maria Liberia Peeters
  (7) Marvelyne Wiels
  (8) Esther Cheri
  (9) Neysa Isenia
  (10) Moeder van Stephen Capella

 2. @Brian S schreef;
  “Noem het maar gewoon Afro-Curacao.
  Dat is onze cultuur en is de echte YDK”

  Gedeeltelijk waar Brian S. De cultuur is natuurlijk grotendeels Afrikaans, maar niet 100%. Je wilt toch niet beweren dat de eerste mensen die zich na de de Spanjaarden op Curaçao vestigden Afrikanen waren? Het waren Nederlanders waaronder een paar Sefardische Joden. Pas daarna werden de Afrikanen binnengehaald. De Europeanen en de Sefardische Joden die zich toentertijd op Curaçao vestigden en families gesticht hebben zijn ook ‘echte YDK’.

  Maar goed, dat maakt niet zoveel uit want vanwege de slavernij is de zwarte bevolkingsgroep de grootste geworden en gebleven, maar dat geldt eigenlijk voor bijna alle Caribische eilanden waar slavernij heerste, zowel de Nederlandse, Engelse, Franse en de Spaanse.

  De cultuur is ook een beetje gemengd, je moet de Curaçaose mazurka, wals e.a. Europese invloeden in de Curaçaose muziekcultuur niet vergeten.
  Curaçaoënaars zijn bovendien niet 1 pot nat. Niet elke YdK denkt of is hetzelfde. Maar het zijn wel allemaal Kurazoleños.

 3. Noem het maar gewoon Afro-Curacao.

  Dat is onze cultuur en is de echte YDK.

  Blijkbaar is dat nu in. Nederland heeft voor het eurosong festival nu een surinaamse gay man die gaat zingen over de slavernij en zich vrijbreken.

 4. Kan me nog herinneren dat toen ik op de middelbare school zat wij in de les maatschappijleer over misverkiezingen hadden en dat discriminerend is. Laten we elkaar geen mietje noemen, hoeveel dames hier op Curaçao zien zoals op de foto uit?

  Blijkbaar schamen wij ons voor onze eigen schoonheden, maat XL, dikke lippen en kroes haar.

 5. Jammer dat veel ‘zwarte’landen altijd witte of zeer lichtkleurige dames stuurt naar dit soort verkiezingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -