27 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

Nu | Kuijt en Sneijder gehoord als getuigen in onderzoek naar criminele organisatie

HomeLandenCuraçaoNu | Kuijt en Sneijder gehoord als getuigen in onderzoek naar criminele...
Van de voormalige Curacaose website www.Edobet.com (AF entertainment NV), bestuurd door het Curacaose trustkantoor Pearl Trust en illegaal ge sub gelicentieerd door licentie 1668/JAZ Curacao Egaming (Cyberluck) vermoedt de Nederlandse justitie dat de site werd gebruikt als witwasvehikel voor een drugsorganisatie (KKC naschrift) | Foto Dirk Kuyt en Wesley Sneijder als oranje-internationals Ⓒ ANP / ANP

Wesley Sneijder en Dirk Kuijt zijn begin dit jaar gehoord als getuigen in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van Piet S, meldt het AD zaterdag. De twee oud-topvoetballers zouden sportweddenschappen hebben afgesloten via de illegale goksite Edobet, die gekoppeld werd aan de Haagse crimineel.

Een betrouwbare bron bevestigt tegenover NU.nl dat Sneijder en Kuijt gehoord zijn. Tegenover De Telegraaf bevestigt Kuijt bovendien dat hij daadwerkelijk gegokt heeft via de illegale site, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) in 2017 werd opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S..

“De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnerd aan deze tijd”, aldus Kuijt, die pas gokte via Edobet nadat hij zijn spelerscarrière medio 2017 beëindigde bij Feyenoord. Sneijder ontkent dat hij via Edobet gegokt heeft.

Het AD baseert zich op de verhoren die in handen zijn van de krant. Het zou in het geval van Kuijt gaan om weddenschappen waarbij hij soms wel 25.000 euro inzette.

“Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald”, vertelt Kuijt in een van de verhoren in februari 2021. “Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen.”

Wedden op goksites zonder licentie is strafbaar

Een week eerder werd Sneijder gehoord en hij ontkent. De oud-voetballer erkent wel te zijn benaderd door mensen die beweerden dat hij garant zou staan voor de gokschulden van Wout van K..

Sneijder ging met de schuldeisers in gesprek. De recordinternational van Oranje vertelde dat K. een neef van zijn vader is en een meesteroplichter. Hij had hem maar één keer gezien. Volgens Sneijder maakten de schuldeisers excuses toen bleek dat hij daadwerkelijk niets met de weddenschappen te maken had.

“Toen ik keihard kon bewijzen dat dit niet waar was, was dit verhaal afgedaan”, zegt Sneijder zaterdag tegen De Telegraaf.

Het wedden op goksites zonder Nederlandse licentie is strafbaar en het vervolgens cash aannemen van grote bedragen, zoals bij Kuijt het geval zou zijn, zou kunnen duiden op witwassen. De 41-jarige Kuijt is, evenals Sneijder, alleen als getuige gehoord.

104-voudig Oranje-international Kuijt was na zijn carrière jeugdtrainer bij Feyenoord, maar is inmiddels niet meer contractueel verbonden aan de Rotterdamse club. De 37-jarige Sneijder, die in 2019 in dienst van het Qatarese Al Gharafa zijn laatste wedstrijd speelde, heeft evenmin een officiële functie in het profvoetbal. De twee oud-spelers, die in 2010 de WK-finale haalden met Oranje, zijn wel geregeld als analist te zien op televisie.

Bron: Nu.nl

Naschrift KKC

“The products of Edobet are operated by FA Entertainment NV, a company duly registered in the Commercial register of Curacao no. 142972 and has a sublicense CIL pursuant to Master gaming License №1668/JAZ.”

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok sub vergunningen.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een onwettige en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie-sublicentiestructuur online.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties