27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 00:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu | Kuijt en Sneijder gehoord als getuigen in onderzoek naar criminele organisatie

Van de voormalige Curacaose website www.Edobet.com (AF entertainment NV), bestuurd door het Curacaose trustkantoor Pearl Trust en illegaal ge sub gelicentieerd door licentie 1668/JAZ Curacao Egaming (Cyberluck) vermoedt de Nederlandse justitie dat de site werd gebruikt als witwasvehikel voor een drugsorganisatie (KKC naschrift) | Foto Dirk Kuyt en Wesley Sneijder als oranje-internationals Ⓒ ANP / ANP

Wesley Sneijder en Dirk Kuijt zijn begin dit jaar gehoord als getuigen in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van Piet S, meldt het AD zaterdag. De twee oud-topvoetballers zouden sportweddenschappen hebben afgesloten via de illegale goksite Edobet, die gekoppeld werd aan de Haagse crimineel.

Een betrouwbare bron bevestigt tegenover NU.nl dat Sneijder en Kuijt gehoord zijn. Tegenover De Telegraaf bevestigt Kuijt bovendien dat hij daadwerkelijk gegokt heeft via de illegale site, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) in 2017 werd opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S..

“De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnerd aan deze tijd”, aldus Kuijt, die pas gokte via Edobet nadat hij zijn spelerscarrière medio 2017 beëindigde bij Feyenoord. Sneijder ontkent dat hij via Edobet gegokt heeft.

Het AD baseert zich op de verhoren die in handen zijn van de krant. Het zou in het geval van Kuijt gaan om weddenschappen waarbij hij soms wel 25.000 euro inzette.

- Advertentie -

“Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald”, vertelt Kuijt in een van de verhoren in februari 2021. “Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen.”

Wedden op goksites zonder licentie is strafbaar

Een week eerder werd Sneijder gehoord en hij ontkent. De oud-voetballer erkent wel te zijn benaderd door mensen die beweerden dat hij garant zou staan voor de gokschulden van Wout van K..

Sneijder ging met de schuldeisers in gesprek. De recordinternational van Oranje vertelde dat K. een neef van zijn vader is en een meesteroplichter. Hij had hem maar één keer gezien. Volgens Sneijder maakten de schuldeisers excuses toen bleek dat hij daadwerkelijk niets met de weddenschappen te maken had.

- Advertisement -

“Toen ik keihard kon bewijzen dat dit niet waar was, was dit verhaal afgedaan”, zegt Sneijder zaterdag tegen De Telegraaf.

Het wedden op goksites zonder Nederlandse licentie is strafbaar en het vervolgens cash aannemen van grote bedragen, zoals bij Kuijt het geval zou zijn, zou kunnen duiden op witwassen. De 41-jarige Kuijt is, evenals Sneijder, alleen als getuige gehoord.

104-voudig Oranje-international Kuijt was na zijn carrière jeugdtrainer bij Feyenoord, maar is inmiddels niet meer contractueel verbonden aan de Rotterdamse club. De 37-jarige Sneijder, die in 2019 in dienst van het Qatarese Al Gharafa zijn laatste wedstrijd speelde, heeft evenmin een officiële functie in het profvoetbal. De twee oud-spelers, die in 2010 de WK-finale haalden met Oranje, zijn wel geregeld als analist te zien op televisie.

Bron: Nu.nl

Naschrift KKC

“The products of Edobet are operated by FA Entertainment NV, a company duly registered in the Commercial register of Curacao no. 142972 and has a sublicense CIL pursuant to Master gaming License №1668/JAZ.”

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok sub vergunningen.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een onwettige en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie-sublicentiestructuur online.

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | VS scherpt regels aan voor reizigers

Wie vanaf nu vanuit Curaçao naar Miami of New York reist moet aan strengere regels voldoen. De VS hebben de inreismaatregelen aangescherpt vanwege de Omicron variant van...

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...
- Advertentie -